• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NJAL: To není důvod proč ho soudit, to je důvod, proč považuju za zcela oprávněné, pokud se tím někdo bude cítit ohrožený - a nebudu proto někoho takového napadat s tím, že je paranoidní hysterik.
    NJAL
    NJAL --- ---
    HOBORG: Furt bude lepsi, aby mu to sebrali z duvodu, ze je blb, nez z duvodu, ze "překvapivě ne málo vrahů napřed zveřejňovalo podobné fotky a podobně "kryptická" vyjádření odkazující na nějaké předchozí vraždy." (sorry Anarchy, jen jsem si vypujcil cicat)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NJAL: Ti se o to budou snažit tak jako tak - a v tom případě budu proti podobným extrémům.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    BAAL: Dědek samotný jenom dal trapný vtip s fotkou veřejně na svůj FB = nebýt Hlavenky a Novinek, tak se o ní nikdo (natož někdo z okolí KL) nikdy nedozví...

    ANARCHY: "Je nezadatelným právem každé lidské bytosti udělat ze sebe vola" - mjr. Charles Emerson Winchester III., MASH 4077.
    Ovšem není nutné ho za to hned udávat a kriminalizovat...
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    NJAL: no ja si teda myslim ze 'brzdit hystericky zakazovace' budes mnohem lip tim ze kdyz uz se objevi takovej dement jako dedek v lese, tak se s nim nebudou mazat, dedka vysetrej, a idealne mu ty zbrane seberou, protoze tim proste prisel o spolehlivost - a tim verejnosti ukazu ze system funguje, a kdyz nekdo zacne delat takovy debility, tak se to resi

    tenhle pristup ze zadnej kontext neexistuje, a dedek v lese tim moh myslet spoustu jinejch uplne nesmyslnejch veci (vloz myvali haha graf) je podle me uplne hloupej, a z pohledu komunikace s nejakou verejnosti ktera ted obecne resi pristup ke zbranim vylozene kontraproduktivni
    NJAL
    NJAL --- ---
    ANARCHY: No Ty samozrejme ne, na to jsou jiny kalibry.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NJAL: Já ho nehodlám eskalovat do extrémů co popisuje, ale tady mi to přijde dostatečně zjevné na to, abych neměl pocit, že by se to mělo přejít pozdvižením obočí.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ANARCHY: Rozumim tomu, na druhou stranu eskalovani tohoto pristupu muze fakt koncit, jak popisuje Myval, a sice ze uz jen koukani se na zbranovy web budou nekteri brat jako dukaz vrazednosti daneho cloveka. Protoze zbranim se moc pozitivni obraz ve spolecnosti delat neda. Leda tak brzdit opravdu hystericke zakazovace a jejich cim dal hysterictejsi pristupy k veci.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NJAL: Abychom to dokázali říct na 100%, tak ano.
    Ale přijde mi zcela v pořádku, pokud když něco podobného někdo zkusí, že proti němu policie zasáhne, a že pokud soud nazná, že se dopustil vyhrožování (tedy že to někdo mohl vzít vážně) nebo něčeho podobného, že třeba podmínku dostane a o ZP přijde.
    Já nemám děti, ale mít nějaké a bydlet v okolí KL, tak podobné věci na lehkou váhu neberu.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ANARCHY: Ovsem my bychom potrebovali nejaky "minority report," abychom byli schopni rici, jestli je to blboun nejapny, nebo nebezpecny vrah.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    LONESTAR: Překvapivě ne málo vrahů napřed zveřejňovalo podobné fotky a podobně "kryptická" vyjádření odkazující na nějaké předchozí vraždy.
    BAAL
    BAAL --- ---
    LONESTAR: Dědek samotný není moc zajimavej, normálně by sklidil výsměch dostal pokutu za přestupek a šlo by se dál, ale to, že i tady se najdou lidi co ho hájí a vykladají píčoviny o 1000 možných vyznamech jeho slov a paranoi nějaký obrázek skládá.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ANARCHY: Z fotky z profilu nějakého dědka z Otrokovic, o kterém by nikdo nikdy nevěděl, kdyby to fotku nevytáhl a nerozmázl známy antigun Hlavenka (s následným udáním na PČR)?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    LONESTAR: Mně ne, ale lidem v okolí KL klidně ano. Zhruba tak 50:50 s tím, že se chlubí jak je připravenej, a jak by ho vrah, který střílel ze zálohy, nezastihl nepřipraveného.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ANARCHY: tys z té fotky vydedukoval, že ti ten dědek vyhrožuje zabitím? :o
    Pak bys asi měl navštívit dobrého psychologa...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PAN_MYVAL: Ano, to co píšeš je fallacy - tady ten blb jednoznačně odkazoval na dvojitou vraždu palnou zbraní, a k tomu se prezentoval s palnou zbraní a tvrdil, že má rád procházky po KL kde k té vraždě došlo.

    A já se klidně přiznám, že se nechci dostat do situace, kdy na mně někdo namíří zbraň, a když se budu bránit a on to třeba přežije, tak mně potom bude žalovat s nějakou výhovorkou toho typu co tu píšeš - třeba že jsem akorát hysterický paranoik, protože on přece mířil na sršně 10cm od mého ucha, který hrozil tím, že mně bodne, nebo nějaký podobný nesmysl.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ANARCHY: fallacy: kdo se bojí zbraní nebo je nemá rád, bude považovat za "chování, které vyhrožuje zabitím" úplně cokoli, kde je jakákoli zbraň, které se bojí - což potvrzuje empirie z Británie a USA.

    Jedná se zde o princip "pokud je někde nejednoznačná fotka/post někoho se zbraní, interpretujeme ji s presumpcí viny jako ten nejparanoidnější a nejvýhrůžnější možný message, který se do ní dá projektovat" .

    Pokud to podporuješ v malém (v případech, kdy to takto paranoidně projektuje hodně lidí), legitimizuješ ten princip a podporuješ jeho zavedení ve velkém (aby se to stalo standardem i pro případy, které nyní takto hystericky vidí jen menšina lidí).

    Jako v Británii nebo Německu, jako na amerických školách kde je "red flag" pokud je někdo přistižen, že se vůbec dívá na obrázky zbraní na internetu. Protože přesně tím samým principem paranoidních projekcí - "kdo se ve škole dívá na fotky zbraní, ten jimi určitě chce vraždit na škole!" Přesně 100% to samé, včetně hysterické reakce tamních OČTŘ a společnosti, včetně dobře míněných rad typu "no tak se neměl ve škole na svém telefonu dívat na fotky zbraní, blbec". Akorát posunuté na škále citlivosti...

    Nic, chápu že jsem zde osamocený hlas a z práce dobře vím, že pokud k tomu ostatní lidi nedonutí ISO procesy, tak mi věřit nebudou :) Peace.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Kéž by PČR byla i v jiných případech tak aktivní jako při vyšetřování udání na "závadné" fotky a příspěvky na sociálních sítích :(
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    PAN_MYVAL: Ne, stejné to podle mně není.
    A je podle mně zcela v pořádku, pokud se lidi držící zbraně budou chovat tak, aby si někdo nemyslel, že mu vyhrožují zabitím.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ANARCHY: je to zcela stejné, jako prohlásit, že pokud nějaký legální držitel AR-15 nahrál na svou socsíť fotku, kde pózuje na střelnici s AR-15 a taktickou vestu s nášivkou např. "Pork eating crusader", jakože z toho plyne, že "je to militant který si hraje na vojáčky a chce střílet muslimy a migranty." Přesně stejně absurdně extrémní a vyšinutý výklad, který jsou nicméně někteří vyšinutější obané plně ochotni v tom vidět.

    Takže jasně, tahejme neustále všechny po soudech za to, že nějaký vyšinutý paranoidní magor si do nich projektuje svoje strachy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam