• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    BAAL
    BAAL --- ---
    NJAL
    NJAL --- ---
    REDSNAKE: Slo, ale byl potreba duvod. Nebo proverenost, ze byl clovek fakt kovanej soudruh. Bezpartijni bez duvodu dostal leda nasrano, vzdyt co kdyby chtel udelat kontrarevoluci? :-)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    VOMAJDA: To je jak poplatky za pamětová media, kterými rovnou platíš za to, že bys mohl něco udělat. A poplatek za možné protiprávní jednání odevzdáváš třetí straně. To by bylo jak poplatek za péro, že bys mohl někoho znásilnit.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    REDSNAKE: Rada lidi mela i nejaky ty drulovy a jiny .22 pistole a sem tam i nejakou tu CZ50 nebo CZ70. Myslivci samozrejme dlouhy.

    Btw https://ps.mppraha.info/rubriky/historie/drzeni-a-noseni-zbrani-za-komunismu-mohli-jste-si-koupit-zbran-za-tzv-totace
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BRUKEV: Pokud se nepletu za komara slo mit lovecke zbrane
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    PAN_MYVAL: to je takova Vymena manzelek, pekne vybrat konfliktnibtemata a typy, klapka, akce! Btw myslivci na FB uz to taky resi. Prej tam byl nejaky myslivec, ktery se velice ohanel, ze ma zbrane snad nekdy od osmasedesatyho uplne bez problemu. Coz by naznacovalo, ze to musel byt echt kovanej soudruh. A ejhle, taky ze to byl ofiko agent STB 😁
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    https://twitter.com/gunlexCZ/status/1750858007167082786

    LEX 🇨🇿
    @gunlexCZ
    Vážené členky, vážení členové, vážená střelecká veřejnosti,

    dnes 26.01.2024 v 12:30 hodin projednala Poslanecká sněmovna Parlamentu vládní návrh zákona o zbraních (tisk 465). Tento zákon byl připravován několik let, a to za přispění expertní pracovní skupiny při ministerstvu vnitra, jíž jsme též členy.

    Dnes v rámci projednávání:

    ✅ Prošel námi podporovaný pozměňovací návrh poslanců Hellera (KDU-ČSL), Kašníka (ODS), Zuny (TOP09), Michálka (PIR), Ratiborského (ANO), Růžičky (ANO), Sadovského (ANO) a Vondráčka (ANO), který do tisku navrátil úvodní ustanovení §1 „Právo nabývat, držet a nosit zbraně je zaručeno za podmínek stanovených tímto zákonem.“

    ✅ Prošel taktéž námi podporovaný pozměňovací návrh poslanců Hellera (KDU-ČSL), Kašníka (ODS), Zuny (TOP09), Ratiborského (ANO), Růžičky (ANO), Sadovského (ANO) a Smetany (KDU-ČSL), který zpřesňuje způsob evidence zbraní užitých na střelnici a odstraňuje potenciální riziko způsobené při případném opisování čísla zbraně, kterou by držitel vytáhl nabitou z pouzdra.

    ❌ Zbylé pozměňovací návrhy nezískaly podporu.
    ✅ Zákon jako celek byl přijat. Nyní tedy bude postoupen Senátu.

    O dalším vývoji budeme informovat.

    Střelecké veřejnosti děkujeme za klidnou a věcnou debatu. Médiím děkujeme za „vždy etické a vyvážené“ zobrazování a informování o daném tématu.

    Všem zainteresovaným děkujeme za spolupráci.

    Představenstvo LEX z.s.
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    PAN_MYVAL: je to hrozná žumpa. Ja chápu, že chtějí emoce, ale opravdu by to nemuselo být za cenu naprostých lží a výmyslů, které podávají jako fakta.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    PAN_MYVAL: potkas ruzny posuky, treba typka co s kulickovym SVD nahani veverku apod
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    CHA1NDLER: kdysi jsem v tom pořadu byl. Zaprvé - tváří se to jako volná diskuse, ale ve skutečnosti je to pečlivě zrežírované. Zadruhé - hosté jsou vždy vybráni tak, aby tam silní a uřvaní prosazovali narativ, který chce Jílková/ČT, a protistrana byla za blbce. Zatřetí - cíl toho pořadu je vyvolat hádku a emoce.

    Je to taková ČT-televizní verze Parlamentních Listů...

    XMEDA: on opravdu existuje airsofťák idiotský tak, že když mu do hry vleze nehráč, namíří na něj?!
    NJAL
    NJAL --- ---
    XMEDA: To uz zalezi na vkusu kazdeho soudruha, jak nosi nebo nenosi :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NJAL: no posledne jsem mel ostry leda zuby u psa :D
    NJAL
    NJAL --- ---
    XMEDA: Takovy strety tady uz byly popsany, zaver byl ten, ze nejdriv se posere leknutim majitel ZP, a naslednem rozhovoru ti airsoftaci, az zjisti, ze skocili na nekoho s ostrou... :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    A co teprve kdyz se psem potkate v lese tlupu 30+ letych magoru s kalachama navlecenych v komplet mundurech, co na vas miri, kdyz vas uvidi
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    Ovšem toto je výrazně horší, než jsem si myslel..

    Máte slovo s M. Jílkovou - Máte slovo s M. Jílkovou | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/224411030520002/
    DICTATORFIDEL
    DICTATORFIDEL --- ---
    PAN_MYVAL: máš naprostou pravdu s novináři. Prakticky hned po zadržení uvedla PČR že uvedená zbraň byla na airsoft, ale např. na Novinkách je stále titulek "muž se zbraní", pod čímž si samozřejmě každý vybaví ostrou.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    DICTATORFIDEL: no a proč by feťáka napadlo exhibovat s airsoftkou a kuklou v centru? osobně vidím úzkou korelaci se známým fenoménem copycat crimes, tedy mediální pokrytí a hysterie = inspirace pro magory všeho druhu.

    Fakt doufám, že novinářské hyeny dostanou nějaké jiné a nezneužitelné sousto, třeba že David Černý přestříká na růžovo nějaký tank v Moskvě nebo tak něco.
    MCD
    MCD --- ---
    NAVARA: To může bejt docela rád, že jeho FAFO skončilo takhle...
    DICTATORFIDEL
    DICTATORFIDEL --- ---
    NAVARA: na X už to uvedli, že je to airsoftka. Na idnes je v článku navíc uvedeno, že byl pod vlivem drog... Feťák vymrdaný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam