• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    CHA1NDLER: kdysi jsem v tom pořadu byl. Zaprvé - tváří se to jako volná diskuse, ale ve skutečnosti je to pečlivě zrežírované. Zadruhé - hosté jsou vždy vybráni tak, aby tam silní a uřvaní prosazovali narativ, který chce Jílková/ČT, a protistrana byla za blbce. Zatřetí - cíl toho pořadu je vyvolat hádku a emoce.

    Je to taková ČT-televizní verze Parlamentních Listů...

    XMEDA: on opravdu existuje airsofťák idiotský tak, že když mu do hry vleze nehráč, namíří na něj?!
    NJAL
    NJAL --- ---
    XMEDA: To uz zalezi na vkusu kazdeho soudruha, jak nosi nebo nenosi :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NJAL: no posledne jsem mel ostry leda zuby u psa :D
    NJAL
    NJAL --- ---
    XMEDA: Takovy strety tady uz byly popsany, zaver byl ten, ze nejdriv se posere leknutim majitel ZP, a naslednem rozhovoru ti airsoftaci, az zjisti, ze skocili na nekoho s ostrou... :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    A co teprve kdyz se psem potkate v lese tlupu 30+ letych magoru s kalachama navlecenych v komplet mundurech, co na vas miri, kdyz vas uvidi
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    Ovšem toto je výrazně horší, než jsem si myslel..

    Máte slovo s M. Jílkovou - Máte slovo s M. Jílkovou | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/224411030520002/
    DICTATORFIDEL
    DICTATORFIDEL --- ---
    PAN_MYVAL: máš naprostou pravdu s novináři. Prakticky hned po zadržení uvedla PČR že uvedená zbraň byla na airsoft, ale např. na Novinkách je stále titulek "muž se zbraní", pod čímž si samozřejmě každý vybaví ostrou.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    DICTATORFIDEL: no a proč by feťáka napadlo exhibovat s airsoftkou a kuklou v centru? osobně vidím úzkou korelaci se známým fenoménem copycat crimes, tedy mediální pokrytí a hysterie = inspirace pro magory všeho druhu.

    Fakt doufám, že novinářské hyeny dostanou nějaké jiné a nezneužitelné sousto, třeba že David Černý přestříká na růžovo nějaký tank v Moskvě nebo tak něco.
    MCD
    MCD --- ---
    NAVARA: To může bejt docela rád, že jeho FAFO skončilo takhle...
    DICTATORFIDEL
    DICTATORFIDEL --- ---
    NAVARA: na X už to uvedli, že je to airsoftka. Na idnes je v článku navíc uvedeno, že byl pod vlivem drog... Feťák vymrdaný.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    https://twitter.com/PolicieCZ/status/1750540475864330686

    Pardubice - Bleskovým zásahem policistů skončilo oznámení o muži s puškou AR 15 a kuklou na hlavě v centru města. Před malou chvílí policisté za použití donucovacích prostředků muže zajistili a převáží ho k dalším úkonům.

    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PAN_MYVAL: relevanci s ffuk to ma velkou, stacilo by v pojistovacim dotazniku mit zaskrtavaci pole "chci vrazdit" a "chci strilet po lidech" a takovym lidem pojistku pekne osolit. Z vynosu pak jde obetem usporadat hezky funus.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    Koukám že STENNY mě předběhl. Nic nového pod slunce, prostě nepřímý zákaz přes prašule, přesně jak to má Evropa ráda. Viz jaderné elektrárny - určité skupiny pořád prosazují, aby se pojištění na JE muselo počítat na odškodnění celoevropské jaderné katastrofy, čímž by pojistné vyskočilo tak vysoko, že by se všechny JE musely zavřít. Ale nikdo je nezakazuje, vůůůbec!

    CERMI_FOX: a je ti jasné, že co se jednou nastaví, to se pak o to snáze přenastaví (prováděcí vyhláškou, neformální domluvou s pojišťovnami, ESG...) a když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají?

    Navíc to má nulovou relevanci s FFUK, takže zcela očividně šlo o nepřímý zákaz.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    BAAL: SIRIUS: ne, to je cesta NFA 1934: chceš pušku ze špatné kategorie? Jasně, není problém, nikdo by si ji vůůůbec nedovolil zakázat... Akorát tedy musíš zaplatit poplatek, kolek v ceně 104 tisíc Kč (přepočet NFA tax stamp přes inflaci a na CZK).

    Jo ty na to nemáš? No tak smůla, to nemáš ani na střílení. Ale nikdo zbraně nezakazuje, to vůbec!
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MCD: zalezi jak se to nastavi. Treba model, ze se plati fixni cena, pricemz, podobne jako u aut, by tam mohly byt slevy za bezeskondni prubeh, dejme tomu sleva 100% z ceny, pokud v poslednich 5 letech drzitel zbrani nikoho nezastrelil, by mi nevadil. A vrazi by meli naopak dvojnasobek
    VOMAJDA
    VOMAJDA --- ---
    Jako zase s tím povinným pojištěním bych úplně nepanikařil. Myslivci to mají povinně už dávno a v praxi to funguje.
    Samozřejmě nejsem pro zavádění jakýchkoliv dalších omezení a povinností, obzvláště ne takových, které jsou jen kvůli PR, ale tohle imho pro střelce nepředstavuje hrozbu. Jen je to prostě nesmyslné zavedení dalších poplatků.
    STENNY
    STENNY --- ---
    MCD: Tzv. Srbský model. IIRC je v Srbsku registrováno cca 1100 palných zbraní v civilním držení, ale odhady skutečného počtu zbraní mezi lidmi se pohybují zhruba v rozmezí 200 000 - 2 700 000 ks. Za každou přihlášenou zbraň totiž musí držitel ročně odvést poplatek asi ve výši dvacetiny průměrné srbské mzdy, takže je levnější zbraně mít nelegálně a kdyžtak uplácet.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    BAAL: uplne vidim jak se te na kocni te fronty zepta esli k tomu nechces los, nebo probrat zivotni pojisteni
    MCD
    MCD --- ---
    BAAL: To je nápad směřující k regulaci počtu zbraní na osobu. Budou nějaký koeficienty vyplývající z energie / ráže a jedno/víceranná, opakovací, samonabíjecí, takže za kombo pistole samonabíjecí, puška samonabíjecí, brokovnice opakovací vypálej pojistný 38k ročně a rozmysli, jestli ty kvéry vlastně ještě chceš...
    BAAL
    BAAL --- ---
    SIRIUS: tak vydržet frontu na poště bez mental breakdown by se dalo považovat za psychotest, takže ti to pak paní u přepážky úředně orazí zaplatíš 5k a je to:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam