• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NJAL: v kombinaci s rusickou
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    BAAL: najdes uz pomerne hodne videi, kde ty FPV drony brokovnicema sundavaji. Neni to na pozorovaci dron 500m vysoko, ale na ty maly ludry s trhavinou, co leti primo na tebe.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    PAN_MYVAL: Chtěl jsem na to něco napsat... Ale pak jsem si uvědomil, že lepší bude neříkat nic. Pro jistotu.
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    Díky všem!
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    MCD: wow, to jsem po pravdě nevěděl, díky za rozšíření obzorů
    MCD
    MCD --- ---
    CHA1NDLER: Můžeš. Ta výjimka je pro nabývání, nikoliv pro užívání. Dtto můžeš závodit se zbraní, u které jsi do žádosti o nákupní povolení uvedl jen ochranu ŽZM.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    CHA1NDLER: Se ZP skupiny E ale přece na střelnici chodit můžeš. Problém by asi byl jen kdybys chtěl jet s takovým zásobníkem na závody, kde by měli pedantské organizátory kteří by kontrolovali i tohle
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    no dobre, ale potom otazka - muzu - hypoteticky - kdyz mam ochranu jen citlivych prostor nosit nadlimitni zasobnik venku? muzu s tim jit na strelnici trenovat ?
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    CHA1NDLER: Ty citlivé prostory jsou mimo jiné třeba Tvůj domov (paragraf pro porušování domovní svobody je v jiném právním předpise, a chrání je, a těch paragrafů na ochranu domova je víc)
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    ok, ale co tam uvest jako duvod? V žádném sportovním klubu nejsem a nerozumím pojmu "citlivé prostory" v paragrafu o ochraně života atd. .. ?

    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    CHA1NDLER: https://www.mvcr.cz/soubor/zbrane-strelivo-zadost-o-udeleni-vyjimky-pro-nadlimitni-zasobniky.aspx

    Idealne datovkou nebo osobne na prislusnem utvaru. Pak to uz mas uvedeno v CRZ u sveho jmena a s nakupem neni problem.
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    Zdravím, jsem tu opět s dotazem na "K-za-40".
    Jak se teď vlastně řeší 30raný zásobníky do ar15 ? Koukám na žádost o povoleníz.k.B a tam k tomu nic nevidím.. ?
    NJAL
    NJAL --- ---
    Nicmene brokna take nemusi byt prilis velka a na zadech, treba nejaka lupara. Vyhoda konfet by ovsem byla v tom, ze bys je mohl vystrelit i smerem ke kolegum.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ANARCHY: Ok, na poslednich par metru to beru, ze by to mohlo fungovat. A asi by melo smysl, aby ty konfety i trochu lepily. :-)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NJAL: Já si to právě představuju spíš tak, že ty konfety vystřelíš do prostoru mezi sebou a dronem, kde chvíli vydrží vlát než spadnou - takže proti dronu v závěrečné fázi útoku, kdy je nízko nad terénem a má i velmi špatný videosignál (takžepilotvty konfety ani nemusí zpozorovat), to může být docela účinné.
    A nemusíš na ně mít speciální zbraň, ale můžou být ve formě jednorázových světlic, které máš v sumkách na výstroji, takže se k nim i dostaneš rychleji než k brokovnici na zádech
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NJAL: Kdyby nebyla problém vzdálenost, tak po nich můžeš střílet pyrotechniku :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    ANARCHY: Vrhace konfet budou take docela velke. A jeste budes muset resit spravnou vzdalenost, protoze ty konfety musej bouchnout na dronu nebo tesne pred nim nebo nad nim, zatimco broky jsou efektivni po cele draze.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NJAL: Ten problém je podle mně v tom, že to by brokovnici musel mít fakt každý pěšák, to by nestačilo, aby to byla výzbroj jednoho specialisty v družstvu - viz. ten jeden rusák co běhal kolem tanku, ten tam byl sám, takže by musel mít brokovnici svou vlastní...
    Osobně proti dronům po pravdě spíš uvažuju o něčem jako supersizovaném vrhači konfet - vrtule se do těch konfet, které navíc aspoň pár sekund ve vzduchu vydrží, zapletou a dron spadne.
    Ale skutečné řešení bude ne v individuálním vybavení nebo skillech, ale v koordinovaném a systematickém typu obrany - od pasívních opatření (maskování, sítě, kryty) přes detekci dronů, rušení, až po prostředky jejich zničení/neutralizace
    NJAL
    NJAL --- ---
    ANARCHY: Proto pisu - na kratkou vzdalenost - furt vidim, jak toho Rusaka nahanel dron kolem tanku. Jiste, bombardovaci dron vysoko na obloze neni tou brokovnici dosazitelny ani kdyby byl zjistitelny a trefitelny.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    skoro mi přijde, že kdyby to bylo tak jednoduchý jako si myslíme tady na nyxu, tak po dvou letech války už to tam běžně používají, speciálně u technologie která je stará bratru 200+ let
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam