• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Třeba dostali novou hračku, tak jí zkouší než je omrzí :)
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KASUMI: Tak díky:D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BLACK_ONYX: Bezne asi ne 🤷‍♀️ ale treba maji novy pokyn nebo vypadas divne 🤷‍♀️😀
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    To je teď běžné, že při silniční kontrole koukne hlídka do registru a ptá se, jestli mám zbraň u sebe? Ještě se mi to nikdy nestalo.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    XMEDA: ten si pamatuji, to je sadismus. A muset vyndávat a zase nandávat zásobník jako podmínku úspěšné rozborky/sborky...

NJAL: nejlépe tu s bull barrel, kterou nelze rozebrat bez nástrojů. Tím se zároveň prověří, zda má uchazeč u sebe vše, co by mohl potřebovat :D
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    BRUKEV: Rozborka Ruger .22LR jako vyhlazovaci prvek.. :))
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    A pritom jde hlavne o to, aby uchazec prokazal, ze zvladne zajistit, aby zbran neobsahovala naboje pred prupadnou rozborkou.
    Pokud je zjevne schopny vyjmuti zasobniku, kontroly hlavne, respektive postupneho vyhazeni naboju ze zbrane, je jasne, ze asi nebude debil.
    Paknuz jakoukoliv zbran rozebere v bezpeci, jen mu to bude trvat nekdy kratsi, jindy delsi dobu. Buzerace za to, ze nedokaze rozebrat CZ83, nebo P08 Para, je zbytecna.
    NJAL
    NJAL --- ---
    XMEDA: Jo, ten waltherovsky manevr neni zas tak moc bezny :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NJAL: proc tak slozite, more lidi netusi jak rozlozit CZ83 a pritom pred par lety bezne byvaly i u zkousek
    NJAL
    NJAL --- ---
    Mozna jsem prilis prisny, treba by stacilo dat zacatecnikovi na rozborku Colt 1911, ktery nikdy nevidel. :-)
    NJAL
    NJAL --- ---
    AIST: To jsou takove napady, ktere sice asi budou mit oporu v pravnich ustanovenich, ale daly by se najit corner cases kde zadat po nekom rozebrat zbran vyrazne odlisnou od nejcastejsich na trhu by zavanelo snahou vyhodit lidi od zkousek. A to ani nemusim vymyslet tak odlisne zbrane jako P-08 Parabellum, staci castecne na Browingove principu zalozena CZ-24, tam neni uplne jasne, jak zahajit rozborku.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    § 5
    (1) V praktické části zkoušky žadatel k prokázání znalostí bezpečné manipulace se zbraní a střelivem samostatně předvede
    a) prohlídku zbraně za účelem zjištění, zda není v nabitém stavu,
    b) částečné rozebrání a složení zbraně v rozsahu, který je nutný k běžnému vyčištění zbraně po střelbě, a
    c) postup při přípravě zbraně a střeliva ke střelbě, postup při zjištění závady na zbrani při střelbě a postup při ukončení střelby.
    (2) Zbraň nebo zbraně k předvedení činností uvedených v odstavci 1 a ke střelbě na pevný cíl podle § 6 určí žadateli zkušební komisař.

221/2017 Sb. Vyhláška o provedení některých ustanovení zákona o zbraních
    https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2017-221#cast2
    AIST
    AIST --- ---
    ZBYNEK: není pravda. komisař může zvolit zbraň podle svého uvážení, pokud si ji přiveze. Žadatel o zbrojní průkaz totiž musí prokázat, že je schopen obsluhy zbraní všeobecně, takže prakticky musí být schopen rozložit jakoukoliv zbraň.
    V praxi se to ale na zkouškách už asi moc nedělá. Já chodil na přípravu ke komisaři a ten říkal, že byl na zkouškách, kde byl jako přísedící, si komisař přivezl jakousi brokovou kozlici, kterou ze 13 lidí dokázal rozebrat pouze jeden člověk. Pak bylo na komisaře dost stížností a přestal s tím.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    AIST: Fakt nevím, jestli volba zbraně záleží na komisaři. Mně říkali, že volba zbraně je podle střelnice - a střelnice dělá kurzy na zbraních, které pak budou u zkoušek...
    AIST
    AIST --- ---
    XMEDA: ja měl taky u zkoušek, ale není to podmínka. záleží na komisaři.
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    XMEDA: Mě dost pomohlo sušit s prázdnou nábojnicí postavenou nahoru na zbraň (nesmí spadnout).
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    SM3: Cash neberou, karty jo.
    NJAL
    NJAL --- ---
    SM3: Ja tam nepatrim, ale kolky uz jsou zruseny, takze nejakou jinou formu musi mit. Uz je pouze povinnost prijmat kolky do konce roku. Ja jsem letos na ospalem moravskem oddeleni zbrani a streliva platil nekdy v unoru jak kolky (spis jen z nostalgie), tak v kvetnu uz normalne kartou.
    SM3
    SM3 --- ---
    Tušíte někdo jestli v Soukalce už jde zaplatit registrace kartou / cash nebo musím mít neustále kolky?
    SPM
    SPM --- ---
    ZBYNEK: Sakra, ja jim za lustraci pokazde zapomnel to dysko dat :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam