REDSNAKE: no já jsem zatím jenom koukal, co přibylo, a cvičně zadal jedny Lugry a jednu pistoli - na víc dneska nebyl čas :(
1) No toť otázka, jak to udělat co nejuniverzálnější na různé náboje a ráže :(
Když to beru podle sebe a mnou používaných ráží (9x19 Luger, .22LR, 7,65Br a výhledově .223Rem, tak určitě Výrobce (SB, Aguila, Alsa...) a Váha střely v Grainech (např. u Luger 115gr/124gr, u .223 55gr/68gr - u .22LR a 7,65 Br je většinou stejná).
Dále teoretizuju - "Typ"? Např. FMJ/SP vs HP/A1 u Lugrů (já teda běžně nenosím a střelivo A1 nemám potřebu sledovat) - ale (jak už jsem psal níže) třeba u malorážky Standardy a HVčka rozlišuju - a někdo (závodní malorážkář) by třeba uvítal sledovat různé druhy Match střeliva...
"Obchodní název"? (SB CLUB vs HV, Aguila Standard vs Super Extra HV...) - ten třeba u malorážky definuje docela jednoznačně
Zcela pominu brokovnice - předpokládám, že ty se ani nechystáš implementovat (12/65, 12/70, 12/76 a přehršel velikostí broků a navážek = a to jen pro jednu ráži :))
Datum a místo - no je to spíše geekovina :) ale když se se svým Excelem nudím, tak si sumíruju/vizualizuju kolik, čeho, z čeho kde a proč jsem vystřílel za měsíc/rok a jak se to v čase mění
Uživatelský seznam - no já si aktuálně v Excelu sleduju tři základní stavy - Competition = soutěž, Drill = dynamický trénink (LOSík, IPSC Drilly) a Range = staticky ze stavu (relax mířenka, předváděčka, ukázka pro kámoše) s tím, že si do poznámky píšu co to bylo za akci (nastřelení kolimátoru, NYXí sraz, přijela ETERNITY etc ad absurdum :)).
Ale chtěl bych základní stav ještě dělit (i když to je už asi fakt posedlost statistikou :D)
Competition = LOS/IPSC/Mířenka/Other
Drill = LOSík/IPSC/(Tactical)/Other
Range = tady asi nemá další dělení smysl - v podstatě je to jakékoliv další střílení, které není soutěž ani trénink
Ale jiní střelci to zase můžou mít jinak...