PAN_MYVAL: No ne že by to někdy nedávalo smysl, když se lidi vřítěj do nepřehledný zatáčky stovkou. Jenže se musím pozastavit nad tím, jak to s těmi zbytky právního státu je. V mých oborech už čtyři roky platí pravidlo, že se rychle napíše zákon ale prováděcí vyhlášky se nestihnou, tak se na ně čeká půl roku až rok. Mezitím nelze postupovat jinak než podle starých vyhlášek, ale výjimky kdy to tak lze, určujou právě ty ještě nevydané nové. No a stát samozřejmě prostřednictvím různých inspektorátů sbírá logicky kontrolní zjištění. Akorát se jakoby zapomene, že podle dávno platného správního řádu už nesmí být kontrolní zjištění bez sankce. Jak povědomé, že. A nejlepší bonmot co jsem zatím slyšel je právě to UFO - že ten, kdo sleduje přípravu těch předpisů, tak ví, co v nich zhruba bude a má čas se na to připravit. Akorát se před podpisem vyhlášky z nějaké věty vypustí spojka nebo prohodí slovosled s argumentem, že se ta věta dotyčnému nelíbí a tím se zcela změní každodenní praxe.
Co ale bude říkat nějaký obchodník, až mu řeknou, že měl něco považovat za podezřelé, to už nebere hlava ani mně. To můžu tisíckrát viset na webu sněmovny a chodit na čtení, když netuším co sami ve finále provedou. Čekal jsem, že dojde po loňských vánocích k nějakým revizím, ale na tak očividně špatnou práci zákonodárců už začíná rezignovat i státní dozor, protože nechtějí riskovat zpětné žaloby. A nejhorší je, že je úplně jedno kdo bude u moci, protože tak se teď nahoře pracuje.