• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    HARIUS: A nechceš nám ty napsat, jak se Ti s Perunem střílí? :)
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    PODFUCK: Hele asi takhle, pokud tě baví upgrady a "práce s legem" ber Peruna v základní verzi. Pokud nebaví, je tu Striga, rozdíl v ceně mezi základem a Strigou bys stejně vrazil do dílů pro základního Peruna :-) (Pravděpodobně bude stát i celkem víc dostat základ Peruna do přibližné podoby Strigy pomocí dílů běžných na současném trhu)
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    PODFUCK: Moje zkušenost s Perunem je následující: Předprodejní i poprodejní podpora a komunikace jsou nejlepší. Kluci mi umožnili přijet, klást začátečnické otázky, dostal jsem spoustu vyžádaných rad a mohl jsem si všechno osahat.
    Po pár stovkách výstřelů se mi na pušce zlomil vytahovák, což by se po tak málo výstřelech posrat nemělo. Byla to výrobní vada (špatný vytahovák), která nevím, jak je u jiných výrobců pravděpodobná. Každopádně v Perunu vadu odstranili promptně a od té doby střílím bez problémů dál.
    Šel jsem do toho s tím, že si koupím levnou pušku, osahám si co a jak, abych věděl, co chci, a třeba si časem koupím nějakého gucci výrobce. Za chvíli to bude rok a takhle zpětně validuju, že jsem udělal dobře. Žádného gucci výrobce zatím nehledám, baví mě tunit Peruna a zjišťovat, co mě baví.
    Mně osobně přijde jako velké plus mít tady v auditku přímou linku na výrobce, který má dílnu za rohem. A já jsem tedy na rozdíl od Mazdy a Gekona fakt nezaujatý uživatel. :)
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    PODFUCK: Hele, to víš 🙂 Každopádně, Perunů je tady v obou klubech už několik. Zároveň, dá se to pořídit v krátkých hlavních - 10,5", 12,5" i 14,5". A kdyby cokoliv, můžeš nám to přijít do Běchovic osobně omlátit o hlavu a my vyřešíme 95 % možných problémů na počkání. To samé, když usoudíš, že chceš něco tunit a nemáš na to vercajk. Historek o pružince pod gaučem už jsem slyšel fakt hodně.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    MAZDA:
    GEKONZPRAHY: Borci díky. Se rozhoduju mezi dvěma značkama a přijdete se třetí. :)
    JOHNDOE
    JOHNDOE --- ---
    PODFUCK: Ahoj, Stag 15 16” byla moje první ARko, a stále ho ještě mám :-) Koupil jsem v době, než na nějakou dobu Stag Arms přestal dodávat do ČR, za cca 20k.

I jako základ je hodně spolehlivá, jediný závady jsem si způsoboval já nebo blby zasobniky.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    PODFUCK: Jakožto zcela nezaujatej pozorovatel můžu prohlásit, že co jsem měl jednou nebo dvakrát tu Strigu v ruce, vůbec to neni špatný :))
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    PODFUCK: Hele, přihřeju si polívčičku. Co Striga od Perun Arms?
    STRIGA - Samonabíjecí puška PERUN ARMS - Sullyho zbrojnice
    https://www.sullyhozbrojnice.cz/ar15/striga-samonabijeci-puska-perun-arms/
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Máte někdo zkušnost s AR15 od Stag arms? Měl jsem v plánu pořídit DD, ale teď jsem slyše od instruktorů, že Stag je něco jako Glock mezi ARkama.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ahoj, snad mi odpustíte menší tapetu a prezentaci posunu projektu se kterým jsme se přesunuli do samostatného auditka. Říkal jsem si, že by si to jen zasloužilo nějaký souhrn a pomalu se to dostává do fáze, kdy to začíná být použitelné...

Dashboard je dělený do několika přehledných sekcí. Jednotlivé sekce lze uživatelsky přesouvat a nastavit si tak to, co uživatel kde uvidí. Odsud je možné manipulovat se skladovou zásobou nábojů, navyšovat jejich počet nebo jednoduše přidávat záznam do střeleckého deníku - tato funkce nabídne ze zbraní uživatele automaticky ty, které jsou s kalibrem vybraného náboje kompatibilní.

Náhled

Přehled skladových zásob střel

Náhled

FOrmulář pro přidání střely, tady za povšimnutí stojí, že každé střele je možné přidělit kompatibilní kalibr, je možné aby jedna střela byla kompatibilní s více kalibry současně. V případě litých střel z olova dochází k automatickému výpočtu ceny za kus na základě uživatelsky nastavitelné ceny v nastavení aplikace.

Náhled

Podobně jsou zpracovány zápalky

Náhled

Pro prach

Náhled

a nábojnice

Náhled

Toto je přehled přebíjených nábojů, zde stojí za povšimnutí možnost označit náboj za oblíbený což způsobí jeho přesunutí na dasbboard, odkud je jednodušší jeho správa. Také je zde možné označit laboraci jako veřejnou, což způsobí její uveřejnění v Knowledge base. Za povšimnutí stojí sloupec QR kód, vrátíme se k tomu později.

Náhled

Formulář pro vytvoření přebíjeného náboje z komponent, které jsme procházeli do teď. Po zvolení kalibru náboje se například nabízejí jen střely odpovídajícího kalibru a cena náboje je automaticky dopočítávána dle zvolených komponent.

Náhled

Podobným způsobem je řešena evidence továrních nábojů, opět je lze po označení za oblíbené zobrazovat na dashboardu odkud je jednodušší jejich správa. Všimněte si sloupce čárový kód, vrátíme se k tomu později.

Aplikace podporuje import dat z Gordon Reloading Tools

Náhled

Detail vygenerovaného žebříku navážek. Je zde možné nahrát data z chronografu na základě čehož dojde k automatickému doplnění hodnot k jednotlivým navážkám. Pokud jsem s některou z navážek spokojen, lze ji označit jako finální a tím dojde k jejímu přenosu do přebíjených nábojů. S takto vytvořeným přebíjeným nábojem lze opět dále pracovat, např po zvýšení stavu počtu kusů skladem dochází k odečítání skladových zásob komponent, využívat jej ve střeleckém deníku.

Náhled

Aplikace obsahuje "Knowledge base", což je prostor, kde se lze inspirovat laboracemi ostatních uživatelů, případně sdílet své.

Náhled

Nedílnou součástí je i střelecký deník

Náhled

Zde je formulář pro založení zbraně pro střelecký deník. Je zde vidět například možnost přidělení kalibrů. Kalibrů může být přiřazeno současně i vícero např. pro revolver .38/.357.

Náhled

Formulář pro přidání záznamu do střeleckého deníku. Za povšimnutí stojí, že se nabízejí k využití pouze náboje které jsou kompatibilní se zbraní na základě kalibru

Náhled

Výsledný přehled střeleckého deníku pro konkrétní zbraň. Zbrani lze přidělit výchozí nástřel, tedy kolik měla nastříleno před zavedením do aplikace. Samozřejmostí je možnost tisku deníku.

Náhled

Takto vypadá nastavení aplikace, je zde možné si vytvořit kalibry které používám, nastavit cenu olova a nadefinovat střelecké aktivity pro využití ve střeleckém deníku.

Náhled

Mobilní aplikace, v tuhle chvíli pro Android
    Ve velmi ranné fázi je mobilní aplikace. Pamatujete jak jsem zmínil, že stojí za povšimnutí sloupce čárový kód u továrních nábojů a QR kód u přebíjených nábojů?
    Tak právě aplikace umí to, že po načtení čárového kodu z krabičky nábojů můžu tento čárový kod přiřadit konkrétnímu továrnímu náboji. Pokud jej načtu znovu už to nabídne manipulaci se skladovou zásobou. Po nákupu nábojů je tedy stačí opípat appkou a pokud je již máte zavedeny v systému, dojde k navýšení jejich skladové zásoby.

Podobně fungují přebíjené náboje, jen s tím rozdílem, že se QR kod generuje přímo na webu. Opět lze po naskenování QR kodu manipulovat se skladovou zásobou nábojů. Například si můžete nalepit QR kod na krabičku ve které máte konkrétní přebíjené náboje. Pokud dokončím přebíjecí seanci, opět jen napípnu QR kod a dojde k navýšení odpovídající zásoby přebíjených nábojů s odpovídajícím odečtem komponent. Nic tedy na webu nemusím složitě dohledávat.

Další use case je na střelnici a toto platí pro tovární i přebíjené náboje. V appce máme tlačítko "Přidat záznam do střeleckého deníku" které spouští kameru a po naskenování čárového kodu továrního náboje nebo QR kodu přebíjeného dojde k jeho identifikaci a aplikace nabídne kompatibilní zbraně uživatele. Následně už jen vykliknete počet vystřílených nábojů, aktivitu které se automaticky načítají do dropdown menu z aktivit uživatele a po uložení dojde k přidání záznamu do střeleckého deníku konkrétní zbraně.

Náhled

Náhled

Omlouvám se tedy za dlouhou plachtu a opět si zalézám do svého auditka, jen jsem si říkal, že sem dropnu progress.

Aplikaci můžete sledovat zde [Reloading-tracker.cz]
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    ANARCHY: Položím na to oko.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    HARIUS: Než se rozhodneš co koupit, tak doporučuju nějaký holografický zaměřovač zkusit, taky už bohužel nejsem nejmladší a optických vad mám taky sbírku, a mně osobně velmi překvapilo jak jsem najednou s EOTechem viděl.
    Neříkám že prism nemůže být pro někoho lepší, ale minimálně zkusit holo za to IMHO stojí.
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    ANARCHY: No já to mám kombinované (astigmatismus a vetchozrakost), protože už jsem dědek. A Prizmu jsem si osahal u kámoše a o 1000 procent lepší. Holo nikdo nemá, tak jsem ho nemohl zkoušet.
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    ANARCHY: ha! dik za tip :)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    HARIUS: Můžu se zeptat z jakého důvodu ji nevidíš?
    Já používám ty prismy proto, že mám astigmatismus, a teda bohužel až teď, po X letech kdy jsem se s tím furt sral, jsem udělal pro mně překvapující zjištění, že holografické zaměřovače (EOTech, Vortex UH-1...) mi fungují naprosto skvěle, a s nimi problém s astigmatismem nemám. Vědět to dřív, tak prism asi nekupuju, a teď začínám i uvažovat že jeden prodám a místo něj si pořídím právě UH-1
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    LONESTAR: Jen mu nech misto na zvetsovak. Ale necekej, ze to bude fungovat nad 300m.
    Strilet 500, to uz musi umet i puska (idealne do 1MOA), naboje a ty. Dokud netrefis na 100m krabicku od sirek, nema smysl ani 300 (vlastni zkusenost), natoz 500+.
    Ten Primary Arms je velmi dobry, vubec bych se nebal ho tam nechat naveky. Existuji i 5x zvetsovaky. Uz tam ale hodne hledas mezi cernymi kruhy. 300 je pak s prstem v nose, kdyz das na 100 tu krabicku:)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    PAN_MYVAL: mi doma leží plonkovní Primary Arms SLx MD-25 GEN2 ACSS CQB 5,56/7,62 NATO (sundaný z Kebaba, který dostal Holosun 510) - takže určitě začnu seznamování s .223 s ním... A pak se uvidí - možná spolu zůstaneme navždy :)
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    Já děkuji všem za poznatky, půjdu do toho, protože já už tu tečku na kolimátoru pořádně nevidím.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    LONESTAR: a co normalni levnejsi puskohled a k tomu kolimator na 45 offset mountu, nebo na mountu nahore nad puskohledem?
    PAN_KACHNA
    PAN_KACHNA --- ---
    LONESTAR: Já jsem si při dynamický střelbě na 25-100m ozkoušel kolimátor, kolimátor se zvětšovákem, ACOG a 1-6x LPVO od Vortexu, na mířence do 300m jen ten Vortex.

Všechno má svoje pro a proti a na tu dynamiku s proměnlivou vzdáleností do 100m bych klidně řekl, že je to docela i o osobní preferenci, která se obvykle kolem těch 100 metrů láme na jednu nebo druhou stranu. Já třeba úplně jasnýho favorita nemám, řek bych, že mi to šlape se vším v celkovém výsledku +- stejně, s něčím se nepatrně líp trefím, s něčím jsem nepatrně rychlejší a výsledek tak vyjde cca na rovinu. Dovedu si představit, že větší roli bude hrát nakonec zvyk a trénink, kterého mám obojí tak málo, že se nijak neprojevují.

Ale pokud tam chceš mít jedno zařízení po celý rok pro všechny účely, tak určitě jedině LPVO 1-6 nebo větší, možná to nebude nutně úplně ta nejlepší volba na dynamiku, ale bude to rozhodně nejuniverzálnější řešení pro všechny zmíněné aplikace...o 500m nemůžu mluvit z vlastní zkušenosti, ale dovedu si asi celkem fundovaně představit, jak to ve srovnání s 100,200,300 vypadá a nebál bych se jít do 1-8 nebo i 1-10
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam