• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    TEMPCZ: To je stejný systém, jako mají ty Rotex ustovky přímo od BT, případně Surefire (warcomp atd.).
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Divam se po tlumici na 308. Na hlavni je zavit 5/8x24. Zaujaly mne tlumice BT Print-x. Pomer vaha/cena/inconel/flow thru. Ale jedou na HUB rozhrani. Hledam nejaky kompenzator, ktery by byl s timto kompatibilni a u nas dostupny. Nemate prosim nekdo s timto rozhranim a montazi zkusenost?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Koukam ze pisu jak po mrtvici, zena chytla strevni chripku nebo co a skacou mi tu po hlave obe deti. Pardon.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Ne, normální .45.
    Doufám, že mi letos vyšetřím nějaký extra peníze na střely, abych po letech zase přebil do zásoby. Ale je fakt, že tuhle pistoli mám spíš pro parádu.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    OCTOPUSS: Idiot scratch je tohle hezka pistole. To je devitka, ze? Furt premejslim nad tim double staciem od ria v devitce.

OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    REDSNAKE: Od SW, full size, model nevím :D
    Co je idiot scratch netuším, ale dneska mi ta věc na pružině vepředu při marných pokusech to rozebrat/složit asi pětkrát vystřelila do stropu půl roku vymalovanýho bytu :D

Připadám si jako panic. Asi bych se měl na jaře zase mrknout na střelnici...

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    OCTOPUSS: Co mas za 1911? Uz mas idiot scratch? 😅(nebrat prosim osobne, je to terminus teechnicus)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Po asi pěti letech (nějak mě střílení přestalo bavit) mě napadlo zkontrolovat obsah trezoru, i s ohledem na loňskou rekonstrukci a dva týdny prášení v celým bytu.
    Je docela ponižující+překvapující zjistit, že člověk neumí ani rozebrat blbou 1911, a musí si na Youtube hledat návod :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANARCHY: Zkusim nastrelit nejake terminy a dame hlasovani.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    REDSNAKE: Osobně se moc rád zúčastním, ale strašně zálkeží na termínu, mám to s časem dost komlikované - ergo na mně se dost dobře nedá vázat, ale pokud mi to vyjde, tak rád přijedu
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    REDSNAKE: Pokud to bude vychazet dobre terminove, tak ja + 1 mame zajem.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    PODFUCK: Podle hlasování to zatím vypadá, že sraz je hromadnej magdump. Zkusil bych aspoň zařídit poppery nebo jiné reaktivní terče v dopadové ploše, ať jen tupě neobohacujeme dopadovou plochu o olovo. Ale je to zatím jen ve fázi zjišťování zájmu, potřebuju vědět kolik by nás rámcově bylo aby se daly objednat plochy.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    REDSNAKE: Sraz je plkaci nebo treninkovej?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Vedle v auditku špekulujem nad letošním srazem kdyby se někdo chtěl přidat

NAVARA:
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    How Is Ammunition Made? A Tour of Sellier & Bellot's Factory
    https://www.youtube.com/watch?v=1RN2vDgLIY4
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SAMMAEL: Nevím. Hlaveň se mohla ohřát. Nebo se měděný plášť chová jinak.

Jde to otestovat tak, že část z těch prvních nábojů dáš do mrazáku a část zahřeješ na +20. a dáš je na střídačku.
    Jestli to dělá teplota a prach, budou zmrazené lítat dolů.
    Jestli špatná šarže, půjdou dolů všechny.
    Jestli zmrzlá hlaveň, půjdou dolů ty první, než se hlaveň zahřeje.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    PAN_MYVAL: Blbá šarže může být, ale překvapilo mě to velice

NAVARA: Tohle byla opakovačka, takže tam žádný problém nebyl.

ERGOSUM: Kdyby byl problém ve zbrani, tak ty druhé náboje by měly také problém, ne? Nebo že by to olovo, které je měkčí, se nějak zdeformovalo?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SAMMAEL: Teplota může mít vliv i na vývrt. Například některá ložiska jsme před montáží dávali do ledničky.
    Vliv na hoření tam také bude a u malého množství se projeví víc.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Neměřil jsem tedy jak to střílí, ale v chladu mi 22 měly problém natáhnout pistol, pomohlo mít krabičky pod bundou.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    SAMMAEL: Rekl bych spis blba krabicka. Balisticke kalkulatory ukazuji, ze pri zmene z +20 na -10°C je rozdil zanedbatelny, v radu milimetru, rozhodne ne desitek cm.

Tady merili vliv teploty na ustovku, a sice u starych prachu s kulatymi zrny byl vliv v radu par desitek m/s, ale rozhodne nic, cim by slo vysvetlit 25cm POI shift, a extruhovane v pohode:
    https://www.gunsandammo.com/editorial/temperature-effects-gunpowder/389257

Ditto zde:
    How Ammo Temp Affects Pressure, Velocity, and Point of Impact « Daily Bulletin
    https://bulletin.accurateshooter.com/2018/07/how-ammo-temp-affects-pressure-velocity-and-point-of-impact/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam