• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    SPECZ: ...Dokud nedojde k cook-off :D
    SPECZ
    SPECZ --- ---
    PISTA1: A ultimatni reseni je starej papinak, kus gumy, kus plexi, ventil a vyveva. Nejen ze nezvlhnou, jeste se budou susit :-)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    OCTOPUSS: Hele. Jestli tam máš dlouhodobě nějaký papíry (např. návody, plánky, noviny) a neničej se jenom tím prostředím, tak je to naprosto v pohodě. Stačí papírová krabice, aby se na ně neprášilo.

Jestli papíry nevydžej a odmaštěný věci chytaj lišku, tak pitlík, kde můžeš udržet vzduch zbavený vlhkosti. Co je tuhé, to změnou teploty nasává z okolí. (znají výrobci hodinek). Ale i to je prostředí, kde mají problém ocelové nábojnice s porušenou barvou a brokové patrony. Ostatní, když zalakuješ zápalku, tak taky pohoda.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OCTOPUSS: Za 500 vakuovačku v Lidlu, jestli jsou náboje už vlhký, tak je před zabalením nech vyschnout na radiátoru a nebudeš mít problém, ani když je budeš zahrabávat do kompostu :D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ERGOSUM: Ani to ne, prostě vlhčí prostředí. Nic tam nekondenzuje. Není to ve sklepě, ale v dílně nad ním. Asi teda podle popisu v pohodě...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    OCTOPUSS: Já to tak beru. Prostě sklep kde se dělá plíseň a když tam přineseš z lednice vychlazený kus kovu, srazí se na něm po chvíli vlhkost. Tedy pokud se nesráží i na stěnách.
    Na věci co nesmějí zkorodovat a zplesnivět, ale nesmějí být mastné hnusné prostředí.

Jestli to máš míň, tak zalakuj zápalky, náboje dej do zavařeného / zasvorkovaného pytlíku se silkalem a celé to dej do nějaké bedničky proti mechanickému poškození.

Neměl jsem na mysli, že ve sklepě stojí voda, ale že zkondenzuje a pak se obtížně odpařuje.
    Je na to i tzv "hadrový test". Vezmeš hadr, namočíš, vyždímáš a sleduješ kdy přestane být vlhký.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    OCTOPUSS: Ono teda reálně se bavíme o vyšší vzdušný vlhkosti, než že ty náboje leží ve vodě :D
    NGR
    NGR --- ---
    prej to muze prolyzt i kolem koule
    skrceni neskrceni
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    OCTOPUSS: PAN_MYVAL:
    Lak je dobrý nápad.
    Na kondenzovanou vodu bych použil nějaký sorbent. Vzhledem k možnému množství vody spíš kočkolit v textilním pytlíku, než silkal.
    My za podobným ůčelem používali plechovky od barvy. Prostě jsme je měli. Jen obsah nesměl ležet přímo na dně, kde se srážela zkondenzovaná voda.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    OCTOPUSS: To je jeste ta dobra varianta - me to jednou na strelnici po rychlem cisteni+olejovani po range time vymrstilo ten cap vratne pruziny nekam do travy. Byl absolutni zazrak, ze se nasla. Ale absolutni.

OCTOPUSS: LEE pise, ze spise se dovnitr dostane olej nez voda, ale ze kdyztak to resi lak na nehty pres zaslepku, ze je to prakticky totez, co tam davaji vojaci a ma to doma kazdy :)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Je problém skladovat přebíjený náboje ve vlhčím prostředí? Mám jich bednu už asi pět let v dílně nad sklepem, kde je od podzimu do jara dost vlhko. Bedna je sice plastová s nějakým pseudotěsněním, ale to podle mě moc efekt nemá.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    TEMPCZ: To je stejný systém, jako mají ty Rotex ustovky přímo od BT, případně Surefire (warcomp atd.).
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Divam se po tlumici na 308. Na hlavni je zavit 5/8x24. Zaujaly mne tlumice BT Print-x. Pomer vaha/cena/inconel/flow thru. Ale jedou na HUB rozhrani. Hledam nejaky kompenzator, ktery by byl s timto kompatibilni a u nas dostupny. Nemate prosim nekdo s timto rozhranim a montazi zkusenost?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Koukam ze pisu jak po mrtvici, zena chytla strevni chripku nebo co a skacou mi tu po hlave obe deti. Pardon.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Ne, normální .45.
    Doufám, že mi letos vyšetřím nějaký extra peníze na střely, abych po letech zase přebil do zásoby. Ale je fakt, že tuhle pistoli mám spíš pro parádu.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    OCTOPUSS: Idiot scratch je tohle hezka pistole. To je devitka, ze? Furt premejslim nad tim double staciem od ria v devitce.

OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    REDSNAKE: Od SW, full size, model nevím :D
    Co je idiot scratch netuším, ale dneska mi ta věc na pružině vepředu při marných pokusech to rozebrat/složit asi pětkrát vystřelila do stropu půl roku vymalovanýho bytu :D

Připadám si jako panic. Asi bych se měl na jaře zase mrknout na střelnici...

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    OCTOPUSS: Co mas za 1911? Uz mas idiot scratch? 😅(nebrat prosim osobne, je to terminus teechnicus)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Po asi pěti letech (nějak mě střílení přestalo bavit) mě napadlo zkontrolovat obsah trezoru, i s ohledem na loňskou rekonstrukci a dva týdny prášení v celým bytu.
    Je docela ponižující+překvapující zjistit, že člověk neumí ani rozebrat blbou 1911, a musí si na Youtube hledat návod :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANARCHY: Zkusim nastrelit nejake terminy a dame hlasovani.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam