• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Včerejší reportáž na ČT
    ▶ Od ledna se mění zbraňové předpisy, zájem o zbrojní průkazy je enormní — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/domaci/od-ledna-se-meni-zbranove-predpisy-zajem-o-zbrojni-prukazy-je-enormni-366920
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    JIRKA207: Vrcholem bylo, když jsem si přišel do Karlína s počítačem, bouchačkou v batohu a šel si žádat do NP s tím, že to budeme rovnou i registrovat.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    No, kromě situace
    "dobrý den, mám všechno v ruce a můžu u vás být do 30 minut"
    "na okýnku jsou do 1430, tak přijeďte"
    je to postup v podstatě standardní a aplikovatelný pro každého.

Kupříkladu, taková povolení k přepravě dneska jedeme komplet elektronicky - pošlu žádost přes CRZ, dostanu do DS výzvu k platbě, provedu převod a povolení k přepravě mi následně přijde do DS. Nádhera.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    MAZDA: husty :) no ale asi se shodnem, ze to neni standardni postup, ktery by mel vyuzivat kazdy, vid?:)
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    JIRKA207: Samozřejmě, že jsem to zkoušel. Letos v říjnu. Prosekl jsem minimální lhůtu 2 měsíce a dělal to celkem na kvap. Poslal jsem jim tam do DS žádost, než jsem odletěl na cesty, aby to měli v systému a museli něco začít dělat. Dostal jsem normálně výzvu k platbě (se špatným číslem účtu :D ), tu jsem zaplatil a pak jsem tam naplacato nakráčel s fotkami, papírem od doktora (protože to jsem dělal ve stejný den, co fotky a neměl jsem to k dispozici při podání žádosti) a bouchačkama. A ještě mimo úřední hodiny asi 4 dny před koncem platnosti starého ZP :D
    Bylo to sice drahý, ale měl jsem to celý za jeden den.

Ale třeba taková KASUMI, která je organizovanější a pořádnější než já, to měla celé na jednu návštěvu a prakticky komplet elektronicky. Myslím, že fotky tam nesla spolu se zbraněmi na kontrolu.
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ELECTRICKOTA: Ano, ten vopruz s uzkym oknem byl zrusen - vyslovne rikali, ze pokud treba nekdo jede na rok do ciziny napr. na misi, tak si proste donese lekarskou prohlidku uz rok pred koncem platnosti te stare a je to vyresene.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    MAZDA: Zajimavy nazor ;) zkousel si to uz prakticky provezt?:) A novy ZP bude hotovy bez fotografie? Tedy ja mluvim o stavu do 31.12.2025
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    ELECTRICKOTA: Teoreticky by neměly být, protože policie bude jen v CRZu zaklikávat fajfku, že máš pořád zbrojní oprávnění. Už nebude vydávat žádnou novou kartičku.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    JIRKA207: Elektronicky to samozřejmě jde. Prostě pošleš žádost do datové schránky. Teoreticky by jsi s tou žádostí mohl poslat i posudek od lékaře. Poplatky zaplatíš převodem proti výzvě, která přijde po obdržení žádosti a osobně tam půjdeš jen ukázat kvéry. Teoreticky to můžeš udělat v momentě, kdy bude nový ZP hotový a rovnou si ho odneseš.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    PAN_MYVAL: jo dík to o zbraních mi nebylo jasný protože to nikde nepsali, takže musím donést jednou za 10let? Ale zdrávko jednou za 5let, a to stačí přinést k datu konci platnosti? Nemusí být s tím opicarny jako doteď půl roku předem a ne později než 2mesice před?
    PAN_MYVAL
    PAN_MYVAL --- ---
    ELECTRICKOTA: Rusi se Zbrojni Prukaz jako doklad, zustava pouze vecne (pokud se o nej clovek nepripravi) Zbrojni Opravneni, ale jak zdravotni prohlidky, tak ukazovani zbrani zustava. Prohlidky po 5 letech a zbrane nejdele po 10 (ale Vnitraci pripominali, ze pokud chteji, mohou casteji).
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    ELECTRICKOTA: Imho v tom se nic nemeni.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    JIRKA207: počkat a co kvery ke kontrole už nenosíš?
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    OCTOPUSS: Melo by to tak byt, ale uvidis po novem roce, kazdopadne pokud budou chtit formular, tak ho budou mit na miste.
    Od 2026 by taky melo platit, ze ani nemusis na sve mistne prislusne oddeleni, ale kterekoliv v CR.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    JIRKA207: Prostě jen papír od doktora na místní oddělení, a to je všechno?
    A nepotřebuju ani žádnej speciální formulář od policie?
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    OCTOPUSS: tak ideal, ted se na to vyser a po novym roce prines lekare a mas klid od foceni a vyzvedavani ZP :)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    JIRKA207: Mám platnost do května 2026. Nedávno jsem četl nějakej článek, a nevím už proč jsem měl napsáno, že to musím udělat před koncem roku.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    OCTOPUSS: pokud mas platnost do 31.12.2025 tak si to mel udelat nejdrive 6mes pred koncem platnosti a nejpozdeji 2mesice pred koncem platnosti. Coz si uz podle meho prosvihl. Eletronicky to nejde, musis k lekari a donest potvrzeni od lekare + jednu fotografii a formular si vyplnis na PCR.
    Od 1.1.2026 by melo uz stacit pouze prinest potvrzeni od lekare, fotky jiz nejsou potreba.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Prosím vás lidi, jak si mám zažádat o novej zbroják? :D
    Někde mám poznámku, že z důvodů, který jsem si blbec nenapsal, to mám udělat před koncem roku, ale úplně jsem z toho všeho vyšel.
    Jde to elektronicky?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    LUCKYBSD: Možná se někdo rozhodl, že se na to vysere a podal výpověď... Nabírat pro ně lidi na tyhle pozice asi nebude žádný med. Ostatně, stejný problém jako Zkušebna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam