COUDAK: Ty whitelisty a blacklisty samozrejme funguji i primo policii, proto bylo auto meho pribuzneho zastaveno pokazde kdyz jelo kolem hlidky - jeho SPZ byla v tehle databazi a ten palubni system s OCR SPZ jim triggeroval alert. Kdyz to auto ridila jeho pribuzna a ne on, vetsinou sla na to konto nejaka poznamka jakoze pardon pani ale to vite, drogy a majitel auta...
Zajimave je i to, ze dalsi auta toho sameho pribuzneho (cca. 3) takhle stavena nejsou, jen to jedno ktere se primo ucastnilo toho incidentu s falesnym nalizanim a negativnim prukaznym vysledkem v nemocnici. Coz znamena, ze at ten system formalne provozuje kdokoli, PCR to jednak vidi a jednak to tam muze samostatne zadavat zaznamy, protoze tu jedinou SPZ do toho systemu obratem pri/po incidentu ocividne zadala primo ta hlidka, co ze ho pokousela krive obvinit. Mimochodem, neexistuje postup, jak se domahat vymazani nepravdiveho zaznamu v tehle DB.
Co se zbytku tyce, muj dobry kamarad advokat ma zkusenosti z praxe, kdy prave zaznam o blbe domluve byl v rejstriku prestupku a statni zastupce k tomu prihlizel a chtel dotycneho poslat do kriminalu za zcela nesouvisejici nehodu. Takze mozna nekteri policajti domluvy do systemu nezadavaji, ale jini ano a nikdy nevis - a kvuli tomu registru se ja osobne kazde takove i "domluve" branim, i kdyz vypadam jak blbec a stoji me to penize ve spravku na SPRDELiktu.
To uz je risk management ktery ma kazdy z nas jiny, ale ja mam osobne nastaveno ze je lepsi zaplatit bez zaznamu nez to mit zdarma se zaznamem. Kazdopadne neni mozne rict, ze domluvy se nezapisuji. Ani neni mozne verit PCR, ze "to se nepise do toho celostatniho registru" - ocividne minimalne nekdy pise.
A mimochodem, on-topic na tenhle board - za stareho ZoZ doslo k nezamyslene kombinaci novelizaci, diky ktere clovek mohl prijit o zbrojak kdyz zaparkoval na trave - kdyz MP uvedla pravni kvalifikaci zabor verejneho prostranstvi, tusim. Neslysel jsem ze by se to nekomu stalo, oni to taky vetsinou kvalifikuji jako nespravne parkovani a ne zabor, ale de iure melo. To jsou presne ty situace, kdy mit nebo nemit zaznam prestupku ackoli "jen domluvou" rozhoduje o daleko zavaznejsich pravnich nasledcich...