• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    JENDAR
    JENDAR --- ---
    AZIM: Taky nevím :) Doufám že udělaj nějaký video jak to vzniklo. Je možný že ten motiv je nějak víc vyleptanej než zbytek toho damašku?
    AZIM
    AZIM --- ---
    JENDAR: tak tohle jsem jeste nevidel, je to damasek + nejakej kov, jak to tam dostal ... nechapu
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    VACA: Házet nožem jako koníček je samozřejmě naprosto v cajku a sám jsem se toho naházel až až a na jaro to zas vidím na obnovení koníčku, páč budu mít i kde. Dokonce i souhlasím s tím, že těžší nůž může být docela účinný, v jednom přepisu knihy pěti kruhů se tím v komentářích autor zaobíral, že technika shuri-ken (meč ukrytý v dlani) byla docela "pěstovaná" a existovali týpci, co dokázali nožem trefit broskev plovoucí na hladině řeky, možná to nebyl spolehlivý způsob jak zabít, ale rozhodit někoho v duelu to mohlo dostatečně.
    Ovšem ten lov... jak píše KALIF_WH, přiblížit se ke zvířeti na efektivní vzdálenost je téměř nemožné (např. v zimě lze nachystat nějaké krmení pod strom a na něm nějakou tu hodinku počkat, ale i z téhle pozice se loví oštěpem) a když už, tak je to zabití značně nespolehlivé..
    JENDAR
    JENDAR --- ---
    Taky John Neeman
    JENDAR
    JENDAR --- ---
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KALIF_WH: tak zalezi co lovis, kdyz bude 5m od tebe zvejkat travu zajic, tak ho tim hozenym nozem sejmes i kdyz ho neprobodnes a pripadne tam ten nuz relativne snadno zase najdes.

    Hazet ale nozem treba na prase je samozrejme idealni metoda jak o nej prijit .)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    KOUTLOSH: Ono je asi vtipny lov vrzenym cimkoli, respektive ne vtipny spis je to proste zoufala situace, asi zasadni problemem se bude k jakykoli zveri vubec dostat na vzdalenost, kterou by clovek vubec dohodil, a pak se samozrejme strefit, coz jde bez treningu stejne blbe nozem, ostepem, atlaltlem, lukem. Lov nozem je pro me scifi spis z jednoho prostyho duvodu, pokud by se kdokoli dostal s kudlou do nejaky survival situace, tak nuz, za predpokladu ze ho ma, je univerzalni pracovni nastroj, o ktery urcite nebude chtit prijit pri nejakym nepovedenym pokusu o hunting, rozhodn radsi ztratim 4 neumely ostepy s hrotama opalenejma v ohni, 20 sipu, nespocetne sutru, proste cehokoli, co si muzu snadno a kdykoli obnovit, coz nuz nemuzu. I z literatury si vybavuju nuz jako loveckej nastroj pouze na dorazeni pripadne jako posledni obranu proti zveri, ktera pred lovcem nezdrha. Old Shaterhand s Winetouem taky nozem lovili zasadne sedy medvedy :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MANFRED: na lov spis

    Cold Steel - Torpedo
    https://www.youtube.com/watch?v=sU1P55Z4eD4
    VACA
    VACA --- ---
    Jako jsou nože kerejma bych neházel, co mě napadne z meho repertoaru, tak třea tt knife parciálně kalenej s krásným dřevem bych nehazel, ale třea takovýho marvelovic aeterna jsem provětral s hrdostí, a jak krásně chodí! až mě to překvapilo. je pravda že to bylo jen chvilkově jako součást seznamovacího se rituálu s novým přírustkem :D dlohodobě ho netrápim mám na to jiný..
    Ale sakra vždyť je to neporazitelnej neohroženej aeternus!:) Ni fteřinu jsem nepochyboval že by to nezvládl, ale velice příjemě mne překvapil svým projevem za letu..
    Možná se budeš divit, ale u tohohle tipu macho nože jako je aeternus, prostě hodnotím i tuto jeho část schopností. A mám z toho nože pak i daleko větší radost, že tak funguje a že to o něm prostě vím i ldyž ho tak nepoužívám...

    Jako důležitý je zmínit jednu zásadní věc: nehážu nožema kvůli tomu že bych trénoval na blackout lov srnek nebo zombíků, to fakt vůbec ne, ani v nejmenším.
    Ani v tom nevidím žádnou macho sebeobrana průpravu, ne, nic takovýho.

    V mim případě jde prostě jen o dětskej klukovskej sen, a příležitostný hobby, relax v přáteli venku s aktivitou sportovního ducha. Challenge, soutěživost s kamarády...
    Žádný násilnický představy!!

    To že je to nepraktický mě zajímá asi tolik jako jestli je praktricky využitelná badmintonová pálka, prostě mě to baví a to je celé. Někdo si ty bajonety věší na zeď, já s nima prostě hážu, vlastně v jejich případě je to pro mě jedinej důvod je pořídit protože na zdi mi přijdou zbytečný a s flintou na zteč fakt nepoběžím:D

    A vůbec, mě ani speciální házecí nože moc nebavěj... Mě prostě baví házet klasický nože, já fakt nevim proč:) asi ta klukovina prostě... Ale taky mě lákaj různý šroubováky, dláta a tak podobně, prostě zábava. Odreagování se, proč někdo lepí modely?

    Ono totiž co si budem povídat, z praktickýho hlediska neni ani nic praktickýho shraňovat doma ty hromady ocele... Proč co nás k nožům vlastně táhne?


    Ale rozhodně to nikomu fakt necpu ať zahodí kulovnici a jde házet nožem:D a jestli někoho baví sekat špalky "nožíkem na dopisy" proč ne, ať si to užije:D
    KURE
    KURE --- ---
    proste hazet nozem je stejny jako nozem stipat drivi.
    jde to,
    ale rozumnej clovek si na to poridi vhodny nastroj.
    KURE
    KURE --- ---
    VACA: nozem se nehazi protoze nuz je blbej projektil.
    aerodynamika naprt = problem zapichnout a kratky dosah
    vysoka cena, lehky nuz nedela damage a tezky je ...tezky.

    z praktickeho hlediska je lepci hazet kamen (zadarmo, neresis zasah spickou)
    nebo kamen strilet prakem,
    nebo hazet aerodynamicky projektil, ostep, ostep + atlatl. vyssi dolet a porad jeste levnejisi nez nuz.
    VACA
    VACA --- ---
    Před nějakym časem jsem dokonce dával i nějaký videa: VACA, VACA ale já jsem "level: amateur"
    VACA
    VACA --- ---
    Pak jsou tu teda ještě takový elity jako Pepé Smékal. Mistr čr, eu a snad i světa ve vrhání nožem. Koukněte na jeho videa jak háže všechno možný od kuchyňáku po sekyru na poměrně velký vzdálenosti a s přesností na centimetry...

    Jako já jsem nikdy o lovu vrženým nižem neslyšel a je to celkem bizzare, ale o zdrcujícch dopadech takovýho letícího ostrýho kusu železa v rukou zkušenýho vrhače vubec nepochybuju teda...
    VACA
    VACA --- ---
    Občas si chodíme rekreačně zaházet s nožema, je to vcelku zábava a relax. Soudě podle některejch výkonů věřim že by se vrhnutím nože něco ulovit asi dalo.
    Ale když si představim situaci "lone survivora", nevím jestli by se mi chtělo riskovat že mi divá zvěř uteče i s mým nožem, jedinym kloudnym nástrojem kterej jako správnej survivalista v tu chvíli mám při sobě. Hlavně by to ale musel bejt nějakej pádnej kinžál, aspoň něco jako glock75 :)

    KOUTLOSH: Čeče občas by ses divil kolik má takovej od masivní desky odraženej nůž vrženej třea z 5-7metrů energie, vrátí se ti několik metrů a ještě se mocně zapíchne do stromu co mu stojí v caste (a za nímž se v tu chvíli ukrývají všichni vydešení přihlížejíci:)
    A vůbec, když vidim jak třea tadyhle imus (sory za prozrazení) z 6ti metrů (a dále) zarazí glocka do macatý fošny že mám problém ho vytáhnout... V tu chvíli o ničem nepochybuješ a jen máš respekt. A pak jsou tu i ještě větší a "drsnějsí" věci co se daj házet, třea švícarskej bajonet je hodně brutální... S oblibou např vrhám kukri z cca 6ti a pak občas z cca 12metrů (to už dá i celkem fyzicky zabrat)...dopady takovýhleho železa neni třea nijak komentovat, zas tak často ho házet nenosím, protože bych tu fošnu děsně rychle zlikvidoval...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KOUTLOSH: No, tak teoreticky :-). Nevim, jak na to koukaj americký zákony, ale u nás by to byla čirá pytlačina, teda mimo zřítivších se do temna pralesa za garážema, - kteří musí přežít do sedmi než votevřou hypermarket.
    Oštěpem je to jiný kafe, ale tim kudlem to znám jen ve verzi smečka zastaví prase, lovec doběhne a pích ho.
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    MANFRED: Lov vrženým nožem.. lol :D
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Chce to ovšem, soudě dle videa, aby dostatečnou dobu před zřícením se survivalisty do liduprázdné divočiny navštívil kraj pracovník s motorovou pilou :-).

    KRAKI: O lovení čehosi nožem už jsem toho dost slyšel, dost četl, vim že některý vrhací nože nesou hrdý jméno Game-getter, ale jinak prd.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KRAKI: ale jo, jen me docela prekvapilo, ze ten nozik preckal i to mlaceni. Jinak polinka se stipou treba po desti. Ten prostredek je proste suchy i kdyz prave presel masivni lijak.
    KURE
    KURE --- ---
    KRAKI: vnimas to dobre. to nebyla recenze na nuz.
    KRAKI
    KRAKI --- ---
    XMEDA: Nůž hezkej, ale nerozumím recenzi na nůž který má pár cm, která začíná štípáním polínek a pokračuje ke kvalitám při vrhání :)

    Když potřebuju jemnější dřevo na podpal, nasbírám suché větvičky, případně si udělám ježka, březovou kůru.. tzn. potřeba štípat nožem 0. A to vrhání je už úplně z cesty, nebo snad už někdo ulovil veverku,zajíce, cokoliv hodem nože ? Nebo to prosím vnímám úplně špatně ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam