• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Něco od BR, to je první trakker, co se mi líbí :-) a pár tabuliček.




    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE: resp takhle, má smysl začínat s japoncema právě na sujihiki (v té cenové relaci) nebo doporučuješ jiný typ?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    HENNYVILLE:Omlouvám se že jsem se vecpal do diskuze, řeším stejnou věc :) v tom případě sujihiki! Koukám že je prý i jednodušší na broušení. Nicméně - dá se dostat do cca 3-3.5 tisíc včetně kamenů na broušení aby to mělo smysl pro začátečníka s japonskýma nožema?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XMEDA: Když vidim ten výbrus, začnou mne bolet ruce protože z tohodle stavu to dovést ručně šmidly pidly mokrejma šmirglpapírama do stadia kdy ty rýhy není vidět je ta nejpitomější část mý nožotvorby:-)

    Zaujal mne docela tenhle kudlík. Při cenách 1400 nahoru teda platonicky :-)
    Desert Knifeworks Sandshark Drum OTF
    https://www.youtube.com/watch?v=KEbKF-4yYao
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Jen teda jeste k te postovane Debe. Podle me je celouhlikova Deba blbost. Tim ze je furt mokra, tak uz nebude ani patinovat, ale reznout. Obzvlast white #1 ma tendenci se zubit a praskat. Volil bych urcite nerez, celonerez. Suisin ma asi nejlepsi Debu co sem videl. Je to Inox a k tomu to neni san-mai, ale honyaki a na to, ze je to delany touhle metodou, tak je za hodne slusny prachy.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    POSEIDON: Deba je prvoucelove na filetovani ryb a sekani kosti. Je dobry v tom mit nejakou vahu. Deba ma bezne pres 300g. Tenka kudla by toho moc nevydrzela.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    77WHITE: Jo, pouzivaj jen yanagibu, ale tim, ze je to dutej single bevel tak tim neukrojis ani maso, je to jen na krajeni tenkych platku ryb. Mam na mysli real yanagibu, ne toho kratase co tu nekdo postoval. Proto jsem se jeste ptal na sujihiki, ten je viceucelnej.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    HENNYVILLE: Co sem se koukal tak bezne pouzivaji jeden nuz, takze asi univerzal?
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    STU: Blade thickness 8 mm - proc je to tak tlusty?
    STU
    STU --- ---
    MIKKADO: ja bratrovi koupil tenhle
    http://www.noze-nuz.com/dick/719472.php loni a byl maximalne spokojenj,
    letos dostane ještě
    719475 Nakagoshi Hocho, Deba Japonský nůž Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/dick/719475.php
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HENNYVILLE: fakt dík. Našel jsem si na netu, co je yanagiba, co je sujihiki, od toho se dostal na videa japonských příprav steaků a jejich masových jídel. Mám díky tomu hlad jako prase:)))
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    MIKKADO: Mas na mysli nuz na krajeni ryb, tenkych platku ryb na sashimi (yanagiba) nebo spis na krajeni rolek sushi (sujihiki) ?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Bolt D/A OTF Automatic Knife Carbon Fiber (3.25" Satin) - Blade HQ
    http://www.bladehq.com/item--Bolt-DA-OTF-Automatic-Knife-Carbon--32507
    MIKKADO
    MIKKADO --- ---
    ahoj. prosím, vedeli by ste mi poradiť - chcela by som kúpiť nôž na sushi, avšak sa vôbec v problematike nevyznám - aké má spĺňať atribúty (okrem toho, že má byť ostrý, heh), ktoré značky sú ok atď. vďak vopred.
    XMEDA
    XMEDA --- ---


    nejaka novinka ci co, asi se chytli myho komentu ze by to byla zajimava kudla, kdyby to bylo i v jine variante nez kus dreva nebo parohy za tri litry.
    FINSON
    FINSON --- ---
    STEPNI_VLK: Ou jé!
    VLKOUNEK
    VLKOUNEK --- ---
    STEPNI_VLK: hmmmmm
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    DOTCOM: Napadá mě http://www.romantlusty.cz/

    A nebo ID TYMUR tady na nyxu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam