• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: předvánoční klasika :)

    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Všechny zde postované nože jsou základ. Kvalitnější než Tescoma, ale i tak základ. Mohou vydržet spoustu let, zvláště pokud si k nim pořídíš ocílku a budeš pravidelně udržovat ostří.
    Doma už pár let používám Fiskart Functional Form, po každém druhém použití se obtahuje na ocílce, jsem vcelku spokojen. Docela dobře se drží v ruce (hlavně jsem se na něm učil zacházet s delším nožem - 20 cm).
    Ale kvalitnější bude nejspíše ten Victorinox.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: tady jsou umelci co za jeden nuz daji pres 5000 takze to zbytecne drahe neni.
    byt tebou tak mu letos nadel sekovou knuzku s poukazkama na nocni radovanky a jeste par let setri. tak kolem 15-20 000 se da koupit hodne slusna sada nozu od Global knives
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Zdravím, mohli byste mi prosím poradit, ráda bych koupila muži k Vánocům kuchyňské nože nějakou sadu. Vůbec se v tom však nevyznám :)
    Nevím zda jen ocel (popř. jakou, co jsou tam důležité parametry, kterých bych se měla držet) Nebo i keramické (tam už vůbec nevím dle čeho se řídit, abych nekoupila úplně šílenost).
    Kupovali jsme nože u tescomy nijak zvláště jsem nad tím nepřemýšleli když je kupovali , po čase se však skoro všechny zlámaly hodně rychle se tupí, není to úplně optimální :)
    Co vím je, že bych chtěla spolehlivou sadu - tzn. nože co vydrží déle než 10let (ráda bych nože na "celý život", ale nevím zda nemám přehnané nároky?:)) nebudou se "krepatět" (myslím tím ty malé prasklinky na čepeli, které se u tescomy dělali) půjdou dobře ostřit, dobře se držet...Aby sada zahrnovala zhruba toto: nůž na pečivo, na zeleninu, sushi, maso...
    Dostala jsem doporučení na značku VICTORINOX http://www.swissworld.cz/...orinox/kuchynske-sady/blok-s-8-dilnou-univerzalni-sadou-nozu-victorinox/ nebo http://www.swissworld.cz/detail/noze-victorinox/kuchynske-sady/kuchynska-sada-victorinox-5.1163.5/
    Dále doporučení na značku FISKRAS (používám jejich nářadí a je super, je to tak i s jejich noži prosím?)Něco jako toto: Fiskars http://www.fiskars-shop.cz/blok-s-5-nozi-fiskars-functional-form-1014211 mi byly sympatické nebo toto http://www.fiskars-shop.cz/elegantni-sada-5-ks-nozu-v-bloku-fiskars-edge-978791
    Koukala jsem i na další, ale ztrácím se v tom...
    Ráda bych do toho investovala max 5000 pokud to není zbytečně moc drahé? Ale zase když by měli býti na celý život tak proč ne. :)))
    Uctivě děkuji :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Tipuju CS.
    VDB
    VDB --- ---
    JIKE: nakej SOG?
    JIKE
    JIKE --- ---
    zdar, tak se musím pochlubit ještě tadytal jsem od Mitra Wojtyly krásný škrtadlo z paroží. aby to sem patřilo, tak jsem vyfotil kus kudly - kdo uhodne co to je za kudlu? :-)

    DEEJAYY
    DEEJAYY --- ---
    kdyby někdo chtěl něco od hultafors - tak kupon na slevu 15 % na www.profi-odevy.cz je "VolnyCas" ...
    AZIM
    AZIM --- ---
    panove dekuji, liska je pryc diky mistni colgate, vazelinu mam z tattoo salonu tak snad to bude takhle stacit osetrovat ...
    VDB
    VDB --- ---
    AZIM: kdybys to nevylestil zubni nebo brusnou pastou, kup si v kutilovi ten nejjemnejsi smirgl papir a vem to jen tak lehce a pujde to hned...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VACA: Poptal jsem se, vadilo to pružnejm částem, který jinak tlumí vibrace a mělo to snahu cpát se a odchlipovat camo polep na pažbách (jak ho tam ve fabrice lepěj z vodní hladiny), což nasralo, ty měkký plasty se používaj i na místech, kde se to drží, takže to voslizlo a pažba byla pod polepem bílá, tak to bylo excelentně vidět.

    Dobrou zkušenost mám s intim srágorou myslim že s lodičkou. Vosa postříkaná biolitem vztekle poletovala, pak bzzzučela na zemi, pak strnula, po dvou hodinách zresuscitovala a lezla po vokně. Jinou intim sprej sundal jak Markovo 600 nitro express s 900 grainovou střelou chobotnatce, švihla sebou a už se nehla :-).

    Já mám dobrou zkušenost s vaselinou Castrol. Nesmrdí. Neteče. Netuhne. Ve žrádle není cejtit. Možná proto, že je ta plechovka zánovní, je z 1952 roku :-).
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    VACA: kdyz postrikas nektery plasty a hmyz smesi nafty, petroleje a benzinu, tak to dopadne stejne :)

    Jinak konkor je docela fajn, ale taky dost smrdi.. ale zase je levnej a je vsude, tak s tim strikam krom pistoli ruzny naradi v dilne
    VACA
    VACA --- ---
    MANFRED: už si přesně nevzpomenu o co tenkrát šlo, ale tohle se mi jednou s WDčkem stalo, že mi to jakoby naleptalo nějaký povrchy. Bylo dost nepříjemný překvapení. Od tý doby na kutilství používám konkor a zatim se žádné nepříjemné překvapení nekonalo. Ale určitě jsou i lepší a víc "pro" mazadla & konzervanty, třea takový CX Professional...


    Jinak uhlíkový nože "opečovávám" ukrojením čistého špeku a setřu ubrouskem aby tam nebyla vrstva, ale jen mastnej povlak. Žádný aroma, pachy ani fleky jsem nezpozoroval ani po dlouhodobym skladování. Pravda totiž je, že v praxi tyhle uhlíkový kudly moc nepoužívám právě proto že většinou nemam moc náladu se s temahle rituálama zabejvat, a tak často sáhnu jen po čínskym nerezákovy kerej pak letí obloukem do dřezu kde čeká na umytí.
    Když jsem měl myčku, tak jsem preferoval všechno co se dá házet do myčky, a taky to tam házel, pěkně zasypával leštidlem a u skleničky něčeho dobrého si pak jen užíval to tiché ševelení mycího stroje. Případně se tou zkrocenou niagárou nechal i na chvilku ukolébat k lehlému podřímnutí, což o siestě není vůbec od věci ;)

    Ve svym současnym bydlu ji zatim nemam, ale bude. Ta věc mě totiž na vaření baví asi podobně jako Hennvilla mazlení se s cibulkou...



    ---
    PS: teď jsem si ještě vzpoměl jak kdysi dáávno jeden můj kolega WDčkem úspěšně eliminoval otravnej poletující hmyz, když nebylo nic jinýho po ruce :D Ono to WD40 totiž po chvilce rozpustí hmyzu ty tenoučký křidélka...

    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MANFRED: tak je to cistidlo a rozpousti to lecjaky sracky, takze to jde cekat, ale zatim mi to nic nerozlozilo.. proto se ptam jaky plasty (abych se tomu kdyztak vyhnul).
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XMEDA: Nevim, já to nezkoušel, ale stěžoval si na to někdo na amíckym fóru a zbytek osazenstva přizvukoval, výrobce skromně uvádí "U průhledného polykarbonátu a polystyrénu se mohou objevit trhlinky nebo praskliny při kontaktu s WD-40" a upozorňuje na bobtnání některých druhů gumy etc.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Osetrovat nuz krajenim salamu je chutovka.. smradlavej blok na noze, smradlava kudla.. ble

    MANFRED: ktery plasty?
    E_D
    E_D --- ---
    AZIM: jak uz se psalo, vzal bych zubni pastu a hadrik a lestil dokud lisku nevylestis. A pak ten tucnejsi salam a lehce otrit, pripadne jiz zminovane sadlo.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    AZIM: pro ochranu bych pouzil klidne nejakej olej (jedlej), tj. idealne olivovej/slunecnicovej, ale musi se ozkouset, nektery mene kvalitni vyschnou a delaj lepivej povrch. Ci sadlo jak bylo zmineno. Nic nejedlyho bych si na nuz nepatlal, ale volba je na tobe :) A kdyz uz ti to udela lisku, tak HG Politura na kovy/Slilichrom a pod. v lokalnim klonu a sundat to hadrikem. Nebo treti moznost si misto vg10 kup nuz z oceli s vyssim obsahem chromu (BD-1, H1) s cilene vysokou korozivzdornosti ci si kup nuz z oceli s mensim obsahem uhliku a 14+% chromu (typicky ocel pouzita na svycaraky nebo u lowend cold steelu - 4116 Krupp), to by ti lisku nemelo chytit ani ve vlhku.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XMEDA: A poškozuje některý plasty :-) Hlavní je u těhle srov..ek reklama, WD kdysi vydávali za přírodní pryskyřice v etanolu :-).
    Nevim jestli jsi četl o zázračnym oleji na zbraně FireClean zázrak kterej umí všechno (teda nevaří, to ne:-), a jak ho amíci prdli na spektrograf na Arizonský universitě a je to přírodní řepkovej olej bez jakejchkoli přísad.
    Výrobce ale ví, že reklama je všechno, tak ho to nesere a vesele to dál prodává......
    FIREClean | Home
    http://www.cleanergun.com/
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    BIGEM: 1000/3000 dobrá kombinace na kuchyňáky, nevím jak břitvy, aby to nebralo moc!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam