• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KOUTLOSH: F skutečnosťy bláto.
    T5Mo(Bonpertuis) - Martensitic stainless steel, working hardness 52-55HRC.
    T7Mo(Bonpertuis) - Martensitic stainless steel. Working hardness 53-57HRC.
    T5MoV(Bonpertuis) - Martensitic stainless steel. Working hardness 52-56HRC.
    T6MoV(Bonpertuis) - Highly stainless steel, improvement over 420 series, but still not enough to be considered in high or even mid range knives.
    T7MOV nevyhodí nic než odkazy na Pokovy stránky.
    KURE
    KURE --- ---
    KLATIC: lol to snad ne. zajimalo by me jak a z ceho vznika nzu ktery je remeslnik ochoten prodavat za 500,- kus.
    KURE
    KURE --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: ptas se takovym zpusobem, ze je jasne ze nemas poneti o tom co znamena mit v kuchyni slusny nuz.
    zaroven koupe dobreho noze za rozumnou cenu znamena koupe v zahranici.(usa/jap)

    moje rada je kup za tech 5k neco o cem vis ze vas to potesi, a na noze se vykasli.
    (pokud tvuj muz vi neco o nozich, tak at si je koupi sam. vyber a porovnavani nozu je ta vetsi pulka zabavy.)

    pro exprty co to komentovali mam taky dve rady:
    1) KAZDEJ nuz se musi brousit, takze nakup noze za tezky prachy, aniz mate vyreseny brouseni, je zbytecny.
    2) ocilka nebrousi.

    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Kup si dva Globaly nebo Victorinoxy. Velkej 21-24 cm a malej 12-15cm. K tomu dobrou ocilku a mas klid. Zajimaj te typy Gyuto a Petty.
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    WITTGENSTEIN:
    Materiál na nože - ocel
    francouzská ocel od firmy BONPERTUIS
    T5MO, T7MO, T5MOV, T6MOV, T7MOV
    tvrdost 55-58 HRC

    Používané materiály
    http://www.pok.cz/materialy-nozu-pok.html

    ale nic mi to moc neříká..
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    MANFRED: Upřesňuju tip na Cold Steel Leatherneck
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KLATIC: O kvalitě těch nožů svědčí i to, jak se Poch netají použitou ocelí... oh wait...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Stejně jako kolegové doporučím, aby ses vykašlala na nějaké sady a pořídila si DVA dobré nože, velký kuchařský (cca 21 cm a více) a menší na zeleninu. Pokud na to nechcete obětovat kdvíkolik peněz a nechcete se učit brousit, doporučím tenhle Victorinox:
    Victorinox Butcher knife 23cm # 5.5200.23-23552002300
    http://www.markus-heucher.de/...g-bank-knives/23cm/victorinox-butcher-knife-23cm-5520023-23552002300

    (Povšimni si rozdílu v ceně oproti českému zastoupení: http://victorinoxcz.cz/kucharske-noze/kucharsky-nuz-23cm)
    Kdybys chtěla poradit nějaké japonce, jsme ti s Hennym k dispozici... ale nějak mám pocit, že na to nedojde.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: : jinak ty fiskars rozhodne ne, maj nekvalitni ocel.
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    JIKE: Kabar large heavy bowie?
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Podivej se na tohle....

    Sady nožů POK ve špalku
    http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/sady-nozu-pok-ve-spalku.html
    Nožířský rod Poků
    http://www.pok.cz/historie.html
    Údržba nožů POK
    http://www.pok.cz/udrzba-nozu-pok.html
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: victorinox muzu jen doporucit, koupil se jich par matce, pak je chtela i segra, dali sme je i jako svatebni darek - prej super.
    Pro normalni lidi bych nic lepsiho nehledal, ale pro fajnsmekry by to chtelo neco lepsiho...

    Hlavne si kup ocilku, asi nejlepe keramickou, diamantova by byla taky dobra, ale pak musis lidi ucit aby na to netlacili aby nevylamali diamanty.

    Ta ocilka se da koupit fakt levne, ja beru od http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=31975
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    JIKE: cs srk?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    KOUTLOSH: nebo počkat, až se tu objeví Henny. Ten určitě z provozu ví, co kdo používá za slušné nejaponce.

    Já třeba bych povahu na kameny neměl, raději obtáhnu kudlu na ocílce častěji.
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Záleží na tom, jakej je hračička, jestli bude ochotný/schopný to brousit na kameni a otírat pečlivě po použití, aby to nerezlo apod...
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Jak psal BRUKEV. Zvaž třeba i něco takového.
    719378 Arata Hocho, 2-Piece Set Japonský nůž Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/dick/719378.php
    To jsou nože, které vydrží, akorát brousit se musí na kamenech.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: mrkni na historii klubu, hodne se to tu řešilo. Zvaž taky koupi ne sady, ale jen dvou nožů. Muži obvykle nerozlišují nože na zeleninu, sushi, ale jen velký nůž na maso a malý na zbytek:)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: předvánoční klasika :)

    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Všechny zde postované nože jsou základ. Kvalitnější než Tescoma, ale i tak základ. Mohou vydržet spoustu let, zvláště pokud si k nim pořídíš ocílku a budeš pravidelně udržovat ostří.
    Doma už pár let používám Fiskart Functional Form, po každém druhém použití se obtahuje na ocílce, jsem vcelku spokojen. Docela dobře se drží v ruce (hlavně jsem se na něm učil zacházet s delším nožem - 20 cm).
    Ale kvalitnější bude nejspíše ten Victorinox.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam