Zdravim, po precteni zdejsich prispevku ohledne japonskych kuchynaku stale nemam jasno, rad bych nejak zacal, spis bych preferoval uhlikovku, ale nebranim se jakekoliv rozumne brousitelne oceli. Vodni sutry mam, pouzivam, takze brouseni bych se nebal a s uhlikovkou mam zatim jen dobry zkusenosti na Morach a Izule.
Zatim mi padly do oka tyto:
Tojiro Messer - japanische 3 Lagen Messer 3HQ - Gyuto Kochmesser PROFI - Klinge 21 cm - Edelstahlzwinge - 808: Amazon.de: Küche & Haushalt
http://www.amazon.de/gp/product/B000UAPQGS/ref=s9_dcbhz_bw_d0_g201_i1_sh
Tojiro Messer - japanische 3 Lagen Messer 3HQ - Pettymesser bzw. Universalmesser PROFI - Klinge 12 cm - Edelstahlzwinge - 801: Amazon.de: Küche & Haushalt
http://www.amazon.de/...Bj-s56ZL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR160%2C160_&refRID=1J83PF1KJ60795DKC171
Cetl jsem, ze Tojiro jsou strojovky, ale zjevne docela pouzitelny dle referenci a VG-10 je dobra ocel. Nejak asi nepotrebuju mit rucne kovany za x tisic kus pro zacatek. Jen netusim jestli se nevyplati spis neco jineho v podobne ci lehce vyssi cenove kategorii. Mel by nekdo jiny tip kde/cim zacit?
Diky