• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    VACA
    VACA --- ---
    Máte někdo prosím tip, kde v Praze levně sehnat čsla bodák 58? Nějak se toho nemůžu dopátrat..

    Dík!
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    TEDDYBEDDY: Nám na chvíli otevřeli prodejnu Tojiro v Pardubicích. Díval jsem se na ty nože, neoslovily mě. Nakonec jsem koupil jiné, od Šulce a jsem s tím maximálně spokojen.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    TEDDYBEDDY: Jasan. A ty sis vybral nastesti s western ruckou. Ty tradicni vypadaji silene. Plast, neopracovany drevo, nesedi to u sebe. Tydle cos vybral sou urcite lepsi volba.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TEDDYBEDDY: Za tu cenu je to rozhodně prima.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    HENNYVILLE: Jak jsem ti psal. Ať si to rozhodne žena. Mě už nebavilo brousit 20l starý plecháče po babičce.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    WITTGENSTEIN: Ja se na ne dival na Narodce a je to peklo. Mozna mam jen nastavenej standart jinde a pro nekoho to bude skvely, ale pro me urcite ne.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    WITTGENSTEIN: Tak doufám, že neprodávaj fejky. Já včera objednal ženě tohle, s tou slevou za nějakejch 3.700,- což mi přijde fér.
    TOJIRO SADA NEREZOVÝCH NOŽŮ 3KS DP-GIFTSET-A | noze-tojiro.cz
    https://www.noze-tojiro.cz/product/detail/88/
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    TEDDYBEDDY: Já si nemůžu pomoct, ale ty japonské ručky jsou v tomhle obchodě vpravdě otřesné. Dyk jim to ani nelícuje...
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Celkem zajímavá akcička
    !!! AKCE 30% SLEVA !!! | noze-tojiro.cz
    https://www.noze-tojiro.cz/article/detail/5/
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    JIKE: musi to byt v PHP ? respektive co umoznuje editacni rozhrani toho zahlavi ?
    JIKE
    JIKE --- ---
    LUCKYBSD: čekal jsem ze cenu prestreli. Ale ze takhle nesmyslne ? Kolem 20-25$ OK

    Umíte někdo v PHP ? Bych potřeboval udělat auto changer obrazku v záhlaví jak to bylo před tim...
    Něco jsem napsal v HTML, funguje to na samostatný strance, ale kdyz to dam na nyx tak se obrázky nezobrazují. S tim ze bych to pak umístil na volný.cz/nyx kuprikladu pres FTP bych to tam lil.
    Kdyžtak pošta. Budu rad.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    JIKE: zrovna jsem to sem chtel hazet :) ale dle:
    http://www.thetruthaboutknives.com/...01/introducing-the-morakniv-garberg-full-tang-bushcraft-knife/ stanovili MSRP >100USD, coz i pri polovicni cene "na ulici" je neprodejny temer, kor kdyz tu je za stejny penize Real Steel Bushcraft II, Condory za min pripadne ty naostreny pacidla od Schrade
    JIKE
    JIKE --- ---
    FULL TANG MORA Bushcraft Knife
    http://www.youtube.com/watch?v=VbqZ8ekQ_Fw
    JIKE
    JIKE --- ---
    REDSNAKE: Belsky je dobrej, mám jemný a spokojenost velká. nevím jak moc jsou křehké - při pádu atp. ale pracuje se s nima dobře. Občas se stane, že Belsky pošle jako bonus nějaké zlámané zbytky :-) což je bomba :-)
    UBU
    UBU --- ---
    REDSNAKE: Jestli myslíš ty brousky od Jan03, tak můžu po nějaké době používání poreferovat. Aktuální nabídka je zde http://knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=32937
    Jde o brousky z umělého bílého korundu, hrubosti uvádí od A - nejhrubší až po D, tvarů habaděj. Mám zastoupeny všechny hrubosti. Brousím v kombinaci s minerálním olejem. Když mi to přišlo, tak jsem byl trochu v rozpacích, ale po vyzkoušení rozpaky pominou. Je to rozdílné broušení oproti vodním kamenům, materiál se vůbec neomílá, je prostě tak tvrdý, že zůstává nezměněn. Brus tak neprobíhá velikostí zrn, ale hrubostí dané struktury. Brousek A je tak relativě hrubý a od pohledu neopracovaný, naopak D je prostě vyleštěná lesklá plocha ještě napuštěná brusnou pastou.
    Negativa vidím v tom, že to A moc neubídá a pokud člověk třeba přebrušuje úplně novou fazetu když mění její úhel, tak je to fakt nadlouho. Druhé negativum se projevuje u velmi tvrdých a křehkých ostří, kdy při tvorbě fazety třeba u břitev docházelo k vylamování jemného materiálu - což je způsobeno charakteristikou toho kamene. Proto třeba i na Japonce používám jen C a D a základ je netlačit moc na ostří.
    Pozitiva jsou naopak to, že brousky jsou dokonale opracované, rovné a rovné zůstávají. Fazetku při postupném přechodu lze vyleštit do totálního zrcadla a u ostrosti do stavu, kdy nejen že holí, ale je to v tom stavu, že chlupy samy při prvním dotyku odskakují a i měkký papír z katalogů to řeže přehnutý v ohybu bez jakýchkoliv problémů.
    Jo a ještě jedno negativum - ty jemnější nedávají brusiči zpětnou odezvu, tak si to po tom jezdí a kdyby člověk neviděl úběr a jemnějších postupné špinění oleje, tak má pocit, že vlastně vůbec nebrousí.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MILAZAJICEK: na knife prodává týpek prej super brousky. Zkus tam zagooglit. Já mám Lanskyho, nějakej ten systém a dobrý, ale chybí mi nějakej leštící kámen..
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    REDSNAKE: tak jsem také objednal. Ještě nějaké kameny na broušení.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    HENNYVILLE: Ty vole, to mi neukazu teď takový věci... Bych s ním v současný době krájel leda tak kořínky, který bych vyhrabal pod sněhem :-)
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    MAOLIS: my měli ten kds na chatě a máti ho úplně dojebala takovym tim "ostřičem", jak se čepel protahuje železnejma kolečkama a taky při tom zohejbala tu rukojeť. Bylo mi to celkem líto a pak jsem na něj narazil v nějaym baziši v perfetnim stavu i s koženym pouzdýrkem za 90,- :)
    Trochu jsem ho pošolichal jemnejma šmirglama a je ostrej jak sviňa.
    Tak hodně zdaru. Snad se ti taky poštěstí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam