ELPASO: dam ti muj OSOBNI pohled na vec, jo ? tak nejak jsem uz vyzkousel vsechny bezny uhlikovky z Hitachi (krome Blue #1-cekam ted na Ikedu az bude on stock a White #1-cekam na balicek s Carterem funayuki ze zahranicniho passaroundu)
vseobecne se JP uhlikovky velice jednoduse a dobre brousej, umi krasne chytat ostri, nektery vydrzej byt ostry dyl, nektery min (prej) a nektery umej byt vic ostry, nektery min. z blue (aogami) #2 mam tri kudly, kazda umi byt jinak ostra (Konosuke fujiyama umi byt ostra nejvic a vydrzi nejvic) z blue super (aogami supersteel) jsem mel tri kudly, jednu z nich ma ted ID UBU jsou vyborny, drzej ostri asi nejdyl ze vsech JP uhlikovek, moje Kanehiro AS je z nich asi nejlepsi. White #2 (shirogami), z toho je ted moje posledni kudla a musim rict, ze to je bezesporu nejostrejsi vec co sem zatim mel doma a zatim jsem nezpozoroval, ze by to vydrzelo byt min ostry, nez zbytek. Pak je samozrejme cela dalsi skala ostatnich uhlikovek, nerezu, praskovek atd. Mam dve kudly z R2 a vydrzi to predcije vsechno ostatni co mam doma. Sou to takovy roboti, bez duse, pouze pracovni nastroj kterej jen reze a reze, nic vic. Ja OSOBNE mam ze vseho nejradeji tyhle jednoduchy uhlikovky s iron/soft carbonsteel cladding. Jen je u nich potreba pocitat, ze nejsou barevne staly, cili je to celorez :-) dam nejaky fotky pro predstavu, na levo je uplne novej nuz, carbon/soft carbon clad vytazenej z krabice (ten s cernym zmrdem na rucce) vedle 2 mesice staryho Kono fujiyama
tady je ten stejnej po dvou 14 hodinovych sichtach v praci
co se tyce kontrukci noze, ano, damasky sou pekny a krasny, taky je mam rad, ale pocitej s tim, ze true japonskej damasek na kuchynaku se pohybuje kolem 1500 USD a vic (dela treba Yoshiaki Fujiwara, Shigefusa atd) pak sou takovy fejkovy damasky na ktery uz bezne mame penize, a to sou takzvany sendvice, cili san-mai nebo warikomi konstrukce. predstav si jadro kolem kteryho je naplacanej ten clad z damasku. efekt stejnej, prace s tim je min, dobre se to proda, je to hezky. win-win. vyzjisti (sorry Viktore :-)) kam ten kamos jede a zkusime najit nejakej shop pobliz. klidne se ptej, dnes mam vyjmecne celej den cas odpovidat :-)