• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ISCH: No zlepšení tam je, po nádoru a podobnejch, tentokrát to jásavým trendem trochu připomíná plagát na prohlídku strašidelnýho podzemí ale dobrý. S mym vkusem by to dopadlo rozhodně jinak, akorát by to lákalo jen pomatence do retro ameriky :-)
    VACA
    VACA --- ---
    BRUKEV: Ono na to asi neexistuje jeden obecnej princip jak vypada napadeni nozem... Tihle loupeznici nebejvaj lidi s nejakym vycvikem drzici se nejakych postupu/pravidel.

    Ja jen muzu rict, ze jednomu znamimu se stalo, a byla to praha janackovo nabrezi. Ze sel vecer domu jako obvykle, kdyz tu ho nekdo s prizvukem oslovil s prosbou o zapalovac, jesti by mu nepripalil cigaretu. Nacez on jak sahl do kapsy pro zapalovac, v dobry vire, na okamzik nekam pri tom uhnul ocima, a v mel nuz bodnutej v krku.
    Utocnik pouzil lest a nevahal ni fterinu.. Pak uz nasledovalo okradeni, a nasledne jednotka intenzivni pece, prezil to, mel velke stesti ze mu nezasahl tepnu. Nejak mu spravovali hlasivky myslim ze..

    Je to tak 2/3 roky cca, podobnym zpusobem bylo tehdy napadeno v okoli nekolik dalsich lidi. Nedostali temer zadnou sanci zareagovat, protoze tomu nepredchazela zadna hrozba. Takze tak..
    Tenkrat to asi probeho i mediama.. Nakonec utocnika dopadli, pobyval a nocoval v kinskeho zahrade. Byl odnekud z vychodu, nemel nase obcanstvi.

    Me osobne se stalo, to mi bylo asi 14-15let ze na me v parciku kde je celkem frekvence lidi za bileho dne asi v 10-11dopoledne nekdo vytahl nuz. Byly to dva nejaky fetaci obestoupili me a jeden prede mnou maval nozem ze jako at nic nezkousim. No, dal sem jim co sem mel co chteli. Tenkrat slo hlavne o mobilni telefon, to byla doba kdy se za mobil s cb displayem (jinej ani nebyl:) platily tisice.
    Musim rict ze stat se mi to dnes, asi bych jim v ten okamzik taky dal co chteji, na tu vzdalenost v takovyhle situaci to chce hoodne rychly reakce a hoodne velkej drill, sebemensi selhani muze byt nalezite "odmeneno". Me osobne se nevyplati to riskovat kvuli nejakejm vecem ktery se daj znovu poridit.

    Spis bych ale dnes reagoval tak, ze bych jim odevzdal veci a pritom/potom ziskal svuj odstup/cas a pak bych reagoval svoji hrozbou, pripadne "napadenim" z me strany. Proste bych se snazil preklopit vyhodu ve svuj prospech a hlavne si nenapadne ziskat odstup od noze abych nebyl na dosah.

    Nedavno se mi zrovna stalo, ze jsem sel takhle v noci domu z prace, jen jsem zahlidnul ze o blok dal na "mym" chodniku se poflakujou dve existence (to je taky dalsi vec ze mi prijde ze tihleti jsou malo kdy jen jeden). Nevenoval jsem jim moc pozornost, v hlave dalnice myslenek svejch starosti, kdyz sem se blizil tak jsem jen zaregistroval jak zasli za roh. Furt sem jim nejak nevenoval pozornost, ale nejakej mozna instiknt nevim, kdyz sem se k tomu "jejich" rohu priblizil, najednou se vyloupli z poza toho rohu, okamzite uz jak se mihnul prvni jsem se zastavil a ruka v tu chvili v kapse pripravena na obranym prostredku (ne, tuhle roli u me nehraje nuz, ani gun ani peper ani teleskop).
    Mel sem k nim vzdalenost asi 2m, kazdej stal na jedny strane chodniku jako by me chteli obestoupit, mozna taky hralo roli ze to meli to "vyloupnuti se z poza rohu" hosi hur nacasovany, nevim.
    Jeden ruku za zady, nevim co v ni drzel, a povida tomu druhymu: "ptas se ty". V tu chvili nez stihnul neco rict jim povidam, "ptej se na co chces, ale at vas ani nenapadne se priblizit". To je asi trochu zaskocilo, chvile ticha, pohledy tekajici jeden k druhymu. Nacez z neho vylezlo neco jako "nevis kde je tady motel?" V centru prahy, tipci otrhany ksiltovky, umouneny bundy, osunteli kalhoty a rozpadajici se boty.... "nevim" Obesel jsem je pekne obloukem ve svym odstupu, stali jako prikovany. Vsechno dobre...

    Z meho pohledu je odstup zakladni prvek obrany. A kdyz to nejde, moment prekvapeni to nedovoli, tak pristoupit na jejich hru a pritom si ten odstup postupne ziskat, az pak tahat "esa z rukavu"
    Ale ne vzdy k tomu muze byt prilezitost, viz prvni pribeh.. :(
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    ISCH: To ja vim, ale ta pravo nebo ta vlevo ? A nebo tam maji jit vsichni tak nameteny, ze uvidi dvojmo ? :-)
    ISCH
    ISCH --- ---
    KALIF_WH: Novoměstská... Jako vždycky.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    BRUKEV: Co třeba tohle...?
    Arnis & Balaraw Fighting Club - www.serrada.cz | soukromý klub boje se zbraněmi i bez
    http://www.serrada.cz/clanky/page53/page46/
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SAMOUT: Btw. nechcete někdo dvě nakrájený cibule? Sem se neudržel, a teď zrovna je k ničemu nepotřebuju :-).
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Taaakže - po dlouhém bádání, přemýšlení, a slintání nad fotkama tady v klubu, CKTG a jiných internetech jsem se konečně odhodlal, udělal objednávku, a ta dneska dorazila. Stal jsem se tedy (zatím :-)) šťastným majitelem Moritaka AS 240mm Gyuto (už zde kdysi prezentováno Hennym), potažmo Shiro Kamo Black Dragon Petty 14 cm http://cleancut.se/...hiro-kamo-black-dragon/allkniv2013-08-22-12-33-182013-08-22-12-33-18-86-detail . Oba koupeny z http://cleancut.se . Mají Cleancut ručku tvarovanou pro praváky, zatím je můj postoj k ní neutrální. Další fotky (hlavně toho Draka, Moritaku všichni znaj) kdyžtak dodám časem.





    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Zaptám se i zde:
    Sháním informace k tématu "boj/napadení nožem". Nějaké slušné kanály na YT, nebo klidně text na netu?

    Nejde o snahu se něco učit (než mě z toho někdo začne podezřívat), nehledám videa na efekt. Spíše celkově o problematice. Jaká je šance se ubránit, jaký je reálný scénář napadení nožem, jak je to vše rychlé,...

    Klidně PM.

    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    TWORBO: akorat ted nevim, do ktery z tech dvou radnic mam zamirit :-) + je mi opravdu lito te predpovedi s fontem. Pripadam si jako bych to privolal :-))
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    NEVILL: aspon ze k hlohu byli milosrdni
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    ISCH: už jsem se bál že tam ten Comis Sans nebude... :O))
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    ISCH
    ISCH --- ---
    Bude to tapeta, nemám to jak zmenšit (jsem v práci)...

    MANFRED
    MANFRED --- ---
    To moc řešíte, já nemám s potomkem a nožema žádnej problém, bez nože nevychází, v kuchyni s tim zachází běžně, tak nevim, jestli to nehrotíte :-)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    s malou krajině v kuchyni cca od dvou a půl, dávám na ni pozor ale překvapuje mě jak zodpovědně se k tomu staví. budou ji tři a zatím má všechny prsty. tohle je zajímavá sada asi to vyzkoušíme také
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Jak vidno, každej máme jinej systém :o) malá natrénuje a pak odloží chránič, na noži a škrabce se nemění nic, ty fungujou i samy o sobě :o)
    Takhle má svoje kuchyňské náčiní. Moje nože bych jí stejně do ruky nedal. Jednak by to na ni bylo těžký a druhak jsou tak ostrý že se jich bojí i moje žena :o)
    DACELO
    DACELO --- ---
    RSZ: Mam to podobne, nejstarsi (6) uz kraji bez problemu temer vsechno, mladsi (5) temer taky, jen to vypada strasne a Treti ze ctyr (3,5) tedka s nozema v kuchyni zacina...
    Nesikovny maso musi pryc, zatim se kazda rizla jednou, stacilo zamaslickovat, maji zkusenost a od te doby v naproste pohode :). Ale obcas se na to koukat taky nemuzu :D...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEON_KOWALSKI: tyhle bezpečnostní prvky jsou bezva, ale jak se říká "nešikovný maso musí pryč", takhle se s nožem nikdo zacházet nenaučí... :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BRUKEV: A v Žoldákovi by chyběla scéna s krájenim tušim mrkve :-)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MANFRED: ale prd. Ani nevím, kolikrát jsem se při krouhání zelí do bečky na těch velkých struhadlech "nakrouhal" taky a nikdy si nikdo v našem zelí nehtů ani kusů kůže nevšimnul:))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam