• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    LA_PIOVRA: ja v zasade taky radsi nelestene veci, ale tady sem chtel zkusit jak bude vypadat kontrast mezi hrbetem a ostrim.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KALIF_WH: moc hezka, mam tyhle kratky finky moc rad, davam prednost matnymu ostri, ale to je vec vkusu kazdeho, samozrejme.
    FINSON
    FINSON --- ---
    MACHALIK, KALIF_WH: Ten tvar ručky je na fince / woodlore noži naprosto správně. Kombinace univerzálnosti a specifik užití, aby se dal nůž chytit dle potřeby a ruka nesklouzla na čepel. Za mě bez debat paleček jaxviň. Je krásnej.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MACHALIK: beres to prilis dogmaticky, spis bych to nazval respektovani zakladnich anatomickych charakteristik, kazda dlan je podobne stavena a rozdil tam bude pouze pro nekoho kdo ma vyrazne vetsi nebo vyrazne mensi ruku. Kdybych to mel k necemu typove pripodobnit tak treba k takovy ty klasicky zakopovy dyce z 1. svetovy jak mela boxerovej kryt a prolamovani na prsty. Taky nebyla delana pro konkretni ruku ale brala v potaz ze kazdou rucku obemykaji z predni casti 4 prsty, tak tam kvuli nim mela vybrani. Tvar rukojeti u finskejch nozu je staletima proverenej, tak aby se dobre drzely pri silovym i jemnym rezani, puko byly univerzalni noze na siroky spektrum cinnosti. Strukturovana rukojet navic usnadnovala i manipulaci pokud mel clovek na rukou rukavice, coz ve skandinavskejch podminkach neni tak uplne zridka. Samozrejme nemusi to vyhovovat kazdemu a vzhledove uz vubec ne, ale je to jako resit smysl drop pointu u boviaku nebo lomeny spicky u tanta. K urcitymu typu noze to proste patri.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KALIF_WH: Rozumím dobře, myslel jsem si, že to tak bude. Jen jsem přemýšlel, jestli takhle důkladnej/přesnej respekt k anatomii (nota bene konkrétní něčí anatomii) není vlastně na škodu, když výsledek je subelegantní. Ale pak jsem koukal na finky a ony takhle fakt vypadají (i když jsem jich pár našel, který byly do pěkna, ale už je to odklon od ur tradice), takže tomu už rozumim.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    MACHALIK: to je vec, kterou asi uplne nejsem schopnej popsat. Nicmene bych to charakterizoval asi jako zasadni rozpor mezi designem a tim co je pohodlny v ruce. Tvar vychazi z celkem tradicnich tvaru rukojeti finskejch nozu, akorat jsem si ho malinko upravil, aby co nejvic masa bylo tam, kde je co nejvic prostoru v dlani. Asi je to neprilis sikovne napsany, ale lip to nevysvetlim. Zkratka a dobre mne se fakt dobre drzi v ruce. Pokud jsi mel na mysli jeste nejake jine nahodne nafukovani, tak to je pak asi dane uz jen myma rukama, ktery urcite maj jeste hodne velky limity.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KALIF_WH: Jen dotaz: ten tvar ručky není moc elegantní či vzhlednej. Jak se tak náhodně nafukuje a zase ztenčuje... proč zrovna takovej tvar?
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    Tak zase trochu pokroceno, ted uz jenom trochu vic napustit strenku a malinko vic napatinovat bronzovou zastitu.








    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Narazil jsem na tři bowie, poslední je správná velikost.


    MANFRED
    MANFRED --- ---
    WALSH: Koupit.
    WALSH
    WALSH --- ---
    Zdravim dostala se mi pod ruce no name pásovina .Klasický odřezky z hutníka .Nechci z toho dělat klasickej nůž ale jen jednoduchej vrhací .Dotaz je jak to kalit (vzhledem k tomu že nevim co to je tak na magnet?) ? A má smysl to zkoušet nebo mám radši koupit kus 14260.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---


    RASHEEN
    RASHEEN --- ---
    UBU: že na to železný vepředu se nešahá :)
    UBU
    UBU --- ---
    JIKE: Povědztě mi, Kefalín, čo si představujetě pod takým slovom nezdravě jedovatý?
    JIKE
    JIKE --- ---
    ještě videa

    Ножи Ворсма - официальный сайт завода Седова А.А. в Ворсме.
    http://www.knife-vorsma.ru/
    JIKE
    JIKE --- ---
    Тяпка №2 цельнометаллическая: сталь дамаск,полный камень рукоять венге
    http://www.knife-vorsma.ru/tjapka-2-celnometallicheskaja-stal-damaskpolnyj-kamen-rukojat-venge/


    + dotaz co je zač ta XB-5 to je nějaká diamond steel? měl jsem to v ruce dneska od kolegy, který si to přivezl z Ruska, a je to nějak moc jedovatý, až nezdravě...

    Tool Steel & PM - Application - Sales - Dneprospetsstal
    http://dss.com.ua/eng/product/use_production/tool_steel/


    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    Mam tu jeden ve stadiu rozpracovanosti. Cepel Ak5, rukojet buvol, ockova briza cervenej fibr a bronz.





    FINSON
    FINSON --- ---
    LUCKYBSD: Šulce bych do toho netahal, to je přírodní úkaz :-)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    FINSON: tak to neumi ani Sulc a prodava to ;)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Nelicujici strenky, hnusne hrube vyriznutej kus pasoviny, divnej tvar.. a aspon 4x prehnana cena..

    Zrejme se toho prodaji miliony .)
    FINSON
    FINSON --- ---
    Cywe nelícující střenky na noži za 4k+? Přemýšlím, z čeho by musely být, abych jim to odpustil - z G10 určitě ne. Plus tenká snadno ulomitelná špička na něčem, co má ve hřbetu skoro půl centimetru... ne, fakt nic víc psát nebudu :-)

    Kraken jim to vyplnil pěkně, jenom by si mohl na Google translatoru poslechnout správnou výslovnost toho "choil", když mu to nikdo neřek, strašně mě to tahá za uši.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam