• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    RIVAN
    RIVAN --- ---
    JOSEF_K: Muzes prosim hodit link primo na ten nozik?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MANFRED: Ono je docela možný, že to tak měl i můj pracovní hultafors. Ale ten už je tolikrát přebroušenej, že se to fakt nepozná. Jenže to je nůž, kterým sundávám čalounění, takže každou chvíli trefím hřebík nebo ideálně ocelovou pružinu, takže se brousí vlastně furt vším, co je aktuálně po ruce. Pilník na řetěz atd.:).
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JOSEF_K: Tak ono co tak tušám, finka taky nemá fazetu. Doma určitě ne. Já jsem takhle napravil kolegovi "rybářskou sadu" od Marttiini, která jak líčil jako nová senzační, po 10 letech ostření na kolečkách, pojistkách a voknu od auta (což jinak na nože teda doporučuju) tak nějak na prd :-).
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    HENNYVILLE: se spíš někdy stav, dáme fight:). Tohle stejně jako břitva řízne hoblinku z chlupu na ruce, aniž bys ho přidržoval:).
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    JOSEF_K: Hele bacha jo :-) dnes mi prisel novej kousek ze Sakai a myslim ze to mozna trumfne vse :-) az budu mit cas tak dam fotky.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Na chvíli přeruším traverzy...

    Dorazila Mora 106 Erik Frost. A je ještě lepší, ostřejší a hezčí, než jsem čekal. Jeden z nejslavnějších řezbářských nožů ever. Zajímavé je, že nemá vůbec fasetu, brousí se prostě celá plocha výbrusu jako u dláta. Tomu odpovídají řezné vlastnosti. V podstatě je to neostřejší nůž, co jsem kdy měl v ruce (sorry, HENNYVILLE, ale na tohle prostě ani Japonsko nemá:)). Řez v jakémkoli dřevě je naprosto neskutečně čistý a hladký, zatím ozkoušeno v lípě, olši, dubu, ořechu a smrku. Profil ostří je geniální, jde se s tím dostat kamkoli a dělat cokoli, od širokých tenkých špon na zahlazení povrchu, po silnější úzké špony na rozbití jednolitého povrchu. Jo, a špička se při úchopu jako tužka hodí na vrubořez líp než klasické řezákovité řezbářské nože. Ocel samozřejmě dvouvrstvá a linie je krásně vidět. No, jsem prostě nadšenej jao už dlouho z ničeho. Jsem zase na drevorezba.cz udělal trochu větší nákup, ale tohle je z toho balíku úplně best of. Akorát teda budu muset dávat trochu víc bacha. Už jsem si pár nožů a dlát do ruky píchl, ale tohle by s tím profilem ostří bylo na šití okamžitě.



    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    SN0WCRASH: ja rotuju izulu jako edc a nevidim v tom problem. Z meho pohledu ma zasadni vyhody: je to placaty, takze se to nosi jako smartphone a nema to zadny hejblatka, sviru ani cep, takze to neni potreba cistit :)
    SPIRALCZ
    SPIRALCZ --- ---
    SN0WCRASH: já mám například jako EDC esee 3mil ..a nevidím v tom žádný problém
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LEON_KOWALSKI: no cece tim mym novym SHC308 docela i jo, ma 4.5mm cepel a na tech dvou kolikach to drzi dost i na nejaky sekani :)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    SN0WCRASH: Zavírákem dřevo neposekáš a cihly nerozbiješ. Fixed rulez. ;-)
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    XMEDA: fixed blade edc? Ty zijes v lese?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    sympaticke edc

    SCHF57 Schrade Fixed Blade
    https://www.youtube.com/watch?v=_PftejOhHbg
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    UBU: jj, prohřátí břitvy je častý problém. V té tloušťce ostří to prostě neuhlídáš.
    UBU
    UBU --- ---
    HENNYVILLE: Mě se tohle stalo, když jsem brousil repasovanou břitvu známému, vypadala velmi dobře, ale nabrousit to prostě nešlo, ve chvíli, kdy to už začínalo být jakš takš ostré, tak se ostří normálně rozpadlo a vydrolilo, ale to byl jediný kousek u kterého sem něco podobného viděl. Ta břitva byla kupovaná na aukru, tak předpokládám, že aby dobře vypadala, tak to někdo vzal na filcovej kotouč s pastou, aby se to na fotce hezky lesklo...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Kdyz jste u britvy..


    Razor Making Overview, From Start To Shaving
    https://www.youtube.com/watch?v=tvFO3TqhDj0
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    WAMP_ELF: Proste a jednoduse uz byly z predchozich brusu tak domrdany a zubaty ze to neslo poradne srovnat. Otravoval sem s tim i na US forech a tam mi odepsali ze se to stava. Chytlo to ostri jen na casti a zbytek nic.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    HENNYVILLE: zajímavý, můžeš to rozepsat?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    WOJTYLA: Ja sem teda uz neco nabrousil, ale dve stary britvy sem nerozbrousil ani za hovno. Neni to zadna prdel :-)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    WOJTYLA: můžu to zkusit. otázka je, v jakým je stavu.
    UBU
    UBU --- ---
    WOJTYLA: Mrkni na tohoto chlápka. http://forum.britva.cz/viewforum.php?f=53 Pak je taky otázka v jakém je to stavu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam