• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    EDAK
    EDAK --- ---
    POSEIDON: mam zatim jeden oboustrany wetstone a minimalne dve ruzne sady podobne lansky. pocitam s tim ze budu prikupovat jemnejsi wetstone. nabizis neco?
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    EDAK: a brousit to mas cim?
    KURE
    KURE --- ---
    AZIM: pockej jako ze je 10 let nikdo nebrousil?
    AZIM
    AZIM --- ---
    AZIM: resp. pro osobní použití, ne pracovní, prostě takové to domácí krájení
    AZIM
    AZIM --- ---
    EDAK: jasný, ja tam nějak neviděl větší než jen ten osobní need
    EDAK
    EDAK --- ---
    AZIM: Je to jednoduchy, taky mam doma nekolik nozu uz deset let a nekolik z nich vydrzi jeste dvakrat tolik. Pouzivam nektere z nich taky velice prasacky. Ale vyzkousel jsem si praci s japoncem(mensim) a proste je to neco jinyho, hlavne kdyz musim nakrajet 12 kilo masa i s kuzi. Je to rychlejsi a mene namahave. Ja proste pokud delam neco casto a ve velkem, tak na to rad pouzivam velice dobre az nejlepsi nastroje. Taky muzes programovat na starym/pripadne slabym pocitaci a nebo si proste koupis neco poradnyho s cim ti prace pujde jednoduseji a rychleji od ruky.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Pise ze chce japonsky, ne italsky.
    AZIM
    AZIM --- ---
    EDAK: ne že bych měl chuť dloubat do hnízda ale za bura si koupíš celou sadu Zepter nožů, ja mám dve, serrated i plain edge ... mám je cca deset let a jelikož se mi za tu dobu v kuchyni vystřídala celkem pěkná řádka kuchařek tak musím říct že byli i prasacky používány a servis prakticky zadnej, nože jsou pořád v pohodě ale asi by zasloužili přejet na kameni
    EDAK
    EDAK --- ---
    Prisel cas kdy si nutne potrebuji koupit velky kuchynsky nuz na krajeni masa. Pod vlivem zdejsi masaze vlastne prichazeji v uvahu jenom japonske. Pozadavky jsou oboustrane brouseni(jednostrane bych asi neumel nabrousit), cena max kolem 5000 CZ a rad bych nuz co si dlouho udrzi ostri a klidne muze byt narocnejsi na brouseni. Krajim velke kusy masa i s kuzi, takze vetsi velikost(240 a vice). dospel jsem k tomu ze nejlepsi pro me bude Gyuto
    Co me zatim zaujalo je toto.
    1) http://www.chefknivestogo.com/tska24gy.html#reviews
    2) http://www.chefknivestogo.com/kaankusugy24.html
    3) http://www.chefknivestogo.com/kobl2nagy24.html
    4) http://www.chefknivestogo.com/kobl2gy27.html
    Budu rad za komentare, pripominky a rady.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    GGG: promin, spatne jsem to precetl, kazdopadne drevo nadherny, mam pro bahenni dub slabost.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FINSON: Akorát se mi zdá, že jemu to k stylu víc pasuje a navíc jemu bych to moc nekritizoval..i když roky běží...jenže i mě.
    FINSON
    FINSON --- ---
    MANFRED: No právě :-/
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FINSON: Pučík emersoník :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    GGG: Super, jenom škoda toho puku na hřbetu čepele :-)
    GGG
    GGG --- ---
    KALIF_WH: dodal jen drevo :)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    GGG: hezky a brachovi se povedl paradni sendvic
    GGG
    GGG --- ---
    Krásná práce zkušeného nožíře, pana Jiřího Vítovce - Nůž se střenkou z bahenního dubu (matroš od mýho bráchy)

    ABSURD
    ABSURD --- ---
    KURE: Díky.
    Netušim jak bych tu tvrdost v domácích podmínkách měřil... Čepel 12cm, rukojeť 12cm.
    KURE
    KURE --- ---
    ABSURD: nebyly by rozměry? A když už jsi se rozepsal o ty metalurgii, jak je to tvrdý?
    Jinak je to pěkná kudla.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ABSURD: myslel jsem si to. Takže nemusíš mít dobře uloženou kovadlinu stačí řetěz? zajímavý postup... odzadu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam