• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LEON_KOWALSKI: Jsi uplne mimo misu.. to je masivni patnactipalcova fulltang kudla z 7Cr17MoV s pravym parohem a v kozenym pouzdre. A stoji $100-120

    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Asi všude, ne? Nebo oni za to chtějí víc? :-O
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LEON_KOWALSKI: kde to stoji 500 kacek?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    XMEDA: vypadá jak od Mikovu, ale zas na druhá straně - za těch 500 kaček to de.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    az nekoho omrzi CS Laredo Bowie na debilnim trnu s lankem, tak takhle to vypada od Schrade jako fulltang

    Uncle Henry 184STUH Stag Handle Bowie Knife Review
    https://www.youtube.com/watch?v=x7HI4ThqFFE
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    XMEDA: Respekt, akorat teda ostri tlusty 2,5cm nejak neni muj hit. Z toho kusu materiali by sly udelat dva noze ktery by mely normalne pouzitelnej tvar. Ale jako "skulptura" samozrejme hezounky.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KOUDY: Taky jsem je nikdy nepoužil. Ona bruska prsty žere vcelku nerada, zvláště klasická kotoučovka, ale i ostatní, a taky to nevyhřeju, pokud dělám už z tepelně upravenýho (hraju si na Entrek nebo předělávky), taky jsem zjistil, že se na brusce perfektně "střihaj" nehty :-).
    Taky jinak nemužu, v elektrice se taky zásadně hrabu pod napětím,

    XMEDA: Není ta čepel nějaká moc tenká a oslabená na hřbetě ? Pro sichr by to chtělo připlácnout tam třeba kus kolejnice, nebo podobně :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KOUDY: ona rukavice chytla v brusce taky neni uplne terno... :)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    XMEDA: jak to dela bez rukavic..auuuu
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Knife making - 25mm thick titanium fixed blade
    https://www.youtube.com/watch?v=CJrGA3J0nB8
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Tohodle tvůrce mužu. Akorát jsem zjistil, že ve chvíli když namočí čepel a začne šmirglovat, začnou mne bolet pacinky, protože debilnější práci neznám :-)
    Trollsky Knifemaking - Making a santoku knife
    https://www.youtube.com/watch?v=Flif6VKQdfs
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JOSEF_K: Takovej jsme si udělali na šipky z rejžovejch košťat, na šipky fungoval výborně, jenže nesekaj, s těma nožema apod nevim. Rozhodně by to dopadlo líp než muj poslední pokus se slamněnym úlem :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    HENNYVILLE: to mi je uplně jasný :-) taky bych bral ještě větší :-) je to prostě paráda na tom makat, kor když někde pak jdeš krájet a máš prkánko 20 na 30, to by jsi se uplně z toho zvencnul.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    MANFRED: Přemýšlím, jestli by nešlo udělat něco jako end grain slaměný terč:). Kdyby se stébla něčeho dost pevného daly vedle sebe a fest stáhly nějakou obručí, tak by do toho mohly hroty hvězdic atd pronikat poměrně neinvazivně. Ale to je jen teorie vzniklá po dnešních 12 hodinách na dílně, takže nebrat moc vážně:)).
    SWIST
    SWIST --- ---
    MANFRED: Kamarád co si teď, mimo jiné, házením vydělává, se taky učil házet doma. Začínal se 100 hřebíky do extrudovaného polystyrenu, pak nože a palety a teď háže do dřevěné desky - nevím ale jaké, to jsem nezkoumal, je ale možné že ty desky co pár vystoupení mění... Každopádně doma v bytě se dá házet, pokud je prostor..
    No a co je "divný" bych radši neposuzoval, vzhledem k tomu co mám doma já. :D
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ALDARION: To dá, v bytě mi to teda přijde trochu divný :-)

    JOSEF_K: Přesně. Do toho kuláče ze dřeva jsem to teda viděl, byl to cca 1 metrovej placka, mělo to podstatnou chybu v tom, že z toho začaly vypadávat kusy, protože jak to bylo měkký a nože se do toho zasekávaly, vypadávaly z toho štěpky, nakonec nás s tim táta toho kluka vyhodil z garáže na zahradu.
    STALK
    STALK --- ---
    KA-BAR Jarosz 7505 & 7506 Folders
    https://www.youtube.com/watch?v=uSEpK-obxlU
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ALDARION: Kdyby se to udělalo z nějakýho nížinnýho smrku, tak by to fungovat mohlo. Ale problém je, že když se do toho bude házet často, tak z toho za chvíli polezou třísky (a poleze jich hodně). Podobně by fungovala jedle. Borovice nebo modřínu už bych se tvrdostí bál. Nicméně na házení se skutečně používají hlavně koláče čerstvýho dřeva, to má úplně jinou tvrdost a pružnost vláken. Byť teda netuším jak v Japonsku, vycházím např. z klasickýho vrhání dvoubřitou sekerou a dalších hrátek. Samozřejmě ten koláč bude fungovat, dokud nevyschne, přičemž vyschnutí koláče ze stromu v drtivé většině případů provázejí dostředné praskliny. Zejména když se bude sušit někde v interiéru na zdi, tam se pravděpodobnost prasknutí bude blížit 100%.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    JIKE: Uz sem si rikal :-) no tak proste....mam vetsi :-)))))
    JIKE
    JIKE --- ---
    HENNYVILLE: :-). To největší co mel v klasicky nabídce. Pokud mas na míru tak je jasny ze zrovna ty mas celém strom i s korenama :-). Nemám po ruce metr ale je to tak 80/50/10
    XMEDA: tak ten je pro Hawkwinda :-)
    ALDARION: jojo to nechám na vás :-) někdy by stačily i starý vrata :-)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    JIKE: Použít materiál jako na prkénko by byla samozřejmě blbost, ale proč to nesesadit z měkkého dřeva, konci vláken ven, aby se o co nejméně vyštipovalo... Osobně si myslím, že je to dezinterpretace dobového vyobrazení - že se házelo do seříznutého kusu syrového dřeva, které je měkčí, ale proto jsem se ptal na kontakt na profíka, když řekne, že si myslí, že je to blbost, tak na něj tlačit nebudem...

    MANFRED: :D
    Jak extravagantní odreagování potřebuje člověk, pro něhož je tohle takřka denním chlebem? ;D Házení kudel se dá cvičit i seriózně...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam