• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    KOUDY: Njn, když já jsem houby hipster Fousy mám krátký, brejle nemám a chodím sice většinou v dřevorubeckým, ale tu motorovku umím nastartovat, což mi to dost kazí.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    JOSEF_K: cena?
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    JOSEF_K: musis prodavat na hipsterskejch serverech..me prisel fajn ten napad..cena je absolutne prestrelena :)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Ale když už jsme u toho, tak trochu trapné sebepropagace. Jeden magnetický držák na kudly jsem zrovna dodělal. Byla to zakázka, takže už je fuč. Ale bavilo mě to, a kdyby byl zájem, tak vyrobím klidně další podobný, nebo úplně jiný, nebo prostě dejte vědět do pošty...

    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    145 usd... Tvl, něco dělám hrozně blbě...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FINSON: Asi máš pravdu. Tam by to zachránilo jen účinkování ve filmu :-), třeba by z toho byl kultovní předmět.
    Podobný záhadnosti docela často vídám v rukách amíků, vyrazivších v temné hvozdy za romantikou a naplněním lednice flákotou, občas čumim co používaj, a asi spokojenost, ono podobně nerepre bejvaj i flinty, oboje teda u lovců bez úchylky točit na trubku :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    Já si myslím, že ten nůž ta věc si už hlubší analýzu nezaslouží.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    DOKKTOR: Ono na otvírák na pivo to má docela na pitchu tvar. Přijde mi to, že číňani odněkud ten tvar zářezu skopli, aniž by tušili, k čemu to má jako bejt, podobnej zářez (ale teda s příslušenstvim bez kterýho to jaksi nefunguje) jsem viděl na noži od....od.....Wild Steer, kde ten zářez slouží s tim příslušenstvim jako vytahovač na šípy,štípací kleště na dráty.....
    Nebo to prostě jen sčíňanili.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    DOKKTOR: To ale projektujes vlastni zizen do klingonskeho designu :-))))
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    KALIF_WH: má to otvírák na pivo
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    GALENIUS: A je nejaky duvod, proc by to nemohl byt klingonsky lovecky nuz ? .-))
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    FINSON: Nediv se. Kdyby to tam nedali, ještě by si to někdo zařadil do své sbírky klingonských čepelí.
    FINSON
    FINSON --- ---
    KALIF_WH: No ještě že to na tu čepel napsali, aby měl každý jasno!
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    Kdybyste nekdo nahodou zatouzil po krasnem loveckem nozi tak tu je jeden v inzerci :-) [ OFFERINGNABÍZÍM: HUNTING KNIFF / nůž stainless 277 mm / Praha / 250 CZK ]
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    JIKE: Sice framelok ale stejná třída imo.
    Větší zavírací nůž od nožíře-framelock - Ostatní - prodej, koupě, výměna - Chronomag fórum
    http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/98400-větší-zavírací-nůž-od-nožíře-framelock/
    JIKE
    JIKE --- ---
    konwcne po dlouhý době Kudla co se mi libi :-) a backlock :-)

    Steel Will Gekko Mini: Right-Sized Performer
    http://www.youtube.com/watch?v=y3YjakUUw08
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    S Laredem to nejde srovnávat, Laredo je nůž určenej k řezání (i když výrobce musí předvádět, jak dobře seká dříví, neb tuší, že část jeho zákazníků jsou méďové).
    Schrade má typ ostří "dobře seká, blbě řeže", pro Schrade a číňany dost typickej* na rozdíl od Lareda, který má plochej výbrus, díky kterýmu dobře řeže. Díky tomu výbrusu je to těžkej verk, má kratší čepel než Laredo, a je o cca 100 gramů těžší, čepel je z nesrovnatelně horšího materiálu i oproti Laredu v uhlíkovce, o San Mai nemluvě, což ale, u nože na sekání dříví atd. asi nevadí, zčásti je to asi taky důvod, proč to má výbrus kterej to má. I tvar čepele je jinej, nevim jak komu, mě připadá ten CS hezkej a to SCH takový humpoloidní, u těch původních čepelí ještě z Ellenville mi ty tvary přijdou tak nějak dejme tomu jako zajímavý relikty minulosti, ale u současný výroby, no nevim.
    Ono to Laredo není dlouhý proto, aby dobře sekalo dříví a podobně, ale navazuje na dlouhý nože z jihu USA, kde byl asi většinou druh použití blíže Jimovu (kterej se jmenoval James a o tom, jak vypadal ten jeho nůž, vedou dodneška dohady:-), konečně proto se po nem taky jmenujou, a ne dřevorubci a ta dýlka u nich má onu výhodu, že se s nožem dál došáhne. Konečně dodneška tam boj s dlouhym bowiákem učej a trénujou.
    Na to, kdo ho vyrobil, není nejstrašnějšího vzhledu, protože od Schrade jsem viděl mnohem, mnohem podivnější kreace, zvláště v tý řadě strejdy Henryho, kterej má teda dost divnej vkus a nápady (viz obr.), ale popravdě, bowiáky dycky vykazovaly dost velký procento podivnejch kreací, Buffalo Bill taky střílel světem nosíce se s dost divokou mrchou (teda, možná kvůli efektu na obecenstvo v pozdějších dobách existence, kdy pomáhal zachránit bizony, spolupracoval s feministkama a bojoval s rasovými předsudky).
    Toho Lareda se teda nezastávám, čepe se mi líbí velice, ale onen nápad s lankem plus překližková rukovítka, jakkoli se mi ten její rakvovej tvar líbí a dobře se drží z něj nedělaj muj šálek čaje.

    *Technická: Obliba šavlovejch a krátkejch vydutejch výbrusů u výrobců je vcelku pochopitelná. Mají nespornou výhodu při výrobě, zatimco u plochýho je třeba obrábět v podstatě celou plochu čepele, u těhle je většina plochy už vyrobená od toho, kdo dodává ocelovou placku na výrobu, kterej to navíc nedělá broušenim ale válcováním, a i když to nemá povrch jedna A, placka se dobře přelízne a nafinišuje, celá i s částí na rukovítku (proto ten full tang:-) takže se silně ušetří na obráběcích operacích. Navíc při nějaký tý nepřesnosti ve výbrusu toho kousku z placky k ostří to není až tak vidět, kdežto u plochýho stačí lehce pokurvit a rázem to vypadá ouplně na prd (znám z vlastní zkušenosti) a jde to zachránit maximálně vrstvou černého fujtajblu a akčním názvem Ranger etc. Proto většina lidí, když začínaj s nožotvorbou začíná u šavlovejch výbrusů (já nikdy nestvořil žádnej :-).

    Celkově je to s Schrade a Laredem, jako s trabantem nebo manželkou*. Poslouží účelu, ale nenadchne.
    *Pokud plní dobře vařící, či jinou sekundární funkci, vyjímka z pravidla je možná. Možná.

    KURE
    KURE --- ---
    ten nuz vypada jako kdyz ho udelali bratři kočkove v maringotce a prodavaj ho na pouti za 250,-
    ten pravej jeleni paroh je hnusne obroušenej a zastita je jako kdyby ji našli a řekli si, joo to skoro pasuje.

    v prilozenym videu pochopitelne prvni vec kterou udela, seka drivi.
    k tomu mam jen jedno, bowiak 560g.
    tahle sekera 600g.
    Gränsfors Wildlife Hatchet - Gränsfors Bruk
    https://www.gransforsbruk.com/en/product/gransfors-wildlife-hatchet/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam