• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    CROSS
    CROSS --- ---
    Musí to bejt blbý, když je takovej celník náhodou nadšenec do nožů.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    HENNYVILLE: ten Kato je kupovanej seconhand ze statu, kdyby se nekdo divil te cene, celnici v Nemecku to kamosovi otevreli a delali s tim nejaky procedury takze z 1500USD se nakonec stalo 2000USD.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    LEXXA: Jo, pocital jsem to a je to kolem 240k czk :-) netusim kolik stojej tydle auta. Jen ten Kato je s danema a postovnyma lehce pod 50k czk.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    HENNYVILLE: to je tak v cene nove octavky?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    HENNYVILLE: Btw. Na te fotce je nuz, kterych se podle Maksima (majitele shopu) udelalo 5ks. Je to Yoshiaki Fujiwara, vyrabi noze pod jmenem Kato, a je to bezesporu jedna z nejlepsich kudel co sem mel kdy v ruce. Vazi skvelych 300g, neznama uhlikovka ostra jak hovado, pul cm siroka u patky rucky (Xmeda styl) a hlavne ten kycovitej drak na nem to cely dovadi k dokonalosti. Toho draka delal rucne frajer kterymu je 95let. Vazne uzasna kudla. http://www.japanesenaturalstones.com/yoshiaki-fujiwara-240mm-gyuto-dragon/
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Seznamy jo? Tady je jedna sbirka, podle me je potreba toto mit doma.

    VLKOUNEK
    VLKOUNEK --- ---
    BRUKEV: )) Proc uz nekdo ty seznamy nedoupl na nastenku?Se vzdycky tesim,vo noveho,kdyz vidim ty +xx novych a ....kuchynaky ;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak je fakt, že flame o kuchyňácích tu dlouho nebyla...

    UBU
    UBU --- ---
    HENNYVILLE: To jsou všechny Sakai, jen o tom nevíš... :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    UBU: Wow, za uplnku kovanej jeste nemam :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    CROSS: Tak von to pise tak hrozne neurcite, ze se mu tady radi levny sracky, pak normalni sracky a pak neco lepsiho, tak ja mu radim neco special. Aby si mohl udelat obrazek o tom co je na trhu k mani.
    UBU
    UBU --- ---
    CROSS
    CROSS --- ---
    HENNYVILLE: (on ale nechtěl dávat dárek tobě) ;-]
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Keijiro Doi (master blacksmith Sakai s Dentoukogeishi) ted udelal Hayate serii. Ma tam krasny noze v cenach od 550-1650 USD. Hayate je velmi specialni zalezitost, dela se to maximalne parkrat za zivot. Myslim, ze by to mohl bejt hezkej darek :-)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    NEVIEM: jedu tez na vetsinu veci pomer cena/vykon, osobne bych pro svoje rodice vzal bych par nozu (jakoze dva - velkej a malej jak ostatne radi BRUKEV) od Lamartu (http://kuchynske-noze.heureka.cz/lamart-lt2045-nuz-kucharsky-20cm-damas/#), super se brousi (relativne mekka ocel) a kdyz jim koupis obtahovadlo na kuzi od cinskejch deti z ebay za 60kc, tak to bude holit dost dlouho bez nutnosti brouseni. Z lowendu jednoznacne top co jsem mel v ruce a brousil.

    Druha trochu lepsi varianta je koupit Gyuto z AUS8 z ebaye a nejakej malej k tomu (to mam ja a rok holi bez problemu jen obtahuju na kuzi po par krajeni, varim parkrat do tydne) http://www.ebay.com/...fe-Gyuto-180mm-New-Japan-/222050902592?hash=item33b343e240:g:e58AAOSwh-1W44Mb
    Za ty prachy imo lepsi nez Tojiro z VG10, rucka zpracovana lip jak tojiro, lehce jsem smirkovou houbickou srazil hranu u konce noze, jinak jen sama pozitiva. Pekne tenkej nuz, ostrej a dobre se brousi a s AUS8 mam ze zaviraku jen dobry zkusenosti

    treti je vzit F radu od Tojiro (F-807 ci F-808, F-801 a neco k tomu treba, nebo maj i sady) - mam od nich F-801
    TOJIRO WESTERN JAPONSKÝ ŠÉFKUCHAŘSKÝ NŮŽ 180 MM (F-807) | noze-tojiro.cz
    https://www.noze-tojiro.cz/product/detail/17/
    Z meho pohledu to za tu cenu nestoji, vykon ty laminovany VG10 neni takovy, abych oproti dobre nabrouseny AUS8 poznal rozdil a cenou je o dost drazsi, vyroba tez strojova, to uz bych radsi prihodil litr dva a mel neco, co videlo kovare aspon z vlaku

    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Levnejsi varianta http://www.kds.cz/cz/katalog/kuchynske-noze-trend.html - pomerne dostupny noze ze slusnyho materialu stahnutelny do ziletky, ale porad jeste prezijou mycku a kdyz se koupi 3x typ 5 a k tomu nejaky dalsi na doplneni, tak to poresi reznou vybavu kuchyne pro normalni lidi bez uchylne nozomilnosti. A pripadny zniceni tolik neboli financne.. + delaji i slusnou vyssi radu, ktera ale taky neco stoji :)

    Na vetsi investici treba ty Zwillingy nebo Wüsthoff. Pekny kudly ma i Victorinox.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NEVIEM: Profiltruj tady forum. Najdeš tipy na 3000 Kč+ sady a up to 3000 Kč sady. Tyto dva tábory se ale shodnou v tom, že je ideální koupit jeden větší nůž a jeden menší. Šmitec.

    Pokud jsi na to líný, kup nějakou sadu od Victorinoxu, nebo Zwilling. Rodičům to stačit bude a ty jim to jako vzorný syn jednou za čas kvalitně nabrus. Šmitec.

    A hlavně to nějak neprožívej, rodiče se o ty nože imho nebudou nikdy starat jako Ty, bo kdyby měli nože jako koníček/posedlost, už doma něco dobrýho mají. Radost a službu jim udělá cokoliv rozumného.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    NEVIEM: Pokud nevadí, že reznou jak sviň a do myčky fakt nesměj, tak neváhej:
    Old Hickory Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/old-hickory/old-hickory.php

    Řezný vlastnosti naprosto hrůzunahánějící. Tovární zpracování dost bída (hlavně výbrus), ale brousí se dobře a za chvíli je máš v provozuschopným stavu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Proč bys uváděl cenový limit, do kterého se chceš vejít, a počet a typ nožů, kterým ho chceš vyplnit, když můžeš naplodit hromadu nicneříkajícího, měkkýho textu, kterej nikomu k ničemu není? Jsi přece v holčičím fóru, tak proč se zatěžovat čísly a daty, když lze mluvit o pojmech a dojmech a pocitech.
    NEVIEM
    NEVIEM --- ---
    Borci, chcel by som rodičom pod stromček nejakú sadu nožov... úplne stačí low end ale na úrovni. Doteraz používali socialistické antikorove mikovy ktoré sú už zbrusene a stoja za pic... tie sa ani nabrusit nedajú. Potom fake keramiky ktoré sa stiepia a trusia... keď som im na test dal obyc moru 511 ktorú som nabrusil na holenie, zašli... takže nejaký tip a linky, ak by ste mali... aj by som chcel highend, viem kam utopiť peniaze... cena vs výkon je môj smer. Dikz
    Zn. Kuchyňa, vacsi, stred, menší, zelenina možno... radšej menej dobrých, ako veľa naprd
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam