• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    UBU
    UBU --- ---
    PETER_PAN: To je takovej ten úplně základní dvoustranný karborundum brousek co se prodává v každém železářství kolem 180 kč, že? No on ho tam rovná s nějakou karborundovou brusnou pastou, opět seženeš v každém železářství/hobby marketu. Ten brousek taky doma někde mám, jemnější strana je použitelná na srovnání zubů a větší úběry, nože to doslova žere.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Mam dotaz k brusnemu kameni TYROLIT 49C 150/320 N. Tady ( https://www.youtube.com/watch?v=nwQyh8_9r04 ) ho pred pouzitim "predupravi" nejakym abrazivem (355 microns F46 electro corundum/aluminium oxide). Cim si myslite ze by to slo nahradit - co je k dostani rozumne v CR ? Ma to vubec smysl ? Dik za nazory.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Mám s něčim podobnym Higonokami. Když jsem na to prvně koukl, bylo mi naprosto jasný, že se mi to v kapse otevře..a ono prd, nemá se na tom co podělat, je to total placka (vohlej plech + čepel) prd to váží, takže spokojenost.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    WAMP_ELF: Krom toho co zminil Finson, je asi fakt jedina vyhoda snadnost reseni, tpnul bych si, ze nestarsi zaviraky mohly byt resene prave pres tuhle "pojistku". Na druhou stranu je to porad pouzitelna a fungujici varianta a dokonce sem videl uz par reseni, ktery i u selsky pojistky jistily cepel v otevrenym stavu.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KALIF_WH: jj, tady je ve vlakne, zhruba uprostred:

    Knife.cz - Fórum - FildaS - Filip Kurota
    http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=10796&p=10
    FINSON
    FINSON --- ---
    WAMP_ELF: Ano, například se s tím dá cestovat do Západní Evropy ;-)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    KALIF_WH: no tak já bych se úplně nehádal o to čí kopýtko to je, protože pár paznehtů jsem už "ošetřil" a nějak si je s tímhle nedokážu srovnat.. ale dík za tu selskou pojistku, to jsem neznal.. má to nějaké... ehm.. výhody? Myslím vyjma toho že to je snadné řešení.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    WAMP_ELF: Podle raznice bych to tipnul na praci Filipa Kuroty, na svych strankach ho bohuzel nema, ale mozna by se dal dohledat v jeho vlakne na knifu, a co se noseni v kapse tyce tam budou potencialni komplikace spis vyplivat z toho ze to je selska pojistka, nez ze to ma tvar cepele ovci kopytko.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    KALIF_WH: tak urcite....
    me osobne by zajimalo jak vypada zavrenej a jak se nosi v kapse treba....
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    LODBROG: kdyby neslo o klasickej staleti starej tvar, tak bych tu otazku jestli to neni jen vec designu celkem chapal, krom toho odpoved je nasnade, kdyz si zkus vybavit vsechny mozny noze, ktery jsou koncipovany podobnym zpusobem a jejich urceni (od kuchynskejch kudel az po roubovaci noziky). Kazdopadne cepele takhle tvarovany jsou primarne urceny na rezani (pracovni noze, vyrezavani, kuchyn, sedlacky a pastyrsky noziky), vyhodnej je i ten ostrej koncovej uhel a cilem je maximalni delka rovne rezne plochy.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    ISCH: Zajímavé.
    Má tenhle tvar čepele nějaké primární určení, k čemu je využíván? Nebo je to jen designová záležitost?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    UBU: Pouzivam na to obycejnej brousek na kosu, je to na par minut
    ISCH
    ISCH --- ---
    A já jsem si z výstavy donesla tohle... Wootz, javor.

    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    UBU: Ja pouzivam Atomu 140grit. Nemuzu si ji vynachvalit.
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    KALIF_WH: ano, je to Arkady Dabakyan, ty jeho nože mi prostě sedly jak do ruky, tak do oka :-)
    WITTGENSTEIN: web nic moc, ale řeším spíš co umí jeho ruce ;-)
    UBU
    UBU --- ---
    Zase jedna perlička z webu, hustomega šutr Pohlreich selection https://www.vasekuchyne.cz/zwilling-ps-brusny-kamen-twin-stone-pro/

    Btw, používáte někdo na srovnání kamenů diamantový brousky z číny? Přivedl mě na to HENNYVILLE: a říkám si, že něco takového https://www.amazon.co.uk/..._1_1?ie=UTF8&qid=1476870065&sr=8-1&keywords=faidwkit+200+x+70+mm+Diamond by mohlo fungovat taky dobře... Zatím praktikuju smirek na skleněné desce a je to u některých šutrů práce fakt na dlouho...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    LITTLEFOX: Nůž vypadá hezky, ale někdo by si ho měl vzít stranou a vysvětlit mu, že Comic Sans jako font websitu NENÍ dobrý nápad.

    Comic Sans, aneb proč se od něho držet dál - Shoptet.cz blog
    http://blog.shoptet.cz/comic-sans-aneb-proc-se-od-neho-drzet-dal/
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    LITTLEFOX: na link jsem nekoukal, ale podle raznice neni to arkady dabakian ? Dela i wootz cepele a jednu dobu dost spolupracoval s Romanem Stoklasou. Kazdopadne krasny a remeslne super veci.
    LITTLEFOX
    LITTLEFOX --- ---
    Na nedělní výstavě mě zaujal (mimo jiné) tento nožíř, kovář. Začínám přemýšlet, že bych od něho něco vzal... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam