Tak mi dorazil muj prvni dospely nuz.
Dojmy po nejakem tom hrani si s nim a zkoumani:
Bylo pro me hrozne tezke ho vybrat. Po nejakem zkouseni jsem s nim pomerne spokojeny, ale ne zcela. Obecne jsem to cekal horsi nez to dopadlo, takze asi dobre. Uvidime, jestli si najdu nejaky vztah k nozum, ted je to "nova hracka" a ne zcela se umim v mych pocitech z neho zorientovat.
Spyderco Military CF C36CF52100
Spyderco Military CF - Spyderco, Inc.
https://www.spyderco.com/catalog/details.php?product=988
Objednano z mujnuz.cz . Jednak mi byl mymi znamymi doporucen (skoro jednohlasne :-) , druhak proste vyhral kontumacne. V CR to nikde jinde nemeli. Vzhledem k tomu, ze uz se tento nuz nevyrabi, tak jsem mel i velkou radost z toho, ze se ho takhle snadno podarilo sehnat novy.
Pozitiva:
* Velmi lehky (110g)
* Otevru ho bez toho, abych si odrel prsty o cudlik
* Nevyznam se v tom, ale laicky se mi velmi libi tvar ostri. To "zvednuti" nahore mi prijde uzasne z hlediska bezpecnosti. Proste do nej tlacim palcem, ruka mi nemuze snadno sjet k ostri. Spicka je dost bodava na to, abych se elegantne a snadno dostal s nozem kam potrebuji. Dole ostri docela spokojene lezi na podlozce, abych si s nim nakrajel pecivo nebo salam.
Negativa:
* Neni to nerez
* Sice 4" ostri, ale porad mensi nez jsem chtel (mam ~190cm, velikostni horni limit je pro me zhruba vyska kapsy s nejakou rezervou)
* Neumim ho spolehlive otevrit jednou rukou (zatim?)
"Zadani" (ne zcela splnene timto konkretnim nozem) bylo a stale je najit co mozna nejlehci a zaroven nejvetsi otviraci nuz, ktery otevru bez odrenych prstu. Ne nutne jednou rukou. Co se "rezacich schopnosti" tyka - potraviny vseho druhu, otvirani krabic a obalek vseho druhu, okrouhat klacek na taborak. Obecne preferuji hracky, ktere jsou technologicky vyspele a uzivatelsky privetive. Umim si v tom najit vyjimky pro veci, ktere me proste zaujmou a chyti u srdicka :-)
Kdybyste mel nekdo dalsi typy na neco, co splnuje vyse uvedene (byt treba ne absolutne), rad si to poslechnu :-) Casem bych se chtel vice priblizit k memu vysnemu idealnimu nozi, toto beru jako zacatek cesty. Je mozne, ze se me "zadani" vyse bude casem menit a posouvat, ale zatim takto.