• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    JIKE
    JIKE --- ---
    LEON_KOWALSKI: nechcizase nějak extra polemizovat, ale věřím, že Šulcik by měl hovorů víc, ale problém vidím, že děsně nerad mluví s lidma po telefonu a chce mít klid.
    LEON_KOWALSKI: aktuální SAN MAI II, nebo VG1 nemám. taky už jsem u něj nekoupil kudlu mnoho let. Původní VG1 souhlas.
    LAUNCHER: určitě, je to liner lock, takže s tím nepáčit opačně na ostří, a není to kudla na nějaký heavy usage. Myslím bushcraft, páčení apod. Hledáš nšjaký tedy stejně pěkný ale prostě lepší nůž?
    MERCUTI0: No sakra. Vím jak se to mohlo stát, mě se to stalo a zkoumal jsem jak se to může stát. měl jsi to v kapse na klasický klip venku, případně na pásku že? Zkoušel jsem to mnohokrát co se mi to stalo na mnoho způsobů.
    - u brašny přes rameno - zachytil se popruhem, také se pohybem a zadní kapsou či nějakým páskem našitým na brašně vyzvedl z kapsy, nejde to cítit, tlak tašky na tělo tomu zabrání.
    - bunda - jakýkoliv výstupek a nadzvednutí rukou oblečení
    - normální batoh - stejný případ jako taška přes rameno
    - nákupní taška - opět pohyb a výstupky na tašce jako u brašny přes rameno

    defakto je to výstupkem, tlakem, či provázkem na čemkoliv co se dotkne klipu na kapsu a vyndá ho. někdy zůstane nůž na tašce, pokud se náhoda podaří, ale časo je výstupek malý a pozue kudlu vyndá a tím ji vyhodí ven z kapsy na zem a to zcepa nepozorovaně.
    další důvod je pohyb tašky přes rameno když se povoluje pás přes rameno a klesne, pohyb ho vykvedlá ven díky tlaku máš pocit že tam je, reziduální pocit, ale kudla je dávno na zemi. často to dělá zadní kapsa na tašce přes rameno.

    řešení - nosit tašku na opačné straně, nebo přes hlavu přehodit na to samé rameno ale aby taška byla na druhé straně. případně udělat si a našít do vnitřku kapsy další malou kapsu a dát ho tam, sníží to riziko na 50%. ale 99% řešením je taška na druhé straně a oblečení tak lehké, aby nebylo v kontaktu s klipem.
    MERCUTI0
    MERCUTI0 --- ---
    Ahojte - pouzivate nejake opatrenia proti vypadnutiu EDC ked ho mate v kapse na clipe?
    vcera som pocas 10 minutovej chodze na zastavku stratil svoju oblubenu mcustu a nechapem ako sa to mohlo stat.
    Napada ma jedine ze sa mi musela zachytit o tasku (na ramene a na tej istej strane ako noz) a vypadnut.
    mate s tym skusenosti a nejake vychytavky? dik
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Tak mi dorazil muj prvni dospely nuz.

    Dojmy po nejakem tom hrani si s nim a zkoumani:

    Bylo pro me hrozne tezke ho vybrat. Po nejakem zkouseni jsem s nim pomerne spokojeny, ale ne zcela. Obecne jsem to cekal horsi nez to dopadlo, takze asi dobre. Uvidime, jestli si najdu nejaky vztah k nozum, ted je to "nova hracka" a ne zcela se umim v mych pocitech z neho zorientovat.

    Spyderco Military CF C36CF52100

    Spyderco Military CF - Spyderco, Inc.
    https://www.spyderco.com/catalog/details.php?product=988

    Objednano z mujnuz.cz . Jednak mi byl mymi znamymi doporucen (skoro jednohlasne :-) , druhak proste vyhral kontumacne. V CR to nikde jinde nemeli. Vzhledem k tomu, ze uz se tento nuz nevyrabi, tak jsem mel i velkou radost z toho, ze se ho takhle snadno podarilo sehnat novy.

    Pozitiva:
    * Velmi lehky (110g)
    * Otevru ho bez toho, abych si odrel prsty o cudlik
    * Nevyznam se v tom, ale laicky se mi velmi libi tvar ostri. To "zvednuti" nahore mi prijde uzasne z hlediska bezpecnosti. Proste do nej tlacim palcem, ruka mi nemuze snadno sjet k ostri. Spicka je dost bodava na to, abych se elegantne a snadno dostal s nozem kam potrebuji. Dole ostri docela spokojene lezi na podlozce, abych si s nim nakrajel pecivo nebo salam.

    Negativa:
    * Neni to nerez
    * Sice 4" ostri, ale porad mensi nez jsem chtel (mam ~190cm, velikostni horni limit je pro me zhruba vyska kapsy s nejakou rezervou)
    * Neumim ho spolehlive otevrit jednou rukou (zatim?)

    "Zadani" (ne zcela splnene timto konkretnim nozem) bylo a stale je najit co mozna nejlehci a zaroven nejvetsi otviraci nuz, ktery otevru bez odrenych prstu. Ne nutne jednou rukou. Co se "rezacich schopnosti" tyka - potraviny vseho druhu, otvirani krabic a obalek vseho druhu, okrouhat klacek na taborak. Obecne preferuji hracky, ktere jsou technologicky vyspele a uzivatelsky privetive. Umim si v tom najit vyjimky pro veci, ktere me proste zaujmou a chyti u srdicka :-)

    Kdybyste mel nekdo dalsi typy na neco, co splnuje vyse uvedene (byt treba ne absolutne), rad si to poslechnu :-) Casem bych se chtel vice priblizit k memu vysnemu idealnimu nozi, toto beru jako zacatek cesty. Je mozne, ze se me "zadani" vyse bude casem menit a posouvat, ale zatim takto.

    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    JIKE: no, to nám ale může říct jenom někdo kdo má aktuální kudlu z CS z VG1. Já je od jisté doby nekupuju. Ale ty starý, historický nože, Voyager a tak co od nich mám, ty jsou v pohodě, jak zpracování, tak ostří.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    JIKE: nemusel, na mujnuz volém, nebo kapesni-noze volám normálně a problém s tím nemají :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    LEON_KOWALSKI: vg1 je skvělá ocel, kor laminovsna. Pokud to vyrábí porad na stejným místě je o co stat! Je tam jen Japan, tak snad ano.
    LEON_KOWALSKI: musel by platit call centrum. U nej to je neefektivní (naposledy mi řekl uz mi nikdy ne olej, a to jsem se chtel zeptat na jednu kudlu za dost tis. Tak ma smůlu no)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LAUNCHER:

    Hunting / Skinning / Caping Knife: Old Timer - CopperHead 2143OTRW
    https://www.youtube.com/watch?v=tE9Mb4XMtS4
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    jo a jenom na dobírku, žádná platba na účet :-))
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    77WHITE: teď jsem telefonoval podporou Dellu a napadlo mě - co kdyby na to šli stejně jako Šulc :-D si to představ, například potřebuješ NBD zásah na serveru a budeš to s nima probírat mailem :-)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LEON_KOWALSKI: No a ma pravdu, tyhle telefoni sou zlo:)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    JIKE: no, jejich San Mai bývala dobrá (nevím jak teď) a kdyby to nemělo ten hák na tuňáky, tak by to ucházející nůž ..... kyby ještě trochu slevil :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LAUNCHER: to je naše praktická zkušenost s tímhle (a je fuk kolik jsi u už něj utratil, nebo za kolik desítek tisíc máš aktuální objednávku) :-D

    XMEDA
    XMEDA --- ---
    JIKE: jj hezkej, jen je otazka co material
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JIKE: Já teda když tak koukám na americký lovce, kolikrát jsou to nože typu tržnice, který bych založil do šuplete-daroval nepříteli :-)
    JIKE
    JIKE --- ---
    STEUB022 Stedemon UncleOne Fixed Blade Black
    http://www.youtube.com/watch?v=kwHDtm1Lsdg
    JIKE
    JIKE --- ---
    FINSON: Vždycky si na ten telefonní hovoří vzpomenu. Jel jsem zrovna do Vršovic a volal mu ze bych se stačil u nej, a on ze je. Z Česky Lípy. A začal mi brecet jak mu nejdou prodeje. Nevěděl aˇnic sní o reklamě na seznamu či Google. No jo no. Není to poprvé co de mi to stalo. Důležitý je, ze aspoň někdo ro ukáže na videu a nemluví zas moc jako pomocný.
    JIKE
    JIKE --- ---
    LAUNCHER: Jak píše Luckybsd, je to rukama... ty jejich pouzdra securex jsou dobře udělaný.
    JIKE
    JIKE --- ---
    LEON_KOWALSKI: Zrovna včera jsem to řešil ze málo lovců si tohle koupi po světě. Kor ze san mai III. Koukám na jednoho milovníka jídel a loví v Japonsku - Virutovice. A ten jede jen Bark River
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LEON_KOWALSKI: A tohle je pls co? :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    FINSON: A abychom nezapoměli - netelefonujte mi, netelefonujte mi, netelefonujte mi!
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FINSON: :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam