• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    WAMP_ELF:
    MANFRED: kruci to neni vubec hezky, to teda zlaty kvery :D
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    WAMP_ELF: tenhle WAMP_ELF: je kupodivu o 30g lehčí.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    JAHODOVE_PYRE: je to teda pružina z mercedesu, kovaná a broušená jednostranně, kalená na oranžovo, popouštěná na žlutou, v nejširším místě hřbet 5mm, celková váha 330g.
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    WAMP_ELF: vypadá to dobře a jsem rád, že se někdo pokouší o jap.nože z péroviny.
    nějaký další parametry ? btw, tohle má být deba ? s jednostranným výbrusem ?
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    WAMP_ELF: Nipponshop.cz, mrkni na kameny Sakai Takayuki, mam je doma na testovani a jsou naprosto skvely, mozna skoro stejne dobry jako syntetiky od japanesenaturalstones.com
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    kdyby to někoho teda zajímalo.. tenhle má 190mm, pérovina parc. kalená, ručka amarant a hikor



    FINSON
    FINSON --- ---
    LUCKYBSD: To je tak nějak hlavním smyslem peněz, ne? :-)
    WAMP_ELF: Dobrej pokus, držím pěsti do dalších ;-)

    Jako nějakej slušnej kuchyňák bych potřeboval, už o tom mluvím minimálně dva roky... přitom právě v kuchyni používám nože nejčastěji, nějakej bushcraft, pcha... i na celodenních výšlapech už tahám nůž víceméně pro radost a z fetišismu, než že bych ho fakt potřeboval.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SIRIUS: Kdo umí, umí :-) Jeden případ byl, že si kdosi šel koupit luk, měli střelnici pro zákazníky, prodavač mu k tomu dal krátkej šíp..a bylo
    Arrow Shot Through Hand At Bass Pro Shops
    http://hunting.outdoorzy.com/arrow-shot-through-hand/
    Ale jinak je to dycky případ naprdlej šíp (ne nasranej, ale poškozenej), kterej se zlomí při výstřelu, vcelku znám lidi, co kvůli tomu jedou furt na duralovejch :-)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    SIRIUS: narušenej šíp nesnese prohnutí při lukostřeleckým paradoxu a roztříští se? A samozřejmě skončí v nejbližším dostupným kusu lukostřelce. Dělají to i dřevěný šípy, jen narozdíl od nich ty mikro kousky karbonu už z těla nikdy nedostaneš.

    FINSON: No spíš dělám pokusy
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    FINSON: vidim budoucnost... budes strastny, ale tvoje penezenka o par tisic chudsi :D
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MANFRED: jak se todle sakra muze podarit
    FINSON
    FINSON --- ---
    WAMP_ELF, WAMP_ELF: Počkej počkej, jak povedl, to vyrábíš sám?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XMEDA: Mi těma trubkama připomínáš mou zkušenost s carbonovejma šípama, když jsem je zkracoval (pochopitelně ne žádnou na to vypatentěnou zkracovačkou), krásně se ta vlákna, na který se mi povedlo jeden ufiklej kus rozdělit, zapíchla do ručky :-) (fotka je ilustrační, takhle dobrej ještě nejsem, ale pracuju na tom).
    Krásný jsou taky ty napodobeniny věcí z kompozitu z tržnice :-)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    na rady zdejších uživatelů délka ostří 230mm
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    WAMP_ELF: po leptání...

    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    WAMP_ELF: si pockam co ti poradi zkusenejsi :) pac sam mam velky suehiro 1000/3000 za cca 800, ktery funguje, ale chtel bych neco lepsiho jako samostatny sutry se zrnitostma 600,1000-1200,3000 a 5000, cim vetsi tim lepsi :)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    "Povedl" se mi konečně jeden japonec a tak nějak bych ho chtěl důstojně dokončit. Komunikoval jsem s janem (Belsky) a po dvou měsících namám doma ještě ani zrnko abraziva, takže bych ocenil pomoc při hledání jiných cest.
    Představoval bych si něco oboustranýho 600/1200 a 2000/4000, ale klidně si nechám poradit..
    Nevadí mi zaplatit za dobrý cajky ale vůbec se neorientuju v těch kvalitách, materiálech a natož pak značkách, a tak bych nerad dal 2500 za věc kterou jsem mohl stejně dobře koupit za 700...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    DOKKTOR: Uhlikovy kompozit je krehci, tecka. Nebudeme zasirat diskuzi o nozich detailama laminatu. Najdi si jaky ohyb a deformace (treba pri narazu) ktera z tech veci snese ve srovnatelne tloustce a strukture. Karbon je lehkej a pevnej po vlaknu v tahu a tlaku, jak to tvy kolo zdeformujes pres kritickou mez, tak se ti to rozlaminuje a rozpraska. Skelnej laminat samozrejme taky, ale tu mez ohybu ma mnohem dal (je flexibilnejsi a na oplatku ma mensi pevnost v tahu a tlaku). Kazdy se hodi na neco. A zrovna na mechanicky opracovavany a narazama namahany dil je skelnej laminat lepsi. A nepis blaboly prosimte.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    XMEDA: já netvrdím, že je g10 dražší/levnější. jenom se pozastavuju nad kategorickým tvrzením, které je podle m nesmysl. se vším souhlasím, až na to, že uhlíkový kompozit se při špatném pohledu drtí na popel, nebo, mírněji, že má menší pevnost než kompozit umotaný z obyč tkaniny tou samou pryskiřicí. zkoušels nekdy rozbít karbonový rám bicyklu? proč se to používá na karoserie aut např? asi teda spíš záleží na pryskyřici než na tom, jaká vlákna lepí k sobě.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LAUNCHER: jo pro mne dobry, ted tu mam plosnaku plnej stul :) krasnych modrych z Gatemy se zlatou povrchovkou na medenych ploskach :) A na Bökeru jsem si G10 rucky pekne dohladil jemnym pilnikem presne na tvar.
    Karbon se vic hodi na trubky, zvlast kdyz to neni delany z prepregovych hader, ale vlaknovy svazky jsou vinuty masinou.

    Ovsem na aktualni EDC mam rucky nerezovy a tam neni co resit.. nerozbitny, pevny, jednodilny a zaroven delaji "ram". Je to "tezky", ale zase kdyz to mam na poutku a nekoho bych tim lisknul, tak potes. A orechy se s tim roztloukaji taky skvele :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam