• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    MANFRED: Asi jsi viděl mou Enduru z nějaké prehistorické AUS6. Ostří moc nedrží, má mírný vakl a kovové střenky jsou poškrábané :-) Ještě že tehdy nestál takový ranec jako dnes.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BLOWUP: Ja myslel ze je to jen sranda a pritom heleme se...

    Test Spyderco Military, ocel S30V.

    Spyderco Military - Russian HARD USE
    https://www.youtube.com/watch?v=-MxCDbAW638


    Jsem zatim v 8:04, ted mu uletela spicka. Vzpomel jsem si o mem snu o nerezu a radsi zustanu u 52100 :-/ Ne ze bych hodlal bezne muj nuz vyuzivat takto, ale clovek nevi, kdy se stane krizovka. Mozna i prehodnotim a priste koupim tlustsi cepel.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MANFRED: Diky za info. No uvidime :-/

    Tenhle pristup lidi nepochopim. Kdyz ma nekdo relevantni negativni zkusenost, tak ho vypiskat mi prijde jako naivni pristup. On tim jaksi ten problem nezmizi. U meho vybaveni chci znat jeho limity. Takoveto pribehy ty limity spise odhali, nez poplacavani se po ramenou, jak jsme super nakoupili.

    Pak se stane nejaky prusvih (autonehoda?), kdy najednou ten nuz clovek opravdu bude potrebovat vyuzit do krajnosti a je dobre mit sebou neco, co bude fungovat. Ne neco, kde jsem se jen slepe ujistoval, ze je vsechno v poradku.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LAUNCHER: Na materiál, což je VG 10, by to mohlo něco vydržet bez broušení, no a ono ne, gumový hadice, rukovítka ontaria a podobně jsou na něj tupítko:-) On ale je stejně dlátkoidní a řežou se s ním podobný věci, prostě blbě (je to ale určenim na který má tvar). Po setkání s ocelí v tý rukovítce na něm nasočil excelentní zub, na řapu ontaria ni stopa. V tý VG 10 a její nižší odolnosti proti dynamickýmu namáhání je onečně i příčina oněch dírolomů, ale ostří by měla držet výborně (teda dle výrobců) a na jinym mym noži drží (Al Mar).
    Vakl, ale lehkej, měl nůž od narození. Bez nějakejch strašností se postupně zvětšil a objevil se i vyšší koeficient kloktavosti do stran (je bez dotahovacího čepu). Měl taky lehce výbrus čepele frajersky na stranu, ale to jsem, prostý lidový nožomrvič, po světoznámé firmě ochotně opravil.
    Ta ocel na rukovítce má lehce matnej povrch, což je úprava, na který jsou ty škrábnce extrémně vidět. A je to dost měkký.Na lesklym bych to přeblejsk, ono šlo by to konečně i naleštit, ale byla by z toho leštěnka....a navíc:
    Jeho život plyne pro moje nože atypicky. Je prostě někde,. Odhaduju, že v práci. Mezi ostatníma věcma, v almaře s věcma, co nenadchly (mimo bejvalky, teda, ta se nevešla).

    Dokonve jsem přemejšlel, nejni-li to fake. Tak jsem nafotil, prd na pavoučí forum a všicni se shodli, že rozhodně ne, stejně jako na tom, že chyba rozhodně nejni v noži firmy, jejíž fans se tam shlukují jak stepní psi u feny v době hárání, ale rozhodně v majiteli, načež jsem byl proklet a exkomunikován za smradu pavoučího kadidla z čudící G10.

    Co ale tak vim, je to u nich typ od typu a série od série (jako všude). Takže bejt Tebou, tak bych se toho nebál....

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MANFRED: Mam spoustu otazek k Tvemu postu :-)

    1) Blbe drzi ostri - podprumerne, nez je dano pouzitou oceli?

    2) Vakl - Toho se hodne bojim :-( Vakl fakt nechci. Vzniklo to narocnym pouzivanim nebo pri "relativne beznem provozu"? Da se to nejak resit?

    3) Poskrabani - Soude dle mych kveru, libovolnou ocel poskrabu pri pravidelnem strileni skoro hned, pocinaje "ohybanym plechem" a konce hardchrome. Tohle se da resit Cerakote povrchovkou, ale to by se Ti asi na nozi nelibilo (na Nyxu dela ID Loocas). Nebo Ti prijde, ze to bylo fakt "maslo", oproti standardu?

    Pratele jestli takhle dopadne muj Millie, budu hodne zklaman :-/ Doufal jsem ze alespon v ramci toho, ze je to jednoduchy zavirak, ze to bude drzak.

    (Teda mimo to poskrabani, to mi nevadi a to ocekavam na kazde hracce. Alespon je videt, ze ty veci pouzivam.)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LAUNCHER: Víc se mi líbil ten amík, co vykvrdlal sebenzu tim, že s ní nekonečný dny, týdny, měsíce....cvakal u televize. Kdežto tohle když se šikovně zabrousí, je z toho slušnej řezák třeba na lino, navíc od Reeva se značkou, když na to kouknu z tohodle pohledu přímo to vidim :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BLOWUP: To se mi teda nepovedlo (mám ten s tvrzenym vzduchem v díře), ale dalšího pavouka si koupim, až budu zase shánět nůž, co blbě drží ostří, má vakl a střenky z extrámně lehce poškrabatelný ocele aby vypadal dostatečně hnusně a byl těžký kladívko(pořídil jsem v době, kdy na knife už dávno pominula pavoučí pohlavní choroba s nakažlivostí chřipky na třetí:-). Kdyby někdo doma vyhrabal něco zajímavýho (mladší sestra nebo tak), police je jeho :-)

    Docela se divim, že na knife nepropukla v poslední době jakutí choroba v pořádný intenzitě, jatagan je tentokrát zahambil, Yakutian blabes už vede..:-)
    Fenomén - jakutský nůž...
    https://www.youtube.com/watch?v=OJAZMs8vmbo&t=1063s


    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    CROSS: Mam to stejne :-( Ale stydim se za to :-(
    CROSS
    CROSS --- ---
    LAUNCHER: ono nakonec to, jestli se to člověku líbí nebo ne, rozhoduje většinou o nákupu — alespoň abych mluvil za sebe. Přinejmenším stejně, jako mechanismus, materiál a podobě.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    CROSS: Souhlas.

    Ale kdyz mne se nejak libi proste :-(
    CROSS
    CROSS --- ---
    LAUNCHER: u tohohle spíš myslim na to, jak bude vypadat po pár týdnech nošení v kapse, zejména pokud v tý samý kapse člověk nosí papírový kapesníky (pro rejpaly — nepoužitý v balíčku), spolehlivej generátor bordelu, co se rád chytá na všechno.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Takova hloupost. Ale presto na nej porad myslim :-/

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KLATIC: Mas pravdu :-/

    Na moji obhajobu uvedu, ze jsem minuly tyden koupil prvni dospely nuz a protoze jsem si vedom mych extremnich pozadavku, radsi jsem si vybral nejake "nejmensi zlo", s tim ze casem se uvidi, co dal.

    Me pozadavky na zcela na idealni nuz pro me ucely viz:

    [ LAUNCHER @ NOŽE - ]
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    77WHITE: Nebudes, vyreseno.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LAUNCHER: nicmene si z tebe prdel delat muzu (a asi i budu), kdyz povidas neco o strojarskejch tolerancich a jednorazovejch zkusenostech.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    77WHITE: Co chci nebo nechci od noze nech pls na me, kdyz to platim ja.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LAUNCHER: nema, protoze uz jen to ze vezmes jednu osobni zkusenost za bernou minci znamena, ze fakt nema.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    77WHITE: Tak pokud interpretujes posty ostatnich timhle stylem, je otazkou, jestli ma nejaka diskuze vlastne smysl...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LAUNCHER: pravda ja zapomnel, to co se stalo ID FINSON musi bejt pravidlo pro vsechny noze na svete, my bad:)
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    LAUNCHER: pokud mas limit jaky pises, tak nechapu proc si nenechas vyrobit kudlu podle vlastnich pozadavku na vsechno....dejme tomu napriklad tady...

    PokornyKnives
    http://www.pokornyknives.com/cs_CZ/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam