LAUNCHER: Na materiál, což je VG 10, by to mohlo něco vydržet bez broušení, no a ono ne, gumový hadice, rukovítka ontaria a podobně jsou na něj tupítko:-) On ale je stejně dlátkoidní a řežou se s ním podobný věci, prostě blbě (je to ale určenim na který má tvar). Po setkání s ocelí v tý rukovítce na něm nasočil excelentní zub, na řapu ontaria ni stopa. V tý VG 10 a její nižší odolnosti proti dynamickýmu namáhání je onečně i příčina oněch dírolomů, ale ostří by měla držet výborně (teda dle výrobců) a na jinym mym noži drží (Al Mar).
Vakl, ale lehkej, měl nůž od narození. Bez nějakejch strašností se postupně zvětšil a objevil se i vyšší koeficient kloktavosti do stran (je bez dotahovacího čepu). Měl taky lehce výbrus čepele frajersky na stranu, ale to jsem, prostý lidový nožomrvič, po světoznámé firmě ochotně opravil.
Ta ocel na rukovítce má lehce matnej povrch, což je úprava, na který jsou ty škrábnce extrémně vidět. A je to dost měkký.Na lesklym bych to přeblejsk, ono šlo by to konečně i naleštit, ale byla by z toho leštěnka....a navíc:
Jeho život plyne pro moje nože atypicky. Je prostě někde,. Odhaduju, že v práci. Mezi ostatníma věcma, v almaře s věcma, co nenadchly (mimo bejvalky, teda, ta se nevešla).
Dokonve jsem přemejšlel, nejni-li to fake. Tak jsem nafotil, prd na pavoučí forum a všicni se shodli, že rozhodně ne, stejně jako na tom, že chyba rozhodně nejni v noži firmy, jejíž fans se tam shlukují jak stepní psi u feny v době hárání, ale rozhodně v majiteli, načež jsem byl proklet a exkomunikován za smradu pavoučího kadidla z čudící G10.
Co ale tak vim, je to u nich typ od typu a série od série (jako všude). Takže bejt Tebou, tak bych se toho nebál....