• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Amazon.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    Mam moznost koupit Leatherman Charge z US pres jednoho znamyho co tam ma ted vojensky cviceni. Poradite, kde maji nejlepsi cenu, pokud mate nekdo zkusenost s nakupem z US?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    WOJTYLA: nevím proč, ale připadá mi to, jako by to mělo ulomený kus čepele :-O
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    clovek si rika, jakej je to pohlednej malej nozik na rezani a pak si uvedomi, ze to pod tim je Wojtylova lopata a predstava o malym noziku jde s prominutim do prdele:)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    WOJTYLA: Jsi zlý, připravils zkrácením cesty Aliexpress -zákazník o mezičlánek "poctivý obchodník s nízkou několikaset procentní marží" nějakýho chudáka o peníze na jídlo :-)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    FINSON: jako je fakt, ze muzes koupit Sanrenmu za par baku, ktery si na 1:1 kopii nehraje a ani napisy nema stejny, vyrabi ho pod svoji znackou, i kdyz delaji OEM vyrobce Spyderco, takze tuto volbu uprednostnuju ja
    FINSON
    FINSON --- ---
    Já jsem to dost zvažoval a nakonec jsem se rozhodl nereagovat...
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    WOJTYLA: tak sem ten link hod rovnou :)) to zase bude nejaka nocni varka :D
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Dost sem zvazoval esli to sem dat oac se zas zvedne vlna hejtu vo podpore fejku blabla... a pak se mi posta zaplavi zadostma vo link pac si to budou hromady lidi chtit koupit.
    Mno tak se dej vule bozi.
    Kouoil jsem si to na Aliexpressu jako utility nozejk do dilny a tak.
    A je bozskej. A vod origis Spyderca k nerozeznani, drzi to ostri jak bejk a dokonce i EAN na krabicce po scanu vyhodi origis Spyderco. Navic tedy Spyderco vyrabi i v cine :-))))

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Ad nepasujici nastroj - otevrel jsem to pohodlne mym 2mm hexem. To jejich si necham, bude z toho zajimavy priklad (vcetne pripadne demonstracky) dodavatelskeho, QC a nasledne marketingoveho failu.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Ocasek vypada pri noseni takto. No nevim, asi to sundam.

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Rozmontovana Sebenza a duvod spatneho chodu je zrejmy. Ostri drhne proti svemu "cepu". Je to spasovane moc natesno. Trosku jsem tam kapnul toho lubrikantu, ale ten jsem, mimo mikrovrstvy, okamzite setrel pri nasazovani ostri zpet. Mozna tam dat nejaky kvalitni olej by bylo lepsi, v tomhle se bohuzel nevyznam.

    Ten cep se bude muset ochodit casem, na coz ale nemam moc naladu. Mozna nekdy postavim z Lega neco, co bude kroutit s tim ostrim v nozi nahoru a dolu (neuplne zavreni a otevreni) a necham to v tom par hodin.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Prisla mi Sebenza Large Plain double thumb z MujNuz.cz . Vyrobena listopad 2016.

    Klady: Vzhledem se mi nazivo velmi libi.

    Tim klady konci.

    Zapory:
    1) Jde vic ztuha nez moje Spyderco Military CF

    2) Chtel jsem tam dat ten lubrikant, co k tomu dodavaji. Ale ouha, dodavane pacidlo NEPASUJE, je prilis velke, takze se do direk sroubu nevejde.

    3) Ten cudl na otevirani noze je malinky. Vybrani aby do nej slo stouchnout je zprava malicke, zleva zadne. Zleva je framelock, takze nuz jeste navic nelze pri otevreni sevrit v ruce, jinak brzdite cepel zamkem. Nuz typicky drzim za klips, tady klips doleha primo proti zamku. Nechapu proc ten klips nekouka jinam. Nuz jednou rukou otevru pouze tak, ze palcem vsi silou tlacim proti neprijemnemu kovovemu cudlu, ze ktereho ten palec boli po tretim pokusu.

    Oproti tomu na Spyderco muj palec tlaci do odhadem centimetru delky velke diry. Tady do par milimetru cudlu, ktery se odmita pohnout z mista.

    4) Ten provazek je jako co? Je to umistene nahore, to mi ma koukat z kapsy, jako mysi ocasek?


    Takze shrunuti: Zaroven nejhezci nuz co jsem kdy videl a zaroven ten nejhur navrzeny z hlediska otevreni. Nepasujici pacidlo je trapna chyba.

    Co ted? Vracet se mi to nechce, chci aby ten krap zacal fungovat.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    VACA: jj, když jsem v terénu a něco dělám, tak kromě Leahtermanu (nebo SwisTool X+), potřebuju z nářadí akorát kleště na RJ45 kábly, zásuvky a síťovej měřák. Nemusím s sebou tahat bednu nářadí :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XMEDA: S materiálem to nesouvisí, znám z elmaxu dost kudel (i těch co jsem stvořil, protože se mi s tim dobře dělalo a nemělo to snahu po návratu kalírny vracet se v oblouku) se kterejma salám krájet jde dobře. Ono moc ani s nožem :-) Našel jsem jedno video, co mne kdysi pobavilo...
    2€ nůž.
    Jinak ale jako je to forma hry, zábavy, a tam se mnohdy dějou věci,, třeba Oson Lannister drtil brouky, akorát bych to třískání nevydával za test nože :-) Nakonec stejně když jde o přežití a člověk by se ocitl v divočině (někde v zahraničí), nůž je dobrej, ale bez flinty je to stejně problém.
    NetlučME naše nože, nezaslouží si to :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=-LqX1MFcALA
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    VACA:
    že by to mělo nějakej dopad na korozi, s tim bych byl opatrnej. Jsou to jen dva pláty titanu přišroubovaný ke stejnýmu plechovýmu skeletu jako má wave ..... uvidíš to stejné co u Wave, jenomže ty příložky ti prostě nezrezaví a pak - TTi má jinou konstrukci a sestavení než Wave. Není to úplně stejný skelet a sestavení jako má Wave. Je do něj líp vidět (do TTi). těžko se to vysvětluje, dokud nemá člověk oba vedle sebe v ruce. To moje TTi je po devíti letech neustálého tahání ještě furt v pořádku. Nerezaví ani trošku.
    Vím že právě model TTi někde doporučovali rybářům,. kvůli těm titanovým příložkám,
    že jim to jako u vody déle vydrží, jestli jo to nevím, nejsem rybář :-)


    A řezací hák, kterej je jen probroušená prohlubeň do zubatýho nože. Osobně jsem rád že to tam nemam, zubatá čepel je tím oslabená a už jsem to párkrát viděl ulomený.. ..... oslabené ano, ale když se to používá tak jak se to používat má, tak podle mě nic nehrozí - já mám TTi od května 2008 a je v pohodě ..... to bych s tím asi musel něco páčit, kdybych to měl zlomit.
    Tehdy to byl dovoz od jednoho člověka z USA, cena 3000 komplet i s těmi přídavnými bity :-))


    Ale v podstatě jak jsem psal níže - Wave je perfektní multitool na EDC (taky je dlouhodobě nejprodávanější a nejoblíbenější, není se čemu divit - kvalita za rozumnou cenu .... rozumnou v USA, ne tady).
    Příložky a řezák jsou maličkosti. Jediný větší rozdíl je ocel hlavního nože S30V : 420HC. Což ovšem člověk při normálním EDC užití stejně asi ani nepozná (to že tam je s30v).

    Já jsem s TTi maximálně spokojenej. Kdybych měl seřadit Letherman a Victorinox multitooly do svého žebříčku oblíbenosti, tak bude vypadat tahle:
    (1) TTi
    (2) Surge a Victorinox SwissTool X+
    (3) Wave
    (4) SOG Power Assist .... u toho se mi vyskakovací nůž :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MANFRED: tak s kudlou z elmaxu asi nema cenu krajet salam, ne? .)
    CROSS
    CROSS --- ---
    INSOMNIA: viz VACA. Samo když vím, že mě čeká pár desítek nějakých vrutů nebo řezání železných tyčí a pod., vytáhnu příslušné nářadí. Ale na takový běžný domácí drobnosti ne. Mimo dům je to pak hotovka.
    VACA
    VACA --- ---
    INSOMNIA: J klasickej sroubovak (takova ta historicka vec s drzadlem:), ale i ostatni plnohodnotny naradi bude vzdycky lepsi a pohodlnejsi na praci nez leatherman..

    Pro leatherman ale hraje do karet jinej druh pohodli, spis bych rekl lenost..
    Sice ze LM mam v kapse a nemusim tedy chodit pro bedynku s naradim, a pak to zase vsechno uklizet.. :D Takze je fakt, ze v praxi s LM udelam spoustu prace i doma.. :) je to vazne navykove ;)
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    LAUNCHER: Na to mam klasickej sroubovak. Ikdyz ja mam k aku i ruzny nastavce, abych mohl skoro vsude :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam