• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XMEDA: S materiálem to nesouvisí, znám z elmaxu dost kudel (i těch co jsem stvořil, protože se mi s tim dobře dělalo a nemělo to snahu po návratu kalírny vracet se v oblouku) se kterejma salám krájet jde dobře. Ono moc ani s nožem :-) Našel jsem jedno video, co mne kdysi pobavilo...
    2€ nůž.
    Jinak ale jako je to forma hry, zábavy, a tam se mnohdy dějou věci,, třeba Oson Lannister drtil brouky, akorát bych to třískání nevydával za test nože :-) Nakonec stejně když jde o přežití a člověk by se ocitl v divočině (někde v zahraničí), nůž je dobrej, ale bez flinty je to stejně problém.
    NetlučME naše nože, nezaslouží si to :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=-LqX1MFcALA
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MANFRED: tak s kudlou z elmaxu asi nema cenu krajet salam, ne? .)
    CROSS
    CROSS --- ---
    INSOMNIA: viz VACA. Samo když vím, že mě čeká pár desítek nějakých vrutů nebo řezání železných tyčí a pod., vytáhnu příslušné nářadí. Ale na takový běžný domácí drobnosti ne. Mimo dům je to pak hotovka.
    VACA
    VACA --- ---
    INSOMNIA: J klasickej sroubovak (takova ta historicka vec s drzadlem:), ale i ostatni plnohodnotny naradi bude vzdycky lepsi a pohodlnejsi na praci nez leatherman..

    Pro leatherman ale hraje do karet jinej druh pohodli, spis bych rekl lenost..
    Sice ze LM mam v kapse a nemusim tedy chodit pro bedynku s naradim, a pak to zase vsechno uklizet.. :D Takze je fakt, ze v praxi s LM udelam spoustu prace i doma.. :) je to vazne navykove ;)
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    LAUNCHER: Na to mam klasickej sroubovak. Ikdyz ja mam k aku i ruzny nastavce, abych mohl skoro vsude :)
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    LAUNCHER: Ja myslel, ze se bavile o situaci, kdy jsem doma.

    K aku sroubovaku mam momentovej nastavec.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: ad2 - pokud nejde otocit tim aku, kvuli prostoru treba...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    XMEDA: Nože jsou to hezký. Když koukám na ty jeho videa, poslední dobou přemítám, jestli to puzení třískat do nožů a mlátit s nima a píchat do různejch předmětů namísto užívání k řezání je následek odbyté prvouky v tématu "k čemu věci slouží", nebo hra na přežívače military stylu přerůstá nenápadně v nějakou poruchu, čemuž by nasvědčovalo různý odhazování předmětů (koukal jsem od něj na nějakej jinej test kde někam odhodil futrál z nože etc.) a vzrůstající pocit "namachrovanosti".... Skoro když čučim na testy jiných věcí než nožů furt čekám, kdy do toho začne testovatel bušit nebo s tim mlátit :-).
    Z druhý strany, vychází to vstříc lidem, co maj pocit že nůž se nejlíp otestuje třískáním, případně si ho k třískání míněj pořídit a třískači jsou evidentně jinej obor než nožomilové řezači....
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    INSOMNIA: 1) Skladnost. Kdyz jsem doma, vezmu si akusroubovak. Ale ten sebou nevozim ani v aute, natoz treba v batohu po lese.

    2) Ne kazdy akusroubovak, i kdyz ho vubec sebou mas, umi neco zlehka dotahnout. Takze leckdy potrebujes akusroubovak a pak to dotahnout necim jinym.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    CROSS: Ja tomu nerozumim. Co je lepsiho na montovani Chargem misto klasickyho sroubovaku, akunsroubovaku, atd.?
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Survival knife DAFY - pokornyknives.com - test
    https://www.youtube.com/watch?v=6aakNO0UV84
    CROSS
    CROSS --- ---
    LAUNCHER: Style PS po mě taky nechtěli nikdy na letišti vidět, zato jsem ho použil úspěšně jako decoy u detekčního rámu v Istanbulu, pískal jsem samo, tak jsem jim to předved a Skeletool CX už nikdo nehledal. :-]

    INSOMNIA: taky jsem kancelářská krysa a taky mám doma fůru nářadí, ale v podstatě všechny aktivity vyžadující nářadí řeším primárně Leathermanem (Charge TTi a sada bitů, případně adaptér na normální bity a k tomu krabice bitů Hitachi z Hornbachu :-])
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    LAUNCHER: pro me vyvrtka, otvirak na konzervy a lahve je hlavni tema na multitoolu, dlouho sem proto nosil klasickej victorinox, pac to sou proste veci co se resi nejcasteji, na opravy mam velkej multitool v aute a obvykle mam i v aute nejaky naradi (aspon kladivo, sikovky, velky kombinacky a tak). Vlastne jediny technicky pouziti multitoolu za posledni dva roky bylo kdyz me zachranili kleste kdyz sem si zalomil klic v zamku :)))
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SIRIUS: Ted pendluji BRU - PRG a aktualne ani nechteji, at jim to predvedu.

    Myslim ze to automat v batohu vidi, ale vyhodnocuje jako bezpecne. Protoze driv, kdyz jsem to uplne stejne nechaval v batohu, tak to chteli videt a obcas mi to chteji i sebrat.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    LAUNCHER: to mam nejaky kopie z ciny, pac bych neprenesl pres srdce to vyhodit kdyby byl problem :)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Nezkoušel jste někdo multitool od Ganzo? Zrovna mám na zkoušku objednaný tento. http://s.aliexpress.com/22EjqUrM

    Je to za dobrý peníze a údajně nejsou špatný.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    INSOMNIA: SIRIUS: Kluci, diky za rozsireni obzoru, nevedel jsem, ze vyvrtka je i dnes tema. Ale rozumim vasi bolesti, me na MUT obcasne stve nepritomnost otviraku na konzervy. (To v armade uz dneska nemaji konzervy, huh?)
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: hm:( teď koukam, že asi nejde linkovat na compare... musíš si je tam nakliknout sám...

    ad vývrtka
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SIRIUS: Jeste Style PS, jestli nemas! :-) Az nekam poletis, tak mi podekujes :-)
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    LAUNCHER: ha koukam inovace proti xe6 co mam todl eje lehci a ma to vsechny minimalni nutny casti - pruser je ze malokerej naradak ma vyvrtku, a todle je v te vaze parada, to si hnedka musim dva vobjednat :)
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: *charge tti mají vyfocenou z opačné strany než wave. Jinak by na první pohled vypadali moc stejně :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam