VACA:
že by to mělo nějakej dopad na korozi, s tim bych byl opatrnej. Jsou to jen dva pláty titanu přišroubovaný ke stejnýmu plechovýmu skeletu jako má wave ..... uvidíš to stejné co u Wave, jenomže ty příložky ti prostě nezrezaví a pak - TTi má jinou konstrukci a sestavení než Wave. Není to úplně stejný skelet a sestavení jako má Wave. Je do něj líp vidět (do TTi). těžko se to vysvětluje, dokud nemá člověk oba vedle sebe v ruce. To moje TTi je po devíti letech neustálého tahání ještě furt v pořádku. Nerezaví ani trošku.
Vím že právě model TTi někde doporučovali rybářům,. kvůli těm titanovým příložkám,
že jim to jako u vody déle vydrží, jestli jo to nevím, nejsem rybář :-)
A řezací hák, kterej je jen probroušená prohlubeň do zubatýho nože. Osobně jsem rád že to tam nemam, zubatá čepel je tím oslabená a už jsem to párkrát viděl ulomený.. ..... oslabené ano, ale když se to používá tak jak se to používat má, tak podle mě nic nehrozí - já mám TTi od května 2008 a je v pohodě ..... to bych s tím asi musel něco páčit, kdybych to měl zlomit.
Tehdy to byl dovoz od jednoho člověka z USA, cena 3000 komplet i s těmi přídavnými bity :-))
Ale v podstatě jak jsem psal níže - Wave je perfektní multitool na EDC (taky je dlouhodobě nejprodávanější a nejoblíbenější, není se čemu divit - kvalita za rozumnou cenu .... rozumnou v USA, ne tady).
Příložky a řezák jsou maličkosti. Jediný větší rozdíl je ocel hlavního nože S30V : 420HC. Což ovšem člověk při normálním EDC užití stejně asi ani nepozná (to že tam je s30v).
Já jsem s TTi maximálně spokojenej. Kdybych měl seřadit Letherman a Victorinox multitooly do svého žebříčku oblíbenosti, tak bude vypadat tahle:
(1) TTi
(2) Surge a Victorinox SwissTool X+
(3) Wave
(4) SOG Power Assist .... u toho se mi vyskakovací nůž :-)