JIKE: Jj. Me se vsak jedalo o to, ze ten protikus co se o tohle opira neni rovnej. U mojeho wave je na nem hrbolek (je videt na me posledni foto). A ten hrbolek se proste do toho plechu obtiskul/vtiskul..
Ono za predpokladu ze jsou obe stycne plochy rovne, to asi opravdu nema kam ustoupit.
Ale kdyz je na tom odlitku hrbol, cele se to pak opira jen o tu jeho plochu, ani ne 1mm. A v tom miste pak ten plech proste ustoupi dokud se to neopre na celou plochu...
To je muj myslenkovej pochod. Nejsem strojar, ale tohle mi prijde ze ma logiku. Na podobnem principu funguje napr dulcik..
To o cem mluvim je asi opravdu minorita. Ale je to na obou stranach stycnejch ploch klesti, a tak je mozne ze v souctu to dalo ten 1mm kterej zmizel v ty mezere o ktery jsme se bavili. Jinak si to vysvetlit nedovedu.
Nejak se mi nezda ze by se hnuli ty tvrzene kleste (chrom molybden, vanadium nebo z ceho to je), ty by imho spis rovnou praskly.
To je prave taky vec, ze ty kleste jsou tvrdsi nez ten plech, a ten hrbol se vlastne zachoval jako důlčík. Nevim, ale nejak se mi nezda ani to ze bych prohnul ty rukojeti s nastrojema.. Nekde by imho byla videt nejaka "vlna"..