• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    UBU: dopredu ti radim, nechces to videt na zivo :-) zatim neznam nikoho kdo by odolal :-) a je urcite dobry se nedivat jen na weby co se zabyvaji prodejem kamenu. Jestli chces, muzu di poslat link kam se podivat a to je opravdovy misto kde opravdovi magori nakupujou opravdovy naturaly :-)
    UBU
    UBU --- ---
    HENNYVILLE: U tech zajimavejch finisheru sem koukal, ze ceny behem par let vzrostly treba petinasobne a některé i vic. To je úlet a navic to furt stoupá, furt si nejsem jist, jestli se toho chci ucastnit kdyz jsem se syntetikou spokojenej. Bude to chtit videt na zivo.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    UBU: Jo, Takayuki jsou urcite super, taky jsem je mel doma jako prvni na testovani a byl jsem z nich nadsenej. Kazdopadne v tech gritech od 2k nahoru se daji poridit ultimatni naturaly za par korun. Ja ted cekam na moje Aizu od Watanabe ktery vyslo se vsim vsudy asi na 3000kc. Akorat sutry levelu suita a tehdle finisher uz jsou proste o hodne drazsi.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    a ja mohu jen doporucit....
    Matějova dílna! / jedu si dřevo!
    http://matejovadilna.cz
    UBU
    UBU --- ---
    HENNYVILLE: hele, ne, fakt o tech sutrech nechci nic slyset, vubec te neposloucham a uz to sem radej nedavej, ok? To je desna dira ne prachy.
    Jinak testuju ty Takayuki Sakai od Roberta a ty 400 a 1000 jsou strasne prijemny sutry, uplne si s tebou povidaji, ta odezva je bozi. A ta 4K je taky hodne zajimava.
    UBU
    UBU --- ---
    GGG: Akatove prkynko je dobrej punk :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    GGG: mam skoro 4 roky a mohu jen doporucit...
    JIKE
    JIKE --- ---
    GGG: mám skoro 3 roky a mohu jen doporučit...
    GGG
    GGG --- ---
    bracha konecne po letech rozjel stranky s prknama ktera vyrabi :)
    Krájecí prkna
    https://krajeciprkna.cz/cs/
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    Mam tady par novinek, tak se s vama o ne podelim. Moje Moritaka petty neprezila jeden hodne rusnej vecerni servis a ohla se jak papir, takze jsem hledal nahradu, nic moc se mi nelibilo takze se muj kamos Matus Kalisky nabidl ze mi neco vyrobi. Moje jedina podminka byla at je to trochu vyssi a je to uhlikovka. Vysledek me velice prijemne prekvapil. Profil je trochu zvetseny Yoshikane 150mm, matros je 1.2442 a podle me jedna z nejlepsich DE uhlikovek ktery si nechal vyrobit primo pro sebe Achim Wirtz, kterej ten nuz i kalil. Je to v podstate vylepsena blue #1 a delaji z ni lidi Catcheside cutlery, Jurgen Schanz atd. HRC 63-64, dela krasnou modrou patinu, brousi se super dobre, v podstate pro me nepoznane, ostri je nekutecny. Davam fotky:





    Game of stones pokracuje, mam tady par dalsich zajimavych kousku. Podle fotky to pujde z leva do prava. Prvni je Narutaki Tomae, dostatecne velkej, krasnej cervenej finisher na kasumi a tydle povrchovky. Krasnej vintage a otevrenej sutr z nejakyho Tokijskyho holictstvi, kterej se pres nasi australskou spojku dostal az sem, tohle byl jeden z tech lepsich nakupu :-) 370 USD.

    tohle je Ksumi z Maruo suity

    Druhej je Maruoyama shiro suita-jeden z nejlepsich finisheru a polisheru co jsem kdy videl. Lesti do uplnyho zrcadla, ale presto nechava krasnej kotrast mezi hagane a jigane. Tohle rekneme umi uz jen Mizukihara Sunashi Suita Uchigumori, kterej se prodava za fakt hodne a jednou za rok v nejake dobre kvalite :-) Puvodni cena 1600 USD, ted 900 USD.



    Dalsi je moje Ohira Shiro suita ao rengekterou sem vam uz ukazoval a to na drevenym base je nejvetsi novinka a naprosto ultimatni finisher na ostri. Nakayama Kiita, podle stamps urcite pres 100 let starej kamen pravdepodobne z nejake aukce, opet od australana a jednoho z nejvetsich znalcu tenenn toishi. To, co to dela v kombinaci s Ohirou je pro me nepoznanej level ostrosti. Jsem z nej fakt nadsenej. Cena-500 USD
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    WAMP_ELF: zduraznuju ze nejsem fanda Victorinox..
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    tak jsem testoval vykostovaky. Mora Frosts, Victrorinox a Eicker, kazdy na dvou kuzlatech. Mora a Eicker s protiskluzem, Victorinox se zdrsnenym plastem. Podle meho soudu- 1. Victorinox 2. Mora 3. Eicker.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    HONCKA: vsechno je tam prakticky. A vsechny maji cepele z venku na otevreni jednou rukou ne? myslim ty klasicky modely.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SRNECEK: u leathermana jde koupit redukce na normální bity
    Když jsem se rozhodoval, tak u mě charge ti vyhrál, že u něj jde otevřít nůž jednou rukou, taky ten zubatý nůž je praktický.
    DACELO
    DACELO --- ---
    SRNECEK: Mam Charge TTi a nemenil bych :). Na druhou stranu, Wave udela prakticky stejnou praci za daleko min penez :) + jak uz tu zminoval Cross, da se koupit adapter na standardni bity.

    Nicmene s Victorinoxem nemam zkusenost, nemam duvod, Charge mi slouzi uz 11 rokem. Letos na jare protocili v ramci zaruky pote, co jsem zlomil kleste (prasarna s pacenim v dire trnu zarezleho seklu).
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    KOUDY: jaksi mi schazi takove drobnosti jako material cepele ale jinak na fotce dobry.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    BLOWUP: SOuhlas s popisem, ale ono je to i o vkusu zakazniku, co si budem povidal pokud jim nejvic jedou kolotoce, tak co by platili designera.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    JIKE: Ja nevim, no. Mam jejich sebenzu, ale v ty nejmene zdobny podobe: straight piskovanej titan a cepel, zadny ozdubky. Mam ve velky ucte jejich vojensky noze ktery jsou taky perfektni symbiozou formy a funkce. Ale zatim veskery jejich pokusy delat noze "hezky" mi zvedaj kufr, bez vyjimky. Vsechny ty ornamentiky, inleje, barevnej titan a podobny serepeticky jsou imho cim vic prouzku, tim vic adidas, takovy kolotocarsky zbozi. Coz je skoda, ponevadz noze definitivne delat umej. Potrebovali by imho dobryho designera.
    JIKE
    JIKE --- ---
    KOUDY: neblbni, fikneš se
    JAHODOVE_PYRE: na mě stejně


    SRNECEK: jak říká Jahodove_Pyré k TTi je i velký set bitů
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    ja chci asi tuhle stylovku :D

    Grovemade Minimalist Knife
    http://www.blessthisstuff.com/stuff/wear/acessories/grovemade-minimalist-knife/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam