• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---


    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---


    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SWIST
    SWIST --- ---
    AZIM: Jo, já ho instantně doporučuju kamarádům kteří chtějí nějaký nůž, sami se v tom nevyznají a nechtějí do toho moc investovat. Je relativně malý, lehký, materiál je podle mě taky dobrý, pojistka super a dá se vybrat ze spousty kombinací..
    I když teď bych k tomu přihodil i tu RAT1 - cena podobná a mě hlavně mnohem lépe padne do ruky, to vybrání na střenkách je super.
    AZIM
    AZIM --- ---
    SWIST: Tak tak, já mám dva, mladou jsem na vánoce podaroval růžovou verzí a ukazuje to kam vleze :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---




    D2 Takeshi Tactical Combat Tanto Sword - Urban Vendetta - Touch of Modern
    https://www.touchofmodern.com/sales/urban-vendetta/d2-takeshi-tactical-combat-tanto-sword
    STALK
    STALK --- ---
    EDAK: opakujou se tu mý oblíbený kudly :) za mě - dozier je super lehounkej super placatej a dobre drzi na clipu - rozhodně nejpraktičtější edc. imho. RAT1 a avispa jsou už trošku větší kudly - já mam jejich zmenšeniniy RAT2 a zancudo - RAT2 je perfektní, ale má linerlock a trošku víc agresivní tvar - zancudo má framelock a civilnější vzhled - clip tolik nedrží a je těžší. - naposledy sem si koupil manly comrade a dost sem si ho oblíbil - byť větší těžší, tlustší, bez pojistky a kolíčku. :) ten jejich peak vypadá taky fajn
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    CROSS: ty Victorinoxy jsou celkem fajn, Hunter Pro se fakt dobře drží v ruce...jen bych dodal že oba ty nože nemají klip...
    CROSS
    CROSS --- ---
    EDAK: trochu jinej styl ti nabídne i Victorinox, buď Sentinel (ale liner lock) nebo Hunter Pro (backlock, ale zase ta rukojeť je už trochu divoká).

    Jinak já když ztratil Delicu, koupil jsem si místo ní... Delicu. Ale měl jsem na to teda jinej rozpočet.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    EDAK: vyfiltrovat muzes, das si cenu a pak si prohlidnes co je k dispozici, co se ti libi a pokud nebazirujes na typu pojistky ale jen na onehand openingu moznosti najdes dost
    Bojové a sportovní nože, 2. strana | kapesni-noze.cz
    https://www.kapesni-noze.cz/...tovni-noze/2/?price_from=88&price_to=1582#price_from=88&price_to=1582
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    EDAK
    EDAK --- ---
    EDAK: rat1 i avispu mam v merku. s tim kershawem bych si diky tvaru pripadal uz skoro jako sandokan
    EDAK
    EDAK --- ---
    NEVILL: hm. ja jsem zase duvod k nakoupeni noveho noze bral jako moznost vyzkouset neco noveho. byl jsem se spydercem opravdu spokojenej.
    Jinak me vlastne vytaci ze neni jedina stranka kde by se noze dali jednoduse vyfiltrovat.....ale to jsem asi proste moc narocnej.
    SWIST
    SWIST --- ---
    EDAK: Popřípadě jestli netrváš na backlocku tak RAT1 (popřípadě ESSE Avispa) nebo Kershaw Shallot. Oba mám a jsme více než spokojený. U RATky mě dostal ten zvuk při prvním otevření, krásně klape.. :)


    Mimochodem, stává se mi to u většiny nožů, ale u ratky je to asi nejvýraznější.. Časem se mi čepel vůči střenkám při zavření hodně vyosuje. Pokouším se to doladit přitažením jedné nebo druhé strany šroubu na kloubu, ale není to uspokojivé. Nebo když je, tak už je to tak dotažené/povolené že už to má vliv na použití nože.. Nevíte kde je problém, jka mu předejít a hlavně jak ho vyřešit? Napadlo mne přidávání nějakých podložek, ale radši bych tomu předcházel..
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    EDAK: Nebo když jsi měl předtím Spyderco, tak co třeba nějaký Byrd, což je vlastně low-end Spyderco? Třeba Cara Cara není úplně marnej nůž...

    Byrd Knife by Spyderco Cara Cara G-10 | MůjNůž.cz
    http://mujnuz.cz/noze/zaviraci-noze/byrd-knife-by-spyderco-cara-cara-g-10
    EDAK
    EDAK --- ---
    Dekuji velice za tipy
    NEVILL: Zvazim, opravdu to vypada na dobry pomer
    KALIF_WH: Jako musim rict ze tenhle me opravdu dostal. akorat zrovna z otvirani jednou rukou slevit nehodlam, kolikrat mam v jedny ruce neco co potrebuju otevrit, rozriznout, porezat a druhou proste sahnu do kapsy otevru a rezu.
    Ale mozna zvazim tuto variantu. skoda ze se nedela i s kolickem http://www.vintagewear.cz/manly-peak-black
    RASHEEN: To je na me uz asi moc masivni...
    RASHEEN
    RASHEEN --- ---
    SWIST
    SWIST --- ---
    EDAK: Za mě bych asi taky doporučil Doziera, dělá se v různých verzícha různých barvách.. Poměr cena/výkon je super..
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    KALIF_WH: jinak samozrejme ten dozier, ktery doporucuje NEVILL to je prima kudla za hodne rozumne penize a baclklockem a pomerne civilnim vzhledem
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    EDAK: pokud bys byl ochoten rezignovat na zbyle parametry nez pomerne civilni vzhled tak osobne bych rad vyzkouosel http://www.vintagewear.cz/manly-edc-nuz-comrade-black , jinak to bude trochu honicka sehnat hezkej nuz s backlockem za tyhle penize, urcite se necha podivat na coldsteel, ty pouzivaji triadlock (varianta backlocku) akorat posledni dobou dost vycouvavaji z civilniho vzhledu, v tehle cenove variante by sel tak fin wolf nebo nejaky ten working man, ale to je pak otazka vkusu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam