• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    RASHEEN
    RASHEEN --- ---
    CHINGACHGOOK: kudla neni muj salek caje,ale pouzdro je suprovy ! like :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Tak jsem si k modremu Bugout poridil jeste tmavy :-) Pro situace, kdy nechci "cvakajici" nuz a zaroven mi vadi modra koukajici z decentnich kalhot. Tech 52g pri 3.24" ostri je pro EDC uzasnych.

    Ani nevim jak se to stalo, ale uz treti Benchmade.

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    JCD: GGG: Multitool udajne legalni, jinak jak pise ID JCD.

    Skrz letiste v Napoli mi prochazel mnohokrat (cca 2 roky zpet) v poho "ne-nuz" Leatherman Style PS, vzdy vyndan a vysvetlen.

    Nasel jsem k tomu, pravda je to JPP:

    "I am italian and a knife collector.

    You are not allowed to carry any knife at all WITHOUT a justified reason: you are collecting mooshrooms , you are fishing, etc...

    Also bear in mind that our obtuse and idiotic laws distinguish between carry and transportation . Carry is very restricted.

    You Can carry multitool.

    But: no One has the right to search you,unless you are suspected to having committed a fellony.

    Do not use It in public,people might call the police."


    Zdroj: https://www.spyderco.com/forumII/viewtopic.php?t=78308
    UBU
    UBU --- ---
    SWIST: Ještě koukni, jesli neni krcek napadne v horším stavu nez je cepel, idealne kdyz se blyska jak psi kulky, neklamne znameni, ze to nejaky odbornik vzal na filcaku. Uz sem takovou brousil, ostri se pak borti pod rukama a nejde nabrousit.
    GGG
    GGG --- ---
    JCD: byl jsem tam 100x a normalni zaviraci nuz v batuzku rozhodne nikdo neresi
    JCD
    JCD --- ---
    Skoda ale ze je v Italii noseni kapesnich nozu zakazane, krome situaci, ze je uzivatel prokazatelne potrebuje k urcite cinnosti, treba rybareni nebo houbareni...
    GGG
    GGG --- ---
    Pro ty co jedou na dovoelnou do italie .)
    Trip To Italy: The 34 Traditional Italian Pocket Knives |
    https://www.knifeplanet.net/traditional-italian-pocket-knives/#sicilia

    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SWIST: Zajímá tě hlavně vylámaný, porpaskaný ostří. Pak tě zajímají stopy po důlkové rzi, tzn. vyžraniny do hloubky materiálu. Taky by ostří mělo být pravidelný, žádná vlnovka apod. A to jak linie ostří pohledem na čepel z boku, tak i když se podíváš po ostří proti světlu.
    SWIST
    SWIST --- ---
    ...prosimvás, všiml jsem si za výlohou jednoho vetešnictví nějaké břitvy. Dneska se na ni chci jít kouknout, za 200,- ji budu brát asi určitě, ale na co bych se měl dívat? Popřípadě pokud by jich měli víc podle čeho porovnávat?
    CHINGACHGOOK
    CHINGACHGOOK --- ---
    Tak pouzdro dodelano







    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    UBU:
    JOSEF_K:
    britvy a pracovni nastroje samozrejme potrebujou jiny ostri, nez kuchynsky kudly. Mame v parte kamose, co dela predevsim prave ty britvy a dlata, hobliky atd a ten ceni pro me v podstate nepouzitelny kameny jako je Nakayama Maruka, Kiita, Super jemna Okudo shiro suita, narozdil ode me-ja chci agresivni rychly rezivy zubaty pilkoidni ostri, proto mi vyhovujou uplne jiny kameny jako je Ohira suita, Narutaki suita, Shinden suita, Ashiya ao renge. Samozrejme kazdej kamen je jinej, takze se muze i u toho Rozsutce stat, ze to bude rezivy, ale moje dosavadni zkusenost je takova, ze to nic moc nedela, ani s nagurou :-(
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    UBU: Ale jo, s tou tvrdostí máš recht. Když jsem víc dělal se soustruhem, tak jsem na něm obtahoval soustružnický dláta. To má i s rukojetí půl metru a blbě se to drží v rovině, takže do břidlice jsem si vždycky rejpnul, do rozsutce ani náhodou. A biřtvy jsou zajímavý. Já je brousím na břidlici, ale asi zkusím dát teda rozsutci ještě šanci.
    UBU
    UBU --- ---
    JOSEF_K: Nesdilim panove vase pohrdani rozsutcem, ale taky jsem si k nemu ale hnedal dlouho cestu. Koupil sem kdysi takovej pěknej velkej kus na nějaké výstavě, nebyl ani moc srovnanej, Vyzkoušel jsem ho, vůbec nebral, na ostri moc zmen nenastalo a tak skončil v šuplíku zapomnění. Vrátil sem se k němu až když sem začal experimentovat s břitvama, djamantem sem ho poradne srovnal a pak pod mikroskopem koukal, co to dělá s ostřim. Dela jine ostri nez syntetika, ale je super na finis zaoblenych dlatek co mam na drevorezbu nebo lzickovych nozu, protoze se do kamene diky jeho tvrdosti nezakusuji a pro oziveni ostri u uhlikovejch kuchynaku funguje skvele splash and go, super finis treba na maso.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Platí na všechny Leathermany 25 letá záruka a lze jí uplatnit nazávisle na tom kde jsem MT koupil?
    Například pokud koupím MT v USA a něco se podělá, mohu ho reklamovat v ČR? Díky.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    HENNYVILLE: V podmínkách evropských šutrů je rozsutec dobrej leda na orovnávání břidlice. Jde to vcelku rychle, moc tu dřidlici nepodrápeš a vyrobíš krásně jemný brusný bahno.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    JOSEF_K: Jo, ja rozsutec taky nechapu :-) mam ted novou Shinden suita cca lv. 3.5 a to je uplnej rychlik, cerny bahno po druhym tahu, v podstate ziletka do dvou minut.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    HENNYVILLE: Bahno bude akorát to světlejší. Ten tmavší roszutec se skoro nedá orovnat, bláto nevyrábí a ani moc nebrousí. Jeho popularita mi naprosto uniká.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    JOSEF_K: Cili pomaly a svetly bahno. Diky )
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    HENNYVILLE: Podle barvy a struktury bych to horní jemnější tipoval na rozsutec, to druhý bude taky nějakej pískovec.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    RSZ: ja si v roznove kupoval asi 4 roky zpatky ve skanzenu dlatka rezbarsky :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam