• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    UBU:
    JOSEF_K:
    britvy a pracovni nastroje samozrejme potrebujou jiny ostri, nez kuchynsky kudly. Mame v parte kamose, co dela predevsim prave ty britvy a dlata, hobliky atd a ten ceni pro me v podstate nepouzitelny kameny jako je Nakayama Maruka, Kiita, Super jemna Okudo shiro suita, narozdil ode me-ja chci agresivni rychly rezivy zubaty pilkoidni ostri, proto mi vyhovujou uplne jiny kameny jako je Ohira suita, Narutaki suita, Shinden suita, Ashiya ao renge. Samozrejme kazdej kamen je jinej, takze se muze i u toho Rozsutce stat, ze to bude rezivy, ale moje dosavadni zkusenost je takova, ze to nic moc nedela, ani s nagurou :-(
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    UBU: Ale jo, s tou tvrdostí máš recht. Když jsem víc dělal se soustruhem, tak jsem na něm obtahoval soustružnický dláta. To má i s rukojetí půl metru a blbě se to drží v rovině, takže do břidlice jsem si vždycky rejpnul, do rozsutce ani náhodou. A biřtvy jsou zajímavý. Já je brousím na břidlici, ale asi zkusím dát teda rozsutci ještě šanci.
    UBU
    UBU --- ---
    JOSEF_K: Nesdilim panove vase pohrdani rozsutcem, ale taky jsem si k nemu ale hnedal dlouho cestu. Koupil sem kdysi takovej pěknej velkej kus na nějaké výstavě, nebyl ani moc srovnanej, Vyzkoušel jsem ho, vůbec nebral, na ostri moc zmen nenastalo a tak skončil v šuplíku zapomnění. Vrátil sem se k němu až když sem začal experimentovat s břitvama, djamantem sem ho poradne srovnal a pak pod mikroskopem koukal, co to dělá s ostřim. Dela jine ostri nez syntetika, ale je super na finis zaoblenych dlatek co mam na drevorezbu nebo lzickovych nozu, protoze se do kamene diky jeho tvrdosti nezakusuji a pro oziveni ostri u uhlikovejch kuchynaku funguje skvele splash and go, super finis treba na maso.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Platí na všechny Leathermany 25 letá záruka a lze jí uplatnit nazávisle na tom kde jsem MT koupil?
    Například pokud koupím MT v USA a něco se podělá, mohu ho reklamovat v ČR? Díky.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    HENNYVILLE: V podmínkách evropských šutrů je rozsutec dobrej leda na orovnávání břidlice. Jde to vcelku rychle, moc tu dřidlici nepodrápeš a vyrobíš krásně jemný brusný bahno.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    JOSEF_K: Jo, ja rozsutec taky nechapu :-) mam ted novou Shinden suita cca lv. 3.5 a to je uplnej rychlik, cerny bahno po druhym tahu, v podstate ziletka do dvou minut.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    HENNYVILLE: Bahno bude akorát to světlejší. Ten tmavší roszutec se skoro nedá orovnat, bláto nevyrábí a ani moc nebrousí. Jeho popularita mi naprosto uniká.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    JOSEF_K: Cili pomaly a svetly bahno. Diky )
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    HENNYVILLE: Podle barvy a struktury bych to horní jemnější tipoval na rozsutec, to druhý bude taky nějakej pískovec.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    RSZ: ja si v roznove kupoval asi 4 roky zpatky ve skanzenu dlatka rezbarsky :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    RSZ: To vypada na neco prirodniho, nebo se pletu? Jaky sou z toho vysledky? Je to rychly? Tvrdy? Jakou to dela barvu bahna? Svetlou, tmavou? Dik za odpoved.
    RSZ
    RSZ --- ---
    REDSNAKE: koupenej ve stánku s dlátama v roznově, ale zajeď si tam na víkend, je tam hezky:)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    RSZ: Kdybys dal aspoň odkaz nebo kontakt, kulišáku! Hezkej, za kilečko, ať slouží
    RSZ
    RSZ --- ---
    lítaj tady ty japonský kameny za tisíce, tak se musím pochlubit tím svým - za kilo od valašskýho řezbáře;)



    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    Dárek k narozeninám, výroba komplet (skoro)švagr. Je to teda dost macek (~ 28 cm celkově), ale mám docela lopaty a drží se mi krásně :) Střenky měly být podle původního plánu G10tka, ale polotovar co přišel byl prý dost k hovnu, tak nakonec jsou naprosto originál i ty. Není to žádná highend princezna, ale chtěl jsem velkej bezúdržbovej (ocel N690 pokud se nepletu) a univerzální nůž.
    Teď jenom přemýšlím jestli kůži / kydex nebo třeba corduru.


    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    FINSON: rekl bych ze za tim muze byt i defekt pri vyrobe.
    FINSON
    FINSON --- ---
    HENNYVILLE: Asi, neřešil jsem to. Bral jsem to ze zvědavosti, další už bude čistokrevný Japonec.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    FINSON: proc to ma zakulacenou tu patku ? Aby jsi nedokrajoval nebo co?
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    TWISTRABBIT: za 500 asi ne. ale pokud bys nepatrne pritlacil..
    Samura 67 Chef's knife Gyuto Aus-8 Coltello Giapponese | eBay
    https://www.ebay.com/...us-8-Coltello-Giapponese/142721952660?hash=item213ae42b94:g:wv0AAOSwc6JagdOd
    Coltello Giapponese Samura Harakiri Nakiri Japan Chef's Knife 17 CM | eBay
    https://www.ebay.com/...-Japan-Chefs-Knife-17-CM/282576330470?hash=item41cadc9ee6:g:gGYAAOSwa51ZbeQ9
    TWISTRABBIT
    TWISTRABBIT --- ---
    ahoj pánové, mám takovej dotaz, občas tu vídám japonský nože do kuchyně, tuším, že tu někdo v historii také dával nějaké levnější verze - třeba za 500, ale netuším, kdo to dělal. Neměli byste nápad na nějaké "japonské" nože střední velikosti, vlastně spíš na zeleninu, co by byly třeba tak za 500? Díky moc
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    LAUNCHER: Bublinkovy obalky a krabice z farnellu, velky stehovacky krabice, plastovy vazaci pasky nebo nylonovy popruhy to kraji krasne, i na medeny draty a sundavani izolace dobry, klacky se s tim taky dobre rezou... a na chleba je to stejne kratky a tlusty. Ale bez obav o spicku s tim probodnes a rozriznes klasickou plechovku s babisovyma parkama.

    A to my velky tanto od CSka je i na jidlo bez problemu, protoze je trochu savloidne zahnuty a dost dlouhy i na bochnik nebo meloun.. ale co mam ten SCHF36 demolicni ingot od Schrade, tak tanto ven moc neberu a setrim si ho na cernej den.



    Takze zalezi co si predstavujes pod pojmem krajeni .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam