• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    AZIM
    AZIM --- ---
    DANII_DP: na to klikni :D
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    AZIM: coto, info link?
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Tim sem teda nechtel rict ze by mi ten nozejk prisel nejak prevratnej designove. Spis jen, ze bych to hned z prvni uplne nezatracoval jako nepouzitelnej smuk:D
    VACA
    VACA --- ---
    KURE: ja ti nechci oponovat jenom proto abych měl nějakej protinázor.
    Ale nevnímám to tak dramaticky. Jako taky mám rád kovový příložky po obou stranách, pro ten pocit.
    U takhle malýho nožejku imho neni uchycení čepu z jedný strany žádný tabu. Stejně, co s tim ty lidi který hledaj takhle maličkej nožejk budou "ED" dělat? Dloubat se za nechtem, občas oteřou nějakou poštu, obal od potraviny, apod... Někdo kdo chce vyřezávat ze dřeva apod má v hledáčku uplně něco jinýho, to je jasný. Ale vaklat se to imho nebude, je to velká plocha, a ten plech je z tytanu, to se prostě v tomhle měřítku hned tak nevyboxuje.. Tohle vypadá taky hrozně divně, a funguje to :)

    Bordel to imho bude lapat jako kterej-koli jinej nůž mezi střenky. Spíš bych se bál že ty detajly v tom květu se budou furt za něco zachytávat. Ale i to je asi planej poplach, v tomhle měřítku..

    Kdybychom se na všechno dívaly z těhle perspektiv, tak by nejoblíbenější leatherman wave musel bejt dost nepraktickej nástroj :)


    ---
    Btw dřív jsem taky měl tendence měřit nože podle toho jestli s nima půjde namazat chleba.
    Ale faktem je že čim víc stárnu, tim víc zjišťuju že v běžnym "ED" živote velkoměsta, kde člověk akorát pendluje mezi domovem, prací, úřadama, knihovnou eventuelně hospodou, venku tu paštiku mazat na chleba prostě nepotřebuju. A když jedu na výlet, tak si sebou prostě vemu jinou kudlu než městskej Kerhaw Leek, to je jasný. Ale proč bych se ve městě měl furt omezovat jen na praktickou survivalist kudlu, když to může bejt elegantní doplněk kterej všechny běžný městský činnosti zastane..
    Všechno se to prostě odvíjí od teh individuálních potřeb..
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    AZIM: mam ho a je fakt malinkej. Zkusim ho nafotit az ho najdu :)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    RSZ: na jídlo by třeba taky docela dobře vystačil spork, ale prostě máme rádi specializované předměty... :-)
    RSZ
    RSZ --- ---
    LA_PIOVRA: když už to píšeš, tak mě napadlo, že většinu věcí co dělám nožem bych vlastně udělal lépe nůžkama, dokonce i ten chleba by šel namazat máslem:)
    KURE
    KURE --- ---
    VACA: nezpochybnuju jistou eleganci ani pouziti do obleku či damskeho bussines kostymku. zpochybnuju "ED" ve zkratce edc. vsechny ty vyrezy a zahyby budou lapat bordel a tvar rukojeti nepusobi ergonomicky. klip je jen ohnutej plech. a čep vypada že je chyceny jen na jedny strane. cely se to bude vaklat jak sviň.

    no a pak obecne kickstarter = teleshoping říznutej čistym podvodem.
    viz tyhle kecy:
    this steel is made out of layers of steel and carbon, which are folded 33 times to create the blade.



    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    LA_PIOVRA: coze, 310 USD??? Beru zpet, je to picusarna nejvetsi:)
    VACA
    VACA --- ---
    LA_PIOVRA: N, ale kdyby jsi ho takto pouzival, tak prijdes o zaruku:D
    Spyderco ma totiz v zarucnich podminkach napsano, ze civilian se nesmi pouzivat jako utility knife..

    Neda se nic delat, zaruka je pouze na to parani lidi:D


    ;)
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    HOBORG: mne naopak ten tvar prijde praktickej. Ja kdyz uzivam kapesni nuz, tak to je nejcasteji:
    - preriznuti provazu nebo tenkyho lana (na miccich a pescich, co mam jako odmenu pro fenky na cvicaku, kdyz navazuju novy misto prekouslyho)
    - proriznuti krabice/lepenky, kdyz mi prijde balik
    - vyhrabavani spiny zpoza nehtu
    - proderaveni neceho spickou
    -------------------------------------------
    Samozrejme respektuju, ze nekdo hodla nozem napr. stipat polena, klucit parezy, pozivat jako stupinek zasunutej do kemnenny zdi nabo zabit grizlyho...
    Posklebovani zvastum o netrenovanych agentech samozrejme sdilim:)
    AZIM
    AZIM --- ---
    Tohle se mi moc libi ...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Bradley Kimura Butterfly 2018 Black | MůjNůž.cz
    http://mujnuz.cz/noze/zaviraci-noze/bradley-kimura-butterfly-2018-black

    Tohle vypadá fakt pěkně, mám od nich starší verzi motýlku Kimura a je výbornej... :-)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    VACA: hele s tim vytvorenim konvexu na nozi, kterej ho nema na mekkym podkladu se priserne nadres a vysledek nejistej. Respektive jde to ale ja osobne sem to delal 2x a chytnul sem si do sveraku flexu s pryzovym unasecem a pomerne jemnym smirkovym kotoucem a i tak musis bejt dost opatrnej protoze jednu stranu vzdycky brousi clovek dost krkolomne proti ostri takze fakt bacha na hranu smirku. Jinak samozrejme musi se to neustale, a to myslim fakt neustale chladit. TT knives mam taky peknou zkusenost se rezivosti.
    VACA
    VACA --- ---
    KALIF_WH: Dekuju za tipy. Mam totiz uz leta jeden nuz od TT, jedinej s kovexem co mam. Na moje pomery je neuveritelne rezivej, asi nejostrejsi kudla co mam. Vim, kluci s japonskejma laserama maj ted usmev:)
    Ja jsem ho za ty leta nikdy nebrousil, furt reze krasne. Ale ta fazeta je proste tak tenoucka linie, ze jsem si na tohle proste nikdy netroufnul abych to nezmrvil..

    Dokazu na tom mekkym podkladu konvex i vytvorit na nozi kterej ho nema?
    Jak sem psal, sem levej, na ty ostatni noze co konvex nemaj pouzivam dmt sadu s voditkama, protoze si rikam ze kdyz to budu delat svejma levejma prackama, ze to pak bude akorat vypadat "jako když pejsek čurá".. :D Ale ten konvex mi subjektivne prijde ze je proste nekde jinde, co se tyce rezivosti, ale vlastne i trvandlivosti toho ostri. Jak rikam, na ten TT jsem za dlouhy roky nemusel nikdy sahnout. Coz ale taky prikladam precizni praci panu kovaru..
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    VACA: jeste se mi docela osvedcilo, pokud chces nejaky praktictejsi typ, mit na kusu dreva nalepenou tlustou kuzi (jako strapping leather), ale misto obtahovani si na tu kuzi polozit smirgl 320 a vys, podle toho jak moc se chces rozvasnit, kdyz pak drzis hodne maly uhel a prsty tlacis kousek za ostri, tak se ti konvex dela v zasade pruznosti toho podkladu, jenom timhle zpusobem vetsinou neudelas dobre finalni ostri, je pak potreba to jeste jemne obtahnout na nejakem tvrdem finalnim brousku, protoze si vlastne neustale strhavas jehlu.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    VACA: na udrzovani kovexniho ostri je nejlepsi kdyz jsi uplne levej :-) pri brouseni pokud nemas jistou ruku tak v zasade z kazdeho ostri udela casem konvex, vyprdni se na klemu a brus rukou a bude to ok :-)
    VACA
    VACA --- ---
    *stepi, sakra


    Zpátky k nožům. Prosim pěkně, jak nejlíp udržovat konvex když jsem uplně levej a brousit umim akorát s klemou a vodítkama?
    VACA
    VACA --- ---
    jn, sry sem nějakej společensky přecitlivělej poslední dobou. Potřeboval bych aspoň měsíc dovolenou někde ve stepy:) Ale to mi ještě nejakej "pátek" potrvá, než se mi povede :/
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    VACA: rekl bych ze naopak zrovna tady je parta lidi, kteri sdili vpodstate stejny nesvary :-) a co se tyce ustredniho bodu zajmu jsou ochotni a schopni probirat veskere mozne i nemozne uhly pohledu :-)
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    VACA: zbytecne se cilis, to ze si nekdo koupi nepraktickou vec, proto ze k tomu ma nejakej vztah, to tu asi kazdej chape, jinak by tezko kdy z nas nedo mohl mit treba ballisong a podobne. To ze maji na netu lidi tendenci reagovat protiargumentama, nebo konfrontacne neni rozhodne jen otazka nyxu :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam