Gyuto z JNS prislo. Naoki Mazaki ze Sanjo, 270mm dlouhy, 57 vysoky, 5.5mm siroky v krcku u rucky, vaha 254g, Shiro 2 na jadru, celorez. Maksim uvadi ze specialne pro nej a jeho JNS verze dela Mazaki jako pro jedinyho charcoal heat treatment. Je mi sympaticky, ze si Mazaki dela vse sam, nedela z prelaminovanych matrosu, grind a kanji taky dela sam. Podle fotek ho uci Yoshiaki Fujiwara aka Kyoshi Kato, kteryho je tepelny zpracovani vyhlaseny, sam muzu potvrdit ze jeho Shiro 2 je nejlepsi co jsem kdy mel v ruce. Vybrus ostri je neskutecne tenkej, distal taper je krasne konzistentni. Brousi se vcelku lehce, neni to nic tvrdyho jak Kato nebo moje EM 1.2442, ale zadny maslo to neni ) nekdo z KKF fora to daval merit a prej to ma 63HRC coz je dobry. Jediny co me prekvapilo je to, ze Maksim pise na jeho eshopu ze to Mazaki finishuje na prirodnich kamenech, coz dela fakt par top vyrobcu jako je Shigefusa nebo Kato. Na kamenech je to bezesporu v bevelech finishovany, ale podle grinding marks tak grit 400 ) Kazdopadne na to, kolik to stoji, je to HODNE dobrej nuz. zatim asi nejlip krajejici kudla z myho arzenalu.
To, jak ten nuz ted vypada, mi sice par hodin s velkou spotrebou smirglu a fingerstones trvalo, ale i tak to za to stoji )