• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    SAMOUT: v jungli, mam tu net tak jednou za dva dny )
    RASHEEN: ja uz videl tolik ostrych, ale tragickych podbrousenych kudel, jen kvuli tomu, ze to nekdo delal podle videa, jenze si proste neuvedomil ze je potreba to sudlat soumerne, ze zacatku neodhadne ubytek matrose na nitsich gritech, neodhadne tvrdost cepele a milion dalsich picovin )

co se tyce kurzu-parkrat jsme to s klukama chteli udelat, vzdy se prihlasilo 30+ lidi ale todle proste 3-5 lidi neutahne nikdy. Nehodlam to delat jako jeden preprodejce osoupanych kudel z ebay a sefkuhar jedne z Hus v Praze. jestli si dobre pamatuju-700-1000czk vstup + vlastni kameny a mel tam byt 1 co to bude ucit. prijde mi uplnej nesmysl si vzit za ukazani, coz neni nauceni, za 2-3hod 1000czk. ja v podstate nevim co bych si za to mel rict :-) mame na FB celkem dobrou skupinu o brouseni, mozna tam nekdo z vas je, teda minimalne o jednom vim. da se tam neco dozvedet, naucit.

delame celkem pravidelne s partou sraz u me v praci (restaurace) kam doneseme novy kudly, novy kameny, kecame, zereme, chlastame. pravidelne tam par novych lidi pozveme. ukazeme o co de, nikdy si za to nic nerekneme. az se vratim tady z te prdele tak se chysta sraz, coz bude na konci unora. 2-3 lidi navic zvladneme. par lidi tady z nyxu uz na nasich srazech bylo a prezilo to. po jednom to vaznym zajemcum sem ochotnej ukazat ja u me doma. kdybyste neco pachali a ja mel zrovna cas, prijedu, privezu kameny a muzu k tomu neco rict.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    GGG: Heeeenyyyyy, kde jsiii :-). Jinak bych se taky pridal, s vleznym nemam problem.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    GGG: no jeden profi brusič tu určitě je :-))
    GGG
    GGG --- ---
    WAMP_ELF: zatim kupodivu zadna :(

Nejdulezitejsi bude sehnat lektory, tem by se melo zaplatit alespon cestak a cas, tudiz by tam muselo byt vstupne/ucastnicky poplatek.
    Bohuzel se mi nikdo jako lektor neozval. Nevite o nekom?

WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    GGG: tak jaká je odezva? mě to velmi láká. klidně i nějaký vlezný bych zaplatil
    ROZCOS
    ROZCOS --- ---
    REDSNAKE: ta mají ale jen oranžovej! tak to nevím..to by k tomu dřěvu asi moc nešlo :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ROZCOS: Info z knife 2012: "Pro Prahu a okolí: zelený domeček na křižovatce Průmyslové a Černokostelecké (a Jižní spojky, u Europarku), prodejna těsnění, deska červeného fíbru 500 x 500 x 1 mm, 156Kč. Včera jsem ho tam koupil."

Netuším jak je to aktuální
    ROZCOS
    ROZCOS --- ---
    prosím nevíte jestli se v praze dá někde koupit/ sehnat fíbr? tohleto http://www.jatagan.eu/vyrob-si-nuz/fibr/
    JIKE
    JIKE --- ---
    JIKE: tak jsem si psal přímo s podporou: The hardness of these steel is about the same, different chemical composition. The blade of steel P18 is more wear-resistant.
    Steel P18 is better than steel XB-5, as it is more qualitative, more wear-resistant, longer working without the need to sharpen the blade.
    JIKE
    JIKE --- ---
    máte někdo zkušenosti nebo znalost když porovnáváte vlastnosti ocele:

ХВ-5 a Р18 ?

díky
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    STALK: pouzivam tohle jak na osekavani vetvi z padlych stromu, tak na kroviny sipku atd. krasne se tim cisti podel plotu
    Mačeta WoodXpert XA23 Fiskars 126005 Fiskars-shop.cz
    https://www.fiskars-shop.cz/maceta-woodxpert-xa23-fiskars-126005
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    REDSNAKE: Buď, a nebo si tam pomocí sekery postavíš srub, nože použiješ na lov zvěře a počkáš do jara, než D1 bude zase průjezdná ;-)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    STALK: Kdysi jsem si pořídil billhook X3 od Fiskarsu ( https://www.fiskars-shop.cz/maceta-x3-fiskars-126003-vyprodej ) na nálety, křoví a ostružiní. Křovinořezem by to asi bylo rychlejc, ale řve a smrdí a šlahouny se na něj namotávají, s tímhle menší kousky zahrady nebo místa mezi šutrama a tak docela rychle vyčistím a ještě při tom potrénuju dynamiku seku. ;) Krásně se s ním pracovalo a na pár ran přetnul i poměrně slušný kmínek.
    Nový tvar XA3 je hnusný a nemá tak dobrý hák. :(
    DAHY
    DAHY --- ---
    GGG: To se mi líbí. V USA by to byla řada Zombia Apocalypse, u nás je to Garden Kit :)
    STALK
    STALK --- ---
    REDSNAKE: Já bych to převed do ještě obecnejší roviny - používáte (myslím skutečně používáte na práci) někdo mačetu? - já od chvíle kdy jsem zjistil jak fungujou věci jako: (ve většim motorovka a křovinořez - jsem nenašel využití - ale rád bych! :)
    a
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    GGG: a k čemu by ti to mělo v tom autě jako být? Že bys to vytáhl až zaroste D1 a nebude průjezdná, tak aby ses prosekal?
    GGG
    GGG --- ---
    tohe neni spatny do auta ne? za ty prachy....
    NAREX Garden Kit MACHETE Limitovaná edice | Narex specializovaný Eshop, Originální příslušenství a náhradní díly, Akce 2018
    https://narexcz.cz/...ektronaradi-v-ceske-lipe-c596/narex-garden-kit-machete-limitovana-edice-i6773/
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    od narexu mam sadu dlat a sou docela dobry...kdyby se jmenovaly mikov tak si je nekoupim:)
    AZIM
    AZIM --- ---
    KALIF_WH: maximalne souhlasim, kazdy remeslnik/profik narex vyzdvihne ale nozir Mikov ani omylem ...
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    AZIM: ajj bojim se, co z toho vznikne. Lepsi by kazdopadne bylo aby mikov zacal delat noze jako narex naradi a ne obracene :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam