• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    ;-)
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    LEON_KOWALSKI: Dostat na zimu cabrio by ho mohlo překvapit, to je fakt :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Ferrari Testarossa cabrio :-)
    ZOE81
    ZOE81 --- ---
    Snad jsem na dobrém místě ohledně rady. Prosím, čím bych mohla obdarovat jako naprostý laik člověka, který se vyzná ve výrobě nožů a je v tom fakt dobrý? Existuje v téhle oblasti něco, čím bych mohla překvapit? A klidně i doporučte encyklopedie. Nejen v českém jazyce. Moc děkuju! P.S.: Nůž mu dávat nechci.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    SAMOUT: v jungli, mam tu net tak jednou za dva dny )
    RASHEEN: ja uz videl tolik ostrych, ale tragickych podbrousenych kudel, jen kvuli tomu, ze to nekdo delal podle videa, jenze si proste neuvedomil ze je potreba to sudlat soumerne, ze zacatku neodhadne ubytek matrose na nitsich gritech, neodhadne tvrdost cepele a milion dalsich picovin )

    co se tyce kurzu-parkrat jsme to s klukama chteli udelat, vzdy se prihlasilo 30+ lidi ale todle proste 3-5 lidi neutahne nikdy. Nehodlam to delat jako jeden preprodejce osoupanych kudel z ebay a sefkuhar jedne z Hus v Praze. jestli si dobre pamatuju-700-1000czk vstup + vlastni kameny a mel tam byt 1 co to bude ucit. prijde mi uplnej nesmysl si vzit za ukazani, coz neni nauceni, za 2-3hod 1000czk. ja v podstate nevim co bych si za to mel rict :-) mame na FB celkem dobrou skupinu o brouseni, mozna tam nekdo z vas je, teda minimalne o jednom vim. da se tam neco dozvedet, naucit.

    delame celkem pravidelne s partou sraz u me v praci (restaurace) kam doneseme novy kudly, novy kameny, kecame, zereme, chlastame. pravidelne tam par novych lidi pozveme. ukazeme o co de, nikdy si za to nic nerekneme. az se vratim tady z te prdele tak se chysta sraz, coz bude na konci unora. 2-3 lidi navic zvladneme. par lidi tady z nyxu uz na nasich srazech bylo a prezilo to. po jednom to vaznym zajemcum sem ochotnej ukazat ja u me doma. kdybyste neco pachali a ja mel zrovna cas, prijedu, privezu kameny a muzu k tomu neco rict.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    GGG: jestli víkend, tak si mě škrtni.
    DACELO
    DACELO --- ---
    RASHEEN: Na jedný chlapský akci jsme brousili nože, sekery - co si kdo přivezl. Nejsem brusič, je mi 34 (nemám odbroušeno 50 let a tisíce nožů) a přesto jsem byl schopný předávat znalosti, zkušenosti"dolů" daleko starším chlapům a nové se naopak učit od těch "výš/dál". Já bych to nezatracoval.
    Pravidlo bylo jediný - brousím si svoje, případně erární chalupové kuchňáky, které byly v zoufalém stavu a už jim moc uškosit nešlo.

    Mám teď ochrnutou ruku, takže na broušení moc nejsem, ale můžu poskytnout kyčkovou brusnou sadu od Lanskyho, Master's edge a případně "začátečnické kombo" kamen 500/1200 a přírodní břidlici (cokoliv mezi 3-8k). K sadám i podporu, na šutrech teď jenom levou nic nenabrousím, tak maximálně srovnat dláto :)...
    RASHEEN
    RASHEEN --- ---
    GGG: vsak v pohode....kdyz se nekdo neco priuci jenom dobre...kdyby tydle veci nekoho zajimaly vic,tak doporucim treba letni knifest/akce na celej vikend se spoustou lidi od fochu/
    GGG
    GGG --- ---
    ARMADILLO: no tak asi by se to udelalo naky odpoledne o vikendu, idealne ted v zime, lektori by dostali zaplaceno
    GGG
    GGG --- ---
    RASHEEN: hele je to dobrovolny, takze jestli se ti to nezda tak nemusis chodit, je tu spousta lidi co neumi brousit vubec a ma zajem se cokoliv nazivo dozvedet
    RASHEEN
    RASHEEN --- ---
    ARMADILLO: jo,mas pravdu...proto mi prijde akce kde budu dve,tri..nebo kolik hodek koukat, jak to nekdo, kdo to neumi, pod vedenim nekoho kdo ma odbrousino zkousi a pritom si to bude chtit zkusit kazdej s jinym nozem/sekerou..takovy ne moc prinosny no..
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    RASHEEN: Teorie je jedna věc, ale já myslím, že zrovna u nožů je dost ostrá učící křivka, třeba prvních 10 jsem určitě nevěděl co dělám (a to jsem měl nakoukaná videa), dalších 100 nožů jsem si myslím udělal solidně, ale teprve po cca 300 jsem pochopil, že i ta první stovka se dala udělat líp. Máš různé druhy oceli, typy nožů, někdo přinese nůžky, sekyrku... atd.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    GGG: Mně to příjde jako zajímavý nápad, jak jsi mi psal, asi bych do toho i šel, otázka je čas. Když mi někdo donese nože a já si je v klidu u sebe nabrousím tak to je relax a udělám to ve volném čase, kdežto tohle je spíš taková akce, na kterou bych si musel vyblokovat pár hodin a to asi nedám. S vybavením problém nemám, koupil jsem ho, aby se používalo :))
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    YERRO: zajimavy - https://www.peremskyknives.cz
    obycejny - opinel
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    YERRO: Pokud ma rad tradicnejsi noze, tak tenhle pan rozhodne neni spatna volba http://www.nozesovinec.cz/
    RASHEEN
    RASHEEN --- ---
    WAMP_ELF:

    UBU: parada,takze predstava je ze nekdo pritahne svy kameny a necha me mu je sjet a nebo ukaze ze na lanskym musim delat rukou tam a zpatky....parada,jedu taky a u tech kamenu bych si zabral, s dovolenim, jedno z prvnich "osahani",nez je nekdo dojebe :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    JCD: Je krásný! Ale přijde mi, že 6cm čepel je na české flákání se po lese už dost krátká. Pečem tu strašně velký chleba. ;) Kamarádka má krásný nůž s 8 cm čepelí, je praktický a skladný, ale když přijde na to uříznout si chleba nebo hůl v lískách pod kopcem, je to spousta pižlání a o další 2 cm kratší čepel by už byla dost k zlosti.

    Když už jsme u toho, tak řečený Grandpas Favourite je tak klasicky pěkný. Ale padesátníkovi bych radši koupil něco s jiným názvem, kdybych si nebyl jistej jeho smyslem pro humor. :D
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    YERRO: a ma to byt spis pevny nebo zaviraci nuz ?
    JCD
    JCD --- ---
    YERRO: zaznel pozadavek na zajimavy i obycejny, hned jsem si vzpomnel na toto :)
    Pokornyknives I OBSIKIRI
    https://www.pokornyknives.com/obsikiri
    YERRO
    YERRO --- ---
    Zdravím, pokud by prosím někoho napadlo, kde sehnat zajímavý, ale i obyč nůž pro velmi přírodně orientovaného 50níka, tak prosím do zprávy. Dík ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam