• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    DACELO
    DACELO --- ---
    RASHEEN: Na jedný chlapský akci jsme brousili nože, sekery - co si kdo přivezl. Nejsem brusič, je mi 34 (nemám odbroušeno 50 let a tisíce nožů) a přesto jsem byl schopný předávat znalosti, zkušenosti"dolů" daleko starším chlapům a nové se naopak učit od těch "výš/dál". Já bych to nezatracoval.
    Pravidlo bylo jediný - brousím si svoje, případně erární chalupové kuchňáky, které byly v zoufalém stavu a už jim moc uškosit nešlo.

    Mám teď ochrnutou ruku, takže na broušení moc nejsem, ale můžu poskytnout kyčkovou brusnou sadu od Lanskyho, Master's edge a případně "začátečnické kombo" kamen 500/1200 a přírodní břidlici (cokoliv mezi 3-8k). K sadám i podporu, na šutrech teď jenom levou nic nenabrousím, tak maximálně srovnat dláto :)...
    GGG
    GGG --- ---
    RASHEEN: hele je to dobrovolny, takze jestli se ti to nezda tak nemusis chodit, je tu spousta lidi co neumi brousit vubec a ma zajem se cokoliv nazivo dozvedet
    RASHEEN
    RASHEEN --- ---
    ARMADILLO: jo,mas pravdu...proto mi prijde akce kde budu dve,tri..nebo kolik hodek koukat, jak to nekdo, kdo to neumi, pod vedenim nekoho kdo ma odbrousino zkousi a pritom si to bude chtit zkusit kazdej s jinym nozem/sekerou..takovy ne moc prinosny no..
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    RASHEEN: Teorie je jedna věc, ale já myslím, že zrovna u nožů je dost ostrá učící křivka, třeba prvních 10 jsem určitě nevěděl co dělám (a to jsem měl nakoukaná videa), dalších 100 nožů jsem si myslím udělal solidně, ale teprve po cca 300 jsem pochopil, že i ta první stovka se dala udělat líp. Máš různé druhy oceli, typy nožů, někdo přinese nůžky, sekyrku... atd.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    GGG: Mně to příjde jako zajímavý nápad, jak jsi mi psal, asi bych do toho i šel, otázka je čas. Když mi někdo donese nože a já si je v klidu u sebe nabrousím tak to je relax a udělám to ve volném čase, kdežto tohle je spíš taková akce, na kterou bych si musel vyblokovat pár hodin a to asi nedám. S vybavením problém nemám, koupil jsem ho, aby se používalo :))
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    YERRO: zajimavy - https://www.peremskyknives.cz
    obycejny - opinel
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    YERRO: Pokud ma rad tradicnejsi noze, tak tenhle pan rozhodne neni spatna volba http://www.nozesovinec.cz/
    RASHEEN
    RASHEEN --- ---
    WAMP_ELF:

    UBU: parada,takze predstava je ze nekdo pritahne svy kameny a necha me mu je sjet a nebo ukaze ze na lanskym musim delat rukou tam a zpatky....parada,jedu taky a u tech kamenu bych si zabral, s dovolenim, jedno z prvnich "osahani",nez je nekdo dojebe :)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    JCD: Je krásný! Ale přijde mi, že 6cm čepel je na české flákání se po lese už dost krátká. Pečem tu strašně velký chleba. ;) Kamarádka má krásný nůž s 8 cm čepelí, je praktický a skladný, ale když přijde na to uříznout si chleba nebo hůl v lískách pod kopcem, je to spousta pižlání a o další 2 cm kratší čepel by už byla dost k zlosti.

    Když už jsme u toho, tak řečený Grandpas Favourite je tak klasicky pěkný. Ale padesátníkovi bych radši koupil něco s jiným názvem, kdybych si nebyl jistej jeho smyslem pro humor. :D
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    YERRO: a ma to byt spis pevny nebo zaviraci nuz ?
    JCD
    JCD --- ---
    YERRO: zaznel pozadavek na zajimavy i obycejny, hned jsem si vzpomnel na toto :)
    Pokornyknives I OBSIKIRI
    https://www.pokornyknives.com/obsikiri
    YERRO
    YERRO --- ---
    Zdravím, pokud by prosím někoho napadlo, kde sehnat zajímavý, ale i obyč nůž pro velmi přírodně orientovaného 50níka, tak prosím do zprávy. Dík ...
    UBU
    UBU --- ---
    RASHEEN: Treba ze na videu te nikdo neopravi, kdyz si myslis ze to delas dobre ale ve skutecnosti je to uplne blbe.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    RASHEEN: pro mě třeba že si osaham brousky. A někdo mi nabrousí SE na surge :-))
    RASHEEN
    RASHEEN --- ---
    muzu dotaz ? jakou bude mit kurz brouseni pridanou hodnotu oproti videim na netu? no offense....
    FUTAS
    FUTAS --- ---
    taky zájem
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    HONCKA: no je to trochu nejasný ... jako říkat měl jsem měl jsem Volvo, teď mám Audi a chci zpět Volvo..
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    RODWY: taky by me zajimal duvod, ja kdyz jsem se rozhodoval o multitoolu, tak u victorinoxu me sralo, ze nejde nuz otevrit jednou rukou a taky u charge TI hodne pouzivam ten zubatej nuz, hlavne na rezani plastovych list.
    GGG
    GGG --- ---
    skvely, tak zajemcu by bylo urcite dostatek!
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    Ja taky
    FEEX
    FEEX --- ---
    Já bych se taky rad pridal
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Varianta jede lektor a tri posluchaci za me taky super :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam