• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KURE: Kohetsu je private brand Marka z Chef knives to go, takze USA. Maly levny dobry nerezovy petty bych se podival na Kaeru radu co ma Maksim na JNS. Akorat to neni western rucka teda. Kdyby jsi netrval na nerezu, podival bych se urcite na Yoshikane shiro2 co maj na cleancut.se nebo Hinoura to stejny.
    KURE
    KURE --- ---
    Náhodou, nevíte kde by se dalo tady někde kolem (čti EU) koupit: Kohetsu AS Western Petty 120mm?
    Nebo jiný petty z aogami super, symetrický brus a "rozumná cena"?
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    Tansu je bozi, ma to fakt smrnc styl a zadna preplacanost. Will Catcheside libej se mi hodne nejaky designovy prvky ae stylove sem se zamiloval do Tansua :-) O stabilizovanym drevu samozrejme vim, parkrat uz sem ho na neco taky pouzival, u kucharskejch veci to dava smysl nejen kvuli vaze ale i vodeodolnost a neporeznost. Vetsinou vypada hezky ale jak mam rad klasicky drevo tak mam se stabilizovanym obcas problem. kdyz z nej neco delas chova se to spis jak umela hmota nez jako drevo a o nejake vuni se samozrejme taky neda mluvit. Mam ted doma asi 3 spaliky neceho stabilizovanyho a porad se nemuzu dokopat k tomu to na neco hodit :-)
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KALIF_WH: Proto spousta noziru pouziva stabilizovany dreva, aby nabrali vzadu vahu, ale to pro tebe urcite neni zadna novinka ) co se tyce inspirace, pokud by ses chtel mrknout na kudly o kterych si myslim ze sou FAKT povedeny, tak treba Mert Tansu (bejvalej sefkuchar nejakyho top hotelu v Sydney) nebo Will Catcheside. Dle me soucasny spicky western makers. Evan Antzenberger, novej dost nadejnej Frantik jim slape na paty, taky dela krasny kudly. Naschval posilam nozire kteri radi delaji vetsi noze, tam pomer rukojeti a cepele jde hezky videt.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    KURE: mas recht, materialove N690 na nuz vychazi okolo 100 kc pokud to neni nejakej obr + v zasade do 150 das za zakaleni.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    HENNYVILLE: hele urcite se rad podivam, v tomhle sem to zatim fakt resil stylem, co je v ruce prijemny mne. A i kdyz varim rad do kuchare mam svetelne roky daleko nejen co se prace s kuchynakem tyce. Delal jsem to pocitove tak aby byly aspon trochu vyvazeny. Jinak na dobre udelanej profinuz se podivam rad, vzdycky je co se ucit a nektery veci clovek z obrazku a videi neodkouka.
    KURE
    KURE --- ---
    VACA: imho bude problem v ostří. nože se nechávají "tlustý" pro zakalení a pak se dobrušují. ostří je tak tenké, že by se spálilo.

    jsi si jistej že to je skutěčně tvrdostí? imho než se pouštět do takový operace, chtělo by si to nechat někde změřit.
    mám pocit že ta předělávka bude náročná tak, že je možná lepší začít znovu.
    HENNYVILLE
    HENNYVILLE --- ---
    KALIF_WH: Noze hezky, drevo hezky zpracovany. Jen jestli bych mohl mit pripominku, tak je to pomer velikosti rucek k delce cepeli. Neznam teda delky tech nozu, ale pocitam ze to je neco kolem 15-20cm. Na takhle “malych” cepelich, je nutny brat v potaz, ze hodne prace se odehrava v ruce, cili chces mit tu kudlu obratnejsi a s mensi ruckou se dela proste lepe. Samozrejme je to bezna praxe u vicero noziru, pak se to dodatecne resi zbytecne nejakou vymenou, zkracovanim atd. Ja chapu ze to chcete udelat pohodlny do ruky, jako je to s EDC a loveckyma atd kudlama, u kuchynaku je to ale trosicku jiny. Ber to jen jako pripominku od nekoho kdo ma kudlu 12 hodin denne v ruce, ne jako rejpani. Klidne se muzeme domluvit a ukazu ti osobne co mam na mysli a muzeme to porovnat s kudlama u kterych si myslim, ze je to v poradku.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    VACA: ahoj, znova zakalit by to melo jit, kazdopadne povrchovka tim asi trochu utrpi, N690 neni sice metalurgicky zadnej zazrak ale tvrdost na beznej nuz zvlada celkem v pohode a nabrousit se da. Ostri sice nedrzi nejak brutalne dlouho, ale zas se neha celkem v pohode obnovit i v polnich podminkach o kus bridlice, nebo dno hrnku ci talire. A pouzdro pro aspon trochu zrucnyho cloveka neni problem udelat k jakymukoli nozi.
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    JOSEF_K: Hele budu rad za tipy, jak sem si znova overil tak moje truhlarsky schopnosti jsou spis zaporny nez co jinyho :-) ted jsem z nejakejch zbytku preklizky delal darkovou krabicku a natrapil sem se s tim hrozne.
    VACA
    VACA --- ---
    Btw kdyz jsem zahlidnul tu n690..

    Nejsem metalurg a nic o tom nevim, ale je mozny na uz “hotovym” nozi nechat to nejak znovuzakalit? Samozrejme kdyz bych z toho sundal strenky..

    Mam jeden nuz z toho, ne nikdy sem ho nijak neuhral, nepopustil, vzdy brousil jen rucne..

    Ale sakra ta vec skoro nejde rozume nabrousit vzdycky ze z toho takovy kopyto at se clovek snazi jak chce. Natoz aby pak chvilku zustalo “ostry”. Jinak peknej nuz, trochu me to sere.

    Ale co by to obnaselo? Ma to stonewash povrchovku..

    Jo taky je k tomu absolutne doprzneny uplne zkurveny pouzdro ze kteryho uz sem ten nuz parkat vytrpusil a jednou hledal v lese par hodin.

    Kurva to sem se ted zase nasral
    Tak nevim jestli tuhle trpkou vzpominku na jedno velky zklamani z nadsenyho backingu radeji zase nezahrabu nekam na dno supliku.
    Kdykoliv vidim ty nedodelky na tom a ten paskvil parodii na pouzdro.. To bych blil!

    Sory
    KURE
    KURE --- ---
    TEAPACK: je to mimo budget, ale imho super. muj edc. já ho mám s g10 střenkou ale dělají variantu s duralem:
    Z100 - ACTA NON VERBA
    https://www.anvknives.cz/zaviraci-noze/z100/
    BLUERAVEN
    BLUERAVEN --- ---
    TEAPACK: no s trochou cviku se da otevrit i jednoruc. Ta cepel je dost tezka. Sam na nem ocenuju hlavne ocel a pojistku a chtel jsem sheepfoot i kdyz ma sve nevyhody...
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    BLUERAVEN: díky úplně rovnému ostří je to zajímavý kousek, ale už je s cenou dost přes limit, špatnej materiál ručky a obávám se, že obouruční otevírání by jí zdržovalo.
    JCD: Ten není k zahození, dík =)

    OK, zatím díky moc všem, nechám si těch pár kousků uležet v hlavě a pak vám dám echo jestli byla ségra nadšená =)
    JCD
    JCD --- ---
    Teda crkt, co to kecám....
    JCD
    JCD --- ---
    TEAPACK: mrkni na Kershaw drifter
    CRKT Drifter gray - MujNuz.cz
    https://www.mujnuz.cz/noze/crkt-drifter-gray.html
    Sice tam píšou g10, ale model 6450S má nerez a cena dobrá
    BLUERAVEN
    BLUERAVEN --- ---
    TEAPACK: co tohle...https://eur.heinnie.com/qsp-worker-g10 mam ho par tydnu a zatim spokojenost
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    VACA: Díky, zatím je favorit Kershaw Volt SS =)
    VACA
    VACA --- ---
    A nebo jestli se libi spyderco ale nelibi se cena. Tak mozna neco od Byrd?
    To je takovy levnejsi cinsky spyderco. Ale maj to spyderco pod svymi kridly, a i vzhledem k tomu ze to zastitujou a hrde se k tomu hlasej i na svym ofiko webu spyderco.com, tak bych rek ze si kvalitu hlidaj..

    Tady treba jeden celokovovej v rozpoctu:

    BY03SS2 Byrd Cara Cara2 Stainless Steel Byrd by Spyderco Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/byrd/BY03SS2.php

    VACA
    VACA --- ---
    Levnejm s&w bych se asi vyhnul. Zrovna tak nejtovanymu nozi... ale to je jen moje osobni preference..

    Co treba neco z tohoto:

    KS1556 Kershaw Cryo II Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/kershaw/KS1556.php

    KS3655 Kershaw Volt SS Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/kershaw/KS3655.php

    KS1812GRY Kershaw Dividend Gray Nože Nůž
    http://www.noze-nuz.com/kershaw/KS1812GRY.php

    Jen namatkou. Kdyz tak si projed kershaw myslim ze v ty cene tam najdes par slusnejch kousku s kovovou strenkou.

    Myslim ze kershaw samo-rozebiranim netrpi. Apon ja mam pozitivni zkusennost a kamosi myslim ze taky. I kdyz pravda u malinko drazsich kousku ale myslim ze oni umej i ty levny..



    Odpuste odkazy na šulce ale na mobilu mi paradoxne vyhovuje mit 400 nozu na jedny strance a neklikat se prez 50listu :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam