• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    IXTREMIST: Poslu fotku kdyztak, je o neco vic koroziodolna nez pruzinovka, nebo veci co jsem delal z oceli tridy 19, je teda fakt ze ta D2 nebyla do zrcadla ale satin finish a naleptana. Zrcadlo urcite pomaha. Kdyz to clovek samozrejme hned po pouziti omeje a otre do sucha, tak si myslim ze nebude problem ale jak rikam, bracha to parkrat zapomnel na drezu, s kapkama vody a bylo. Je to samozrejme mistni, tzn ze fakt na tom bylo presne videt, kde ty kapky byly, ze vzdusne vlhkosti to nebere nic. Ja mam ted jen pro test pripravenou cepel kuchynaku z 19.312 delal sem nejake nerezove 1.4034 a N690 N690 je sice celkem prumerna ocel ale noze co sem z ni delal si rozhodne vedou lip nez valna vetsina beznych kuchynaku do 2k co jsem mel v ruce. Docela se tesim, az si vyzkousim nejake sofistikovanejsi materialy, zatim piluju vybrusy a postup, aby ten vysledek byl alespon trochu podle mych predstav a mel sem otestovane co a jak si muzu dovolit poslat do kalirny aby se mi to nevratilo prohnute a jak se s tim pripadne necha nakladat expost, abych to tepelne nezdegradoval.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KALIF_WH: no tak jasný, jak to není full nerez, tak se musíš starat.. patinu bych neřešil. Ještě strašně moc dělá povrchovka, D2 do zrcadla sem dělal a lišku to prostě nechyta.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    WOLFGAR: tak pokud nechceš top, tak dobře zpracovaná N690 by to mohla zvladnout
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    RSZ: za ty roky se mi jich rozpadlo několik...to jsou zřejmě takové standardní fičury u Mikovu že rybička se časem rozpadne a u Predátora prdne péro... :-)
    RSZ
    RSZ --- ---
    NEVILL: alespoň ta rybička kdyby nestála za vyližprdel, jedná se mi právě rozpadla v kapse

    RODWY
    RODWY --- ---
    prirustek..udelal jsem si radost.)

    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    IXTREMIST: D2 rozhodne neni skoronerez, na kuchynskym nozi umi zkorodovat taky slusne. Delal jsem z ni kuchynak pro brachu, sice si pochvaluje, jak krasne kraji a jak to drzi ostri, ale sedne rychle a staci ji nechat na kraji drezu a chytne lisku. Takze uz sem mu to asi 4x daval doporadku ocelovou vlnou.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    HE11_KNIGHT: Copak o to, decka do kuchyne nesmi, ale obavam se, ze by tomu nemusela uverit ani kontrola z hygieny a ze jich pry letos chodi.

    IXTREMIST: Tak me vazne staci kdyz to bude alespon tvrdsi nez ty tricet let stara KDSka zbrousene za ta leta tak na tretinu tloustky puvodni cepele. Jde mi hlavne o tu vahu a ergonomii. Zkratka aby se s tim dobre pracovalo, dvakrat to jednou za cas pretahnout po kameni je to nejmensi.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    HE11_KNIGHT: no Pokud to nechceš brousit každý dvě hodiny, tak se porozhlidni po něčem z elmaxu nebo cpm, ale tam jen matros vyjde na dvojku a víc.
    Popřípadě D2, což je taková skoronerez... ale bez diamantu na tom při broušení necháš ruce, pokud to bude správně zakalený.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    IXTREMIST: za chvíli ten nůž bude černej jak bota od cibule a brambor. Tomu děcka neuvěřej na táboře, že je nůž čistej a je to jen ochaný filtr uhlíkové ocele :)
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    WOLFGAR: musí to být nerez? pac vlastnosti co popisujes zvládne jakákoli lepší uhlikovka líp, než většina nerezu
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Jezdim kazdy rok varit na detsky tabor tak jsem se rozhodl, ze si letos udelam radost a poridim si na to nejaky poradny nuz abych to tam zase nepizlal cely tyden KDSkama ktere musim brousit co dve hodiny.

    Takze se obracim na mistni znalce s radou k vyberu. Chtel bych univerzalni sefkucharak, tak aby s tim slo delat vicemene vsechno, nejsem zvykly nejak stridat noze. Nemusi byt nejak extra tvrdy, bezne si za behu dobrusuju nuz na kameni, ale ocenim kdyz to bude jednou denne a ne zminene kazde dve hodiny jako u kdsek a nozu z chinesia. Nejdulezitejsi je ergonomie a nizka vaha, varim tam sam pro nejakych 50 lidi takze mam nuz v ruce vetsinu dne. Pred par lety jsem si koupil nejaky "lepsi" nuz a rezal sice krasne, ale po jednom dni jsem z nej mel puchyre mezi palcem a ukazovackem a stejen letel do supliku. Budget nejak do dvojky.

    Diky za rady.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    DOTCOM: ze Sedlčan znám nožířství Bareš:

    Nožířství Bareš
    http://nozirstvibares.cz/

    náš dýmkařský klub si tam nechal udělat kapesní nože a celkem spokojenost... :-)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    RAINBOF: něco se mi vybavuje mam pocit :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HE11_KNIGHT: nemuzu to najit nikde ale na kuchanakach na tom blistru/papiru bylo napsano ze to neni pro mladistve a psychicky labilni
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    RAINBOF: to si nepamatuju, co tam je? :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    HE11_KNIGHT: a mají na obalu to přátelské varování...
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    DOTCOM: Já mam KDS rád, máme některé kusy už 20 let (obyč kuchyňáky za 80kč) a když se dobře naostří je to radost. Člověk s tím občas něco vyšprajcne, takže špička je snad na všech ohnutá, víc uhlikata by mohla být ta ocel asi.. ale zase to by mi v tý cihle ta špička zůstala, takže vše OK. Mám je radši než fiskars.
    KURE
    KURE --- ---
    DOTCOM: no nevím, spíš nezačali. Tohle není nůž.

    Kings row
    Kované kuchařské nože nejvyšší kvality, které splňují i nejnáročnější požadavky profesionálů, stejně dobře se však uplatní i v kuchyni běžné domácnosti.



    Materiál čepele: Speciální francouzská ocel s obsahem 0,50% C, 14,50% Cr, 0,70% Mo, 0,12% V.

    Tvrdost min. 52 HRc.

    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    KURE: No, vypada to tak :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam