• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    FINSON
    FINSON --- ---
    MATT: To je moc pěkný, takže dneska jsem viděl, jak kvalitně udržovaný má ten původní "černý shop", který sám považuje za hlavní a doporučuje ho... na ten "modrý" teda kouknu taky, myslím, že jsem tady na to dokonce reagoval, když se tady objevila zpráva, že ho spustil, a pak se tam asi bál vlézt.
    MATT
    MATT --- ---
    ma dva rozdilny weby http://www.noze-nuz.cz/ a http://www.noze-nuz.com/

    Noze-Nuz.cz
    Během víkendu jsme spustili zkušební provoz tohoto nového paralelního shopu na adrese www.noze-nuz.cz. Tento "modrý shop" je jen výsledkem poptávky malé skupiny zákazníků po klasickém košíkovém obchodu a je a bude určen, jen pro skladové položky. Rozhodně nemá nahradit stávající "černý shop" na adrese www.noze-nuz.com. Tento "černý shop" na .COM doméně bude nadále hlavním. Doporučujeme stávajícím zákazníkům, kteří už jsou na poněkud neortodoxní, ale velmi jednoduchý způsob nákupu přes obyčejný e-mail zvyklí, aby nadále použivali přávě původní "černou verzi". Je a bude tam širší nabídka. Navíc v tom novém (modrém) není a zřejmě ani nebude nastaven systém věrnostních slev. Děkujeme za pochopení.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VLKOUNEK: hustý!! :-))
    VLKOUNEK
    VLKOUNEK --- ---
    NEVILL: ted posledni dobou mel i shop s kosikem atd- proste normal eshop, akorat to bylo asi moc zakaznicky friendly ))
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    FINSON: Jak dlouho už to provozuje? Takových možná skoro dvacet let? Každopádně ten web se za takových posledních patnáct let v podstatě nezměnil, akorát od jisté doby tam k těm nožům začal točit i videa...
    FINSON
    FINSON --- ---
    Tvl tak jsem jenom tak z plezíru kouknul na web k Šulcovi, vyjel si hned první odkaz "SEZNAM SKLADOVÝCH ZÁSOB K DODANÍ PRAKTICKY IHNED", našel tam Sodbustera od Case, tak mě napadla hříšná myšlenka... Tapnu na detail a tam koment "NEDOSTUPNÝ".
    Chuj s tím chlapem, fakt.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KURE: kruci todle my penezence nedelej, jakoby nestacilo zbranovy auditko vedle :D
    CROSS
    CROSS --- ---
    MATT: podle mě je to hlavně trademark, ale asi se to v praxi osvědčuje (maj to na vícero modelech). Mně se s tim jablka a kedlubny krájej a okrajujou dobře. :-] Musim teda podotknout, že u Deliky i dalších jejich nožů mi přijde, že většina fotek hrozně zkresluje, jak ta čepel v reálu vypadá. Naživo mi to přijde v pohodě, obecně Delica na EDC -- u mě dobrý (nosim ji trvale v kalhotách "do kanclu", na volnej čas mám jiného favorita).
    MATT
    MATT --- ---
    Mě Delica přišla zezačátku hrozně odporná, ale už jsem jí viděl tolikrát, že se mi začíná líbit ;) Má ten tvar čepele nějaký specifický účel, nebo je to víceméně "jen" trademark?
    KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER: co myslíš že dělam poslední čtvrt hodinu :D hledam kde by se dala koupit
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KURE: Myslim, ze by sis mel udelat radost! :-)

    #YOLO
    KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER: tak to se omlouvam zase já :D

    mimochodem, že s tím pořád otravuju, tuhle enduru bych si fakt nechal líbit
    Endura® 4 Mahogany Pakkawood HAP40/SUS410 Exclusive - Spyderco, Inc.
    https://www.spyderco.com/...og/details/C10WD/Endura-4-Mahogany-Pakkawood-HAP40-SUS410-Exclusive/1100
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KURE: Souhlasim a pripadne se omlouvam, linkovany Paysan bych do bezne seriove produkce neradil :-) Jinak zrovna mne rikat, ze nad Spyderco ohrnuji nos, to neni fer :-))
    KURE
    KURE --- ---
    LAUNCHER: fakt nejsem spyderco fanboy:D ale musim se jich zastat. Oni dělají (taky) premiový nože.
    Dělají docela hodně malých serií kdy vydají nějaký svůj model nějak vyšperkován. Nebo dokonce ve spolupráci s nějakym slavnym xichtem. bejvá to drahý, bejvá to z exotickejch materiálů a po té co serie zkončí, jde to blbě sehnat. třeba zde:
    Paysan™ - Spyderco, Inc.
    https://www.spyderco.com/catalog/details/C238TI/Paysan/1781

    Zároveň je jasný že endura nebo delica v plastu je přesně ten workhorse spotřebák nad kterym ohrnuješ nos :)
    Asi bych radši ztratil nějakou blbou sebenzu za trapnejch $520, než toho Paysana :D :D *)

    *) obsah příspěvku byl psán s notnou dávkou nadsázky a humoru.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VACA: V poradku, rad tomu budu rikat jinak, treba "běžná sériová produkce", nebo "nářadí" nebo nize uvedene "velkovýroba".

    Hlavne mi slo o to, ze v kontextu tohodle boardu bych nedaval Spyderco pod "lepší značky nožů", coz mi zavani premiovkou.

    Kdyz mistni Spyderco nebo BM spadne z utesu, asi se u toho zavztekame, ale odkracime si do obchodu pro jiny, at uz ten samy, nebo novejsi design tehoz.

    Jenze kdyz tohle predvedes treba s CRK nebo Spartan Blades a ke vsemu s custom designem, ktery se proste uz nedela, tak hodne stesti se shanenim noveho. A i financne to bude asi bolet vic, nez takovy ten mistni sedy prumer.

    A nemusi to byt nutne jen o cene nebo sehnatelnosti, nebo exoticke oceli - Rekneme kdybys mel rybicku po dedovi, sice za par korun, ale "byla po dedovi". Nerekl bych o ni "spotrebka", protoze ta emocialni hodnota je tam velka.

    MATT
    MATT --- ---
    nevite, maj nekde v praze vystaveny Esee Avispu a Zancudo?
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: já už jsem se k tomu vyjadřoval, ale i kdybych se toho pojmu podržel, tak je spotřebka a spotřebka. Když zlomim Moru z Hornbachu, dojedu si tam pro novou za pět franků. Když zlomim čepel na Charge, pošle mi Leatherman novou. ;-] Jinak bych řekl, že spotřebka je z principu každá kudla, kterou člověk používá, protože kudlu můžeš ztratit, zapomenout v zavazadle při odbavení na letišti a podobně.

    Ale on to Launcher nemyslel nijak negativně, spíš asi v tom smyslu, že zavírák za litr si nikdo nedává do vitrínky, je to nástroj na práci. Že ti vydrží deset a víc let asi neni zas tak divný, koneckonců je to ze železa. :-]

    Když tak o tom přemejšlim, vlastně nevim, jakou kudlu používám nejdýl. Asi nějakej švýcarák, kde taky na nějakým tom roku pěti deseti moc nesejde.
    VACA
    VACA --- ---
    me jen fascinuje vase uzivani slova "spotrebka". BM mam asi 13let, z toho valnou cast jako edc, ten nuz udelal mnoho tvrde prace a jeste dalsich xx let udela.
    Pojem spotrebni material si predstavuju uplne jinak.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NEVILL: To me CRK je Chris Reeve Knives ;-)

    Jinak z toho co pises, mym pohledem:

    ZT - Spotrebka
    Rocksteak - Neznal jsem, uznavam to nevypada jako spotrebka
    Viper - spotrebka

    Rozlisuji to s dovolenim velmi jednoduse podle ceny, od toho Viper a ZT mas spoustu nozu za 5k CZK. To by se u CRK stat nemohlo :-))

    Jinak to "spotrebka" nemyslim vubec zle, ostatne z nozu nejvic nosim Benchmade Phaeton, Benchmade Bugout, Leatherman MUT. A nevim co muze byt vic spotrebka nez Leatherman a Bugout...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KURE: Ano, s timto zcela souhlasim. Omlouvam se, ze jsem tam nenapsal rovnou "coz nic nemeni na tom, co rikas" - coz jsem tam napsat chtel, ale nejak mi to vypadlo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam