• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    MIKEKT: ja bych ho teda nezahazoval:D na kuchynaky ho mam taky. pouzivam ala ocilka, vzdycky deset sekund preliznout kuchynak pred pouzitim, a mam akorat ostrej, aby krajel ciste a nematlal mekky rajcata apod. svoje noze si mazlim na sharpmakeru a pasovce, tam si taky hraju na brusicskyho fasistu, ale na ty kuchynaky, co s nima zena kraji kolac na plechu, to je perly svinim. to fiskarsi protahovatko ma optimalni pomer cena/vykon/cas prace. se s tim neser, kdyz to mas, tak s tim zacni, na zacatecnickou basic udrzbu to staci, a az ti to stacit prestane, tak se evolucne vyvijej - jako vsichni si projdes vyhazovanim penez a let zivota na nakupovani brousicich systemu nebo kamenu, nez najdes neco, co ti sedi a naucis se s tim:D
    FINSON
    FINSON --- ---
    MIKEKT: Ten ostřič bych zahodil. Je mi jasné, že to nechceš slyšet, ale na slušné broušení potřebuješ buďto brusný kámen nebo diamantový plochý brousek a naučit se s tím pracovat (držet úhel a rozumně na to tlačit) nebo brusnou sadu á la Lansky nebo Spyderco Triangle Sharpmaker - tam toho učení není tolik, ale přece jenom to nějaký základní skill chce. Zkratky neexistují - teda kromě možnosti zanést / poslat to k nožíři. K nožíři, ne k brusičovi nůžek.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Kdyz jste tady u toho ostreni. Poridil jsem si ten P801 ruike a zajimalo by me jak bych ho mel casem ostrit. Mam tady tohle v kuchyni, ale to asi nebude idelani co? :)
    Ostřič nožů a seker Fiskars | Ešner.eu
    https://www.esner.eu/ostric-nozu-a-seker-fiskars
    Plus mam jeste na jendom kuchynskym fiskars nozi dva mensi zuby. Je nejaka moznost jak se jich v domacich podminkach zbavit? :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    SN0WCRASH: Jo, ještě Kizer. Ten a Ruike jsem měl v ruce, dá se to používat a brousit. Ty ostatní jmenované jsou dražší, papírově lepší a jinými uživateli take výš hodnocené. Nemám aktuálně touhu je osobně zkoušet, ale to už sem nepatří.
    MATT
    MATT --- ---
    SN0WCRASH: myslel jsem konkretne tu ocel. nasledny zpracovani uz rozpoznam. je mi jasny, ze originalnimu spydercu se nebude vaklat cepel, protoze ma vuli v dirce kolem cepu. coz me zrovna na tomhle stve.

    jak poznas co to je za ocel?
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    ja som teda z Ciny kupoval niekde v kategorii 20-30 EUR, napriklad Ganzo alebo kopia Kershaw a ked aj kvalita spravovania bola OK, ocel bola vzdy 440-ka.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    MATT: Originál je na tom tak ze to na rozdíl od tohoto nebudou vyhozený peníze.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    FINSON: dakujem, pisem si a pohladam nejake exemplare do zbierky :)
    MATT: Ak mas moznost, skus si niekde ohmatat ten isty alebo podobny model priamo od Spyderco. Ak ti ten rozdiel nevadi, tak neries :)
    MATT
    MATT --- ---
    MATT: jako musim uznat, ze tohle byly vyhozeny penize, ale aspon muzu pochvalit Spyderco za design ;)
    FINSON
    FINSON --- ---
    SN0WCRASH: Čínské nože z ne-na-hovno oceli jsou třeba Ruike, WE Knife, Bestech nebo Reate. Afaik, určitě jich bude víc. Poznávacím znamením je, že nefejkují US produkci včetně ražby na čepeli nebo nedejbože i EAN kódu, jak tady kdysi dřív taky proběhlo, a tři kusy od nich se holt nevejdou do 46 USD.
    MATT
    MATT --- ---
    NEVILL: Ta druha fotka je prave pod tlakem, normalne to vypada nasledovne. Ale jak jsem psal, pri orezavani tlustsiho klacku jsem dobrej pocit nemel.

    SN0WCRASH: Ja tohle asi moc nepoznam, ale rad se necham poucit.

    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MATT: Teda jak je tam ten schůdek kde by čepel měla docvaknout do pojistky, nevím jestli bych k tomu měl úplně důvěru...teda ne že by si člověk bral Dragonfly na nějakou těžko práci, ale i tak...
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    MATT: stale cakam, ze mi niekto ukaze cinu, ktora nebude mat blato namiesto ocele. Vsetky noze, co som mal z Ciny sa brusili naprd, nedrzali ostrie a celkove spracovanie bolo kvalitativne mile za prvym (low-end) Spydercom, co som si kupil.
    MATT
    MATT --- ---
    FEEX: Esee je Taiwan, ale to je asi jedno. Jinak ty tri ciny staly dohromady 46 USD, tak linkni aspon jeden adekvatni ;) Kdybych si ty noze mohl osahat nekde na prodejne, tak asi nevaham, ale v Praze jsem nenasel jedinej kloudnej kram. Navic ten fejknutej Bugout me zaujal natolik, ze si nejspis poridim jeho mensiho brasku, coz by mi predtim prislo jako nesmysl.
    FEEX
    FEEX --- ---
    MATT: a nebylo by lepsi si místo 4 kusu z ciny koupit jeden dobrej od nozire, nebo origo?
    MATT
    MATT --- ---
    tak mi prislo cinsky Spyderco Dragonfly. Je mensi nez jsem cekal ;) Do ruky padne fakt dobre, jabko se s nim krajelo skoro nejlip oproti ostanim. Strenky jsou takovy blativy, vzal jsem do ruky klacek, zkousel ho orezat a nic moc pocit.. backlock ma kapku vuli, takze i cepel se lehce hejbe. Zajimalo by me, jak je na tom original.



    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    Hele pánové, dotaz na broušení - na jakym kameni končíte? Teď mám rytmus že cca 1x/2 týdny vezmu Břeťovo gyuto 5000 grit Shatonem. Pro zajímavost je to tenhle: https://www.instagram.com/p/Bw5B4HUBTJD/

    Viděl jsem teď další shapton 12000 za rozumný peníze, ale nevím, jestli si nějak pomůžu. S ostrostí jsem spokojenej, co by mi mohlo přinést broušení na jemnějším kameni?
    ATLAN
    ATLAN --- ---
    Tohle mě opravdu pobavilo. Zajímavý kousek historie se záhadou + vynikající práce na replice.
    Seax of Beagnoth- Mystery
    https://www.youtube.com/watch?v=mXI-XINIwZM
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    The Bugout You've Been Waiting For!! | Blade HQ Exclusive 20CV Bugout
    http://www.youtube.com/watch?v=BqCDR5Dpsms
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    GGG: t4 je divna je to male a tezke, v takovem divnem pomeru, lepsi je t2, ale jako porad si myslim ze tohle neni finalni produkt co by tohle kombo dobre resil. Ja furt doufam ze victorinox udela nekerej z tech vetsich modelu z nejake lepsi ocely a budu spokojen
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam