• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JIKENOŽE -
    MATT
    MATT --- ---
    tak mi prislo cinsky Spyderco Dragonfly. Je mensi nez jsem cekal ;) Do ruky padne fakt dobre, jabko se s nim krajelo skoro nejlip oproti ostanim. Strenky jsou takovy blativy, vzal jsem do ruky klacek, zkousel ho orezat a nic moc pocit.. backlock ma kapku vuli, takze i cepel se lehce hejbe. Zajimalo by me, jak je na tom original.



    KROKODILE
    KROKODILE --- ---
    Hele pánové, dotaz na broušení - na jakym kameni končíte? Teď mám rytmus že cca 1x/2 týdny vezmu Břeťovo gyuto 5000 grit Shatonem. Pro zajímavost je to tenhle: https://www.instagram.com/p/Bw5B4HUBTJD/

    Viděl jsem teď další shapton 12000 za rozumný peníze, ale nevím, jestli si nějak pomůžu. S ostrostí jsem spokojenej, co by mi mohlo přinést broušení na jemnějším kameni?
    ATLAN
    ATLAN --- ---
    Tohle mě opravdu pobavilo. Zajímavý kousek historie se záhadou + vynikající práce na replice.
    Seax of Beagnoth- Mystery
    https://www.youtube.com/watch?v=mXI-XINIwZM
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    The Bugout You've Been Waiting For!! | Blade HQ Exclusive 20CV Bugout
    http://www.youtube.com/watch?v=BqCDR5Dpsms
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    GGG: t4 je divna je to male a tezke, v takovem divnem pomeru, lepsi je t2, ale jako porad si myslim ze tohle neni finalni produkt co by tohle kombo dobre resil. Ja furt doufam ze victorinox udela nekerej z tech vetsich modelu z nejake lepsi ocely a budu spokojen
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    GGG: Zatím ne, chtěl bych nějakou tu verzi na které je bit driver...
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    GGG: Tez bych chtel nejaky Free model. Ale cekam, az je budou mit i v konfiguraci vhodne pro me. Neco jako MUT nebo Skeletool (využil bych oba).
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    ALDARION: No jo, dvoustovky... asi to nemohu svést na autocorrect, co? :P
    GGG
    GGG --- ---
    netestoval jste nekdo toto?
    T4 | Leatherman FREE Technology | Multi-Tools
    https://www.leatherman.com/free-t4-581.html?utm_source=HiConsumptio&utm_medium=HandsOn

    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    ALDARION: doma vyfotim, cim to resim ja ve volnem case :-)
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    LODBROG: Na chvíli jsem se bavil představou dvoumetrového hřebíku. :D (BTW ten skoro celokovový oštěp inspirovaný Afrikou od Cold steelu létá fakt báječně.;) Tak děkuju, žes mi ho tím překecem připomněl, chtěl jsem si ho pořídit před případným druhým lockdownem: Házení věcí a střílení z kuše jsou takové sympaticky autistické aktivity k tréninku... ;)) Ale souhlas: Hřebíky dvoustovky jsou supr, dobré výsledky podává i rozřezaný a nabroušený tenčí roxor. Kamarádi nadělali vrhací "jehlice" z hranolků cca 5x10mm nalezených za barákem a docela s nimi machrujou. Takže na to asi fakt nemá cenu něco nakupovat... :)
    GGG
    GGG --- ---
    Celkem prakticky pusobici serie Pursuit od Buck, nevideli jste to nekde v CZ eshopu?
    https://www.buckknives.com/collections/PURSUIT-SERIES/


    LODBROG
    LODBROG --- ---
    MUTOID: Já myslel že na vrhání (bo)šurikenů je nejlepší házet hřebíky dvoutisícovky. Teda aspoň na kratší vzdálenosti ;) .
    KALIF_WH
    KALIF_WH --- ---
    FINSON: Ten hloh me moc bavi. Gratuluju
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jak jsem psal o těch douk-douk z toho francouzského eshopu, že jsem si je měl blbec přihodit k objednávce... no, tak jsem si je přihodil k té druhé teďka. Krom toho jsem si udělal předčasné Vánoce v inzerci na Knifu, tak to sem teď budu asi postupně sázet, až se mi taky podaří trochu rozumné fotky a ochmatat si ty nové kusy natolik, abych o nich byl schopen něco říct.

    Douk-douk má plech stonewashed a černěný (že by brynýr? :-) - vypadá to tak) a čepelka se dala vybrat uhlíkovka nebo nerez - vzal jsem nerezovou. A dobře jsem udělal, ta uhlíková veverka rezne jako... eh :-) Prostě je to rezavá veverka.
    Pár postřehů: Pružina na obou kusech silná a spolehlilvě držící, přitom ještě pořád umožňuje pohodlnou manipulaci bez použití nehetníku. Ale čtyřletý synek to neotevře, což považuji za výhodu. Je to lehké, tenké tak, že o tom v kapse nevím (o tom celonerezovém, co jsem dával naposledy, v kapse vím, i když je taky tenký, tohle je prostě jiné), přitom otevřené v ruce to budí dojem pořádné a schopné kudly. Z fabriky to přišlo nepěkně tupé (řízlo to plastovou láhev, volební lístek už ne), fest jsem je prohnal přes sharpmakera a kůži a řežou teď jak ďasi.
    Další report po čase, zatím jsem z těchhle low-end klasik tak odvázanej, že je určitě ponosím a budu pak moct zase něco napsat.












    No a pak tady mám second-hand sedláčka od Hloha: Taky jsem se hned zamiloval, je to takový roztomilý mazlík. Než s ním teda zkusíte nakrájet březové polínko, pak se začne chovat jako nekompromisní profík. Kdo zná Hloha, ví, že čepel může být prakticky z čehokoliv, co někde sebral ze země, mně tohle připadá jako nějaká pružinovka. Od předchozího majitele to přišlo úplně tupé, vzal jsem to na kámen 1000 grit a pak na kůži a po tomhle to dnes krájelo tu suchou břízu napříč vlákny (kolmo na endgrain) jako řezbářský nůž.
    Super na tom je, že se to dá ovládat jednou rukou a dá se s tím hrát jako s jakýmkoliv jiným zavírákem, není to sice automat, ale mě osobně baví taky hodně. A na rozdíl od slipjointu to nemá žádnou pružinu, která to nemehlu jako já při tom hraní zavře na prsty.
    Hlohova práce na první pohled vypadá jako punk, ale ten nůž je perfektně spasovaný, vyladěný, vycentrovaný a s přesným chodem - čepel chodí téměř bez odporu a při zatlačení do plného otevření se ten prasečí ocásek zakousne za stop pin a zvýší na něm tření, takže se to úplně samo nezavře. A podle toho, jak se to brousí, to bude taky dobře zakalené. Čistá radost.



    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    Mimochodem, svicarska onyx serie je i v ruznych tipech nozu: https://everydaycarry.com/posts/41230/victorinox-onyx-black-collection
    FUNIAK
    FUNIAK --- ---
    Borci, mate nekdo Kershaw Leek?
    KS1660 KERSHAW LEEK ASSIST OPENING PLAIN EDGE
    FINSON
    FINSON --- ---
    381007: Moc hezká oslava, congrats!
    381007
    381007 --- ---
    Čtvrteční třicetiny jsem oslavil prací :). Celé odpoledne byl u mě zákazník a dělali jsme pouzdro na nůž. Jde nosit na opasku (průvlek v tom zúžení), na MOLLE vazbě, na stehně, na popruhu křížem přes hrudník... uvnitř je pochva z hověziny (přání zákazníka). Měchová kapsa vpředu na brousek, firesteel, kus paracordu a zapalovač. Nůž jde do pouzdra dát na leváka i na praváka, přepínku přes střenky je možné vytáhnout a otočit. Cordura 1100D. Standardně používám spony ITW Nexus, ale zákazník trval na těchto, že jsou měkčí a vyhovují mu víc. Nůž je custom od Kondora.

    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    MATT: ganzo som mal dva modely, da sa. 440-ka ocel G10 rucka su najcastejsie verzie.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam